Polițist, adjectiv

(2009)

Polițist, adjectiv

Poster Polițist, adjectiv Postere Polițist, adjectiv

Sinopsis Polițist, adjectiv

Mai mult
Poliţist, adjectiv

Cristi, un polițist dintr-un orășel de provincie, ajunge să-și piardă credința în lege.

"Noul val al cinematografiei române câștigă și mai mult prestigiu cu non-thrillerul cerebral al lui Corneliu Porumboiu, "Polițist, Adjectiv". Cu filmul câștigător al premiului Camera d'Or din 2006, "A fost sau n-a fost", Porumboiu și-a câștigat reputația de regizor și scenarist cu o ureche bună pentru dialog și un interes în vastele ramificații ale adevărului. Filmul său, "Polițist, Adjectiv", are ca…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0
2 premii Cannes, un premiu TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Police, Adjective

Produs de

Periscop Film

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Artificial Eye

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Romania

Box office Polițist, adjectiv

Weekend premieră (29.06.2009)
  • Loc 5
  • Spectatori 2.504
  • Încasări (RON) 28.879,00
Total
  • Spectatori 12.146
  • Încasări (RON) 116.821,00
  • Încasări (USD) 38.962,04

Pe forum despre Polițist, adjectiv

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
O ora cu regizorul Corneliu Porumboiu
Gloria
7 mar 2012, 10:00
de paul_aramis
107 21990

Părerea criticului

Gloria pe 03 Iulie 2009 00:23
Superlativ relativ
Un comandant de poliţie care soluţionează problemele pe calea maieuticii (Vlad Ivanov), un poliţist cu probleme de conştiinţă (Dragoş Bucur) şi o tânără profesoară de română (Irina Săulescu), care ascultă în loop Mirabela Dauer, sunt eroii policier-ului regizat de Corneliu Porumboiu, Poliţist, adjectiv.
E genul de film-revelaţie. După ce-l face pe spectator să aştepte acel ceva care trebuie să se întâmple, regizorul întoarce "pagina", la cuvântul "suspans". Și îți arată sensuri nebănuite ale noțiunii.

Porumboiu lăsă camera să observe, recurge la cadre foarte lungi şi ne introduce, asumându-și riscul (în fond a declarat că are publicul lui) de a ne pune față în față inclusiv cu rutina din universul pe care l-a creat. Personajul principal, polițistul Crisi, repetă același traseu și face aceleași gesturi, zile la… citeşte

15 22
gbanescu pe 21 iunie 2013 15:37
De acord. Felicitari pentru comentariu.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
eps pe 23 Iulie 2009 01:31
chiar deloc
E prost. Serios, oricat as incerca sa dau vina pe mine si sa spun ca poate nu inteleg cum trebuie filmele romanesti, pe bune, chiar a fost prost filmul. Cred ca daca dadeam cei 10 lei la KFC eram mai multumit. Nu se poate ca in anul 2009 inca sa filmezi scene de cate 10 minute cu o singura camera, care sa mai si centreze din cand in cand personajele in mod "subtil". Serios, e foarte foarte obositor si extrem de monoton. Si nu, nu este o arta ce ne face unici; se numeste doar lipsa de fonduri.
Parerea mea: ai o singura camera, atunci faci scurt metraje.
Cat despre actiune... nu a avut pic de dinamism, nu a avut absolut nimic. Erau momente cand efectiv imi doream sa ies din sala sa fumez o tigara (si eu nu sunt fumator).

35 34
berindeandrei pe 27 ianuarie 2010 19:00
deci esti foarte foarte prost esti idiot te crezi critic
ionutz27 pe 25 august 2013 14:53
Omul doar si-a exprimat opinia! Invata sa respecti opiniile altora !
ile pe 06 Septembrie 2009 19:53
groaznic!
am ezitat intre nota 1 sau 2, dar m-am gandit ca, desi nu e chiar un momunent de prostie, in mod sigur e o pierdere de timp. nu cred ca am mai vazut un film atat de prost, pana si "plan 9 from outer space", declarat cel mai prost film din istorie, este mai bun ca asta.
cand vad un film vreau sa cunosc personaje, sa le vad esenta, sa am ce invata de la ele. porumboiu creeaza niste personaje plate, fade. i-am inteles ideea, tehnica de film, dar asta nu e de ajuns ca sa faci un film care sa fie considerat cel putin bun.
personajele nu vorbesc, nu comunica. mi se arata un cuplu de tineri casatoriti care, cand se vad la sfarsitul zilei, de-abia se baga in seama, el mananca singur, in timp ce ea asculta slagare de la mamaia '84. si apoi se duc sa se culce linistiti, dupa ce au avut cea mai patetica discutie, rupta parca din cartea de comentarii de clasa a 7a. refuz sa cred ca… citeşte

24 20
Mbi pe 24 August 2009 22:09
E romanesc si e bun....chiar foarte bun.Felicitari lui 'Cristi'!
19 21
ionutz27 pe 6 ianuarie 2011 22:26
inseamna ca n-ai vazut multe filme la viata ta!
Mbi pe 9 ianuarie 2011 17:00
da,nu foarte multe filme romanesti. :)
valib pe 10 August 2009 15:33
slabut
parerea mea, un film slab! primele imagini m au dus cu gandul la cache dar, din pacate, asta nu mi se pare un film demn de o asemenea comparatie. mi s a parut banal, nu te poti baza pe o amarata de camera si o idee sa faci un film bun, cred ca iti mai trebuie ceva...e clar ca este un film bun pt critici cat si pentru publicul tinta al lui porumboiu, atat si nimic mai mult. nu e un gen nou, nu e un film politist atat de diferit, e doar o alta drama (tipic romaneasca, cu acelasi decor gri si deprimant, aceleasi detalii plictisitoare) trasa in cadre lungi cu mici accente de ironie (unele chiar mi s au parut patetice). n am inteles ce a fost atat de amuzant si interesant la faza cu ciorba sau ceaiul, genu asta de detalii "amuzante" parca dadeau mai bine daca erau mai putin scoase in evidenta.
15 15
sabinalin pe 06 Iulie 2009 18:04
Excelent!
Doar atat: un film mare pe care vi-l recomand cu toata caldura!Obligatoriu pentru orice cinefil care se respecta!
13 24
KuRuPt pe 9 iulie 2009 17:32
acuma sincer voua chiar va place acest "film".......????......
ionutz27 pe 6 ianuarie 2011 22:27
:))
Shuyin pe 14 Noiembrie 2009 00:09
Trebuia sa fie scurt metraj.
Impresia generala pe care mi'a lasat'o filmul e aceea ca producatorul/regizorul a avut o idee in jurul careia a facut (prelungind aceasta idee in mod artificial) un film de aproape 2h. Practic filmul da impresia unui scurt metraj, lungit complet aiurea, de dragul de a avea un lung metraj. Toata actiunea filmului nu ar fi trebuit sa dureze mai mult de 30 de minute: cateva secunde pt scenele de filaj si pt scenele 'de acasa' iar restul fiind 'actiunea' filmului(mesajul/ideea in sine), reprezentata de scenle din cadrul sectiei.

Nu inteleg de ce a trebuit sa il filmeze pe Dragos cum mananca, timp de 5-10 minute. In primul rand, eu nu vad o relevanta a scenei in contextul filmului; nu avanseaza plot-ul, nu nimic. Nu ma pot gandi decat ca regizorul vroia sa transmita ceva legat de viata lui Cristi. Iar daca asta este cazul, bun, a expus ideea asta.. dar de ce trebuie sa'l vad cum… citeşte

12 10
21catalinU pe 3 februarie 2010 11:08
Si mie mi s-a parut plictisitor la inceput dar ideea cu cadrele foarte lungi e foarte simpla: sa te introduca in viata personajului (Cristi) care este nevoit sa faca zeci de ore de filaj fara prea mari rezultate. Noi ca si spectatori (intr-o sala incalzita, asezati confortabil in scaune) ne-am fi dorit de nenumarate ori sa plecam sau macar sa iesim un pic din sala tocmai pentru ca in film nu se intampla nimic. Asta a fost si ideea regizorului: sa ne puna in pielea personajului care TREBUIA sa faca orele de filaj (TREBUIA sa stea in frig), care TREBUIA sa rezolve cazul, desi nu avea multe informatii. Daca nu erau scenele astea si se scurta filmul nu era altceva decat un film american cu politisti care tot timpul "se intampla" sa gaseasca vreun indiciu in timpul filajului. Poate asta ne asteptam si noi sa se intample aici dar e o vorba: "viata bate filmul". Si cum mai spunea cineva aici la comentarii, scenele lungi iti dau posibilitatea sa observi foarte bine "decorurile" pe care le vedem in fiecare zi si noi dar nu sunt aceleasi.
Blu3sky pe 6 iulie 2010 02:16
Shuyin foarte bine spus
manina pe 10 Iulie 2009 10:41
"Politist, adjectiv" este cu totul diferit de filmele "politiste" pe care ne-am obisnuit sa le vedem. Subiectul este simplu, construit in jurul crizei de constiinta a politistului provincial. Mi-au placut cadrele lungi si modul de a filma cu camera statica, ceea ce induce senzatia de lentoare si banal a vetii si a rutinei. Daca te uiti cu atentie pe pereti, in cadrele exterioare, poti afla si unde s-a filmat. Imaginea e cenusie, birourile politiei dezolante, blocurile triste, si cu toate astea sunt momente extrem de amuzante si neasteptate in film. Desi e o drama, la film s-a ras copios, de discutia in jurul melodiei Mirabelei Dauer, de comentariul sotiei profesoara de romana, de Cristi, politistul nostru, care soarbe ciorba zgomotos si se exprima greoi, de discursul sefului care extrage din DEX adevarul absolut si lectii de viata.
12 13
Blu3sky pe 6 iulie 2010 02:13
pai evident ca observi decorul si citesti tot ce e in jur daca imaginea e statica :)) mai interactiv era un film prezentat in poze sub forma de slide-uri :))
manina pe 6 iulie 2010 11:23
Daca un film e interactiv inseamna ca poti interactiona cu el. Adica un experiment de genul celora in care spectatorii pot decide finalul filmului. Interactiv e un joc video, nu un film. In legatura cu imaginea statica a filmului despre care vorbim, poate asta a fost intentia regizorului: o lume in care totul se intampla lent, cu evenimente putine. Evident ca filmul poate sa placa sau nu, in functie de capacitatea fiecaruia de a urmari acest gen de productie.
Radu47hitman pe 17 Noiembrie 2009 21:46
De ce spune-ti ca-i plictisitor si nu merita privit? nu va-ti gandit ca poate nu la-ti inteles, sau poate nu-i genul filmului pentru mintea voastra de gainusa?
Deci celor care au acea parere le sugerez sa priveasca in continuare clipurile lui Guta!

Mie personal filmul mi-a parut destul de reusit + sunt multe lucruri la care trebuie sa te gandesti dupa ce-l privesti.
Filmul merita o nota mare, eu ii acord un 9 cu +

12 17
Shuyin pe 19 decembrie 2009 17:46
Adevarul e ca filmul asta este echivalentul unor carti ca 'Infinite Jest' sau 'Crima si Pedeapsa', fiind o opera cinematografica foarte complexa si complicata, astfel incat e nevoie de un IQ de minimum 170 si un bagaj cultural enorm ca sa intelegi ceva din acest film. Glumeam, mai sus, evident. Daca tu crezi ca asta e un film greu de inteles, nu e nimic de capul tau. E doar un film plictisitor, cu o idee buna si 1h de cadre fixe si complet irelevante, ce nu transmit nimic. Daca asta inseamna cinematografie, atunci pas.
Licurici75 pe 3 aprilie 2021 12:25
Raducule. Ai auzit de cine zice ala e? te-ai caracterizat singur. La IQ-urile noastre se foloseste "l-ati" nu "la-ti". "V-ati" nu "va-ti". Se scrie: "V-ati gandit ca, poate nu la-ti inteles?". "nu va-ti gandit ca poate nu la-ti inteles", se utilizeza la tabula rasa ca tine asa.
Piratu pe 19 Decembrie 2009 18:12
Alta viziune
Oameni buni pentru ce a primit doua premii Cannes,pt prostiile ce le-ati enumerat mai sus,nu prea cred daca dumneavoastra nici filmele romanesti de-a noastre nu le recunoasteti atunci am ajuns ca cei de dincolo sa le aprecieze.Rusine voua alora care critica ceva ce este recunoscut pe plan international.
11 6
Crinnah pe 26 februarie 2012 11:22
a primit doua premii Cannes pentru ca astfel de prostii le par exotice strainilor, care se uita cu admiratie cum niste "semi-salbatici" incearca sa faca cinema. Asta e reteta aplicata de ani de zile de cineastii romani, din nevoia de a se asigura ca au rezultate la festivaluri si astfel obtin finantare pentru urmatorul film.
akeem pe 15 martie 2012 17:56
exact, filmele romanesti par toate dupa acelasi sablon - imagini sumbre, garsoniere triste, vrafuri de farfurii nespalate, gandaci pe pereti - cu tinta Cannes, ursi de aur si alte aiureli... publicul da-l la dracu.
fio333 pe 29 Decembrie 2009 00:53
politician
Filmul mi-a placut si stiam ceea ce vreau sa vad, o realitate crunta. Spunea cineva , mai sus, de "discursul sefului care extrage din DEX adevarul absolut si lectii de viata"... Stiti ce este un politician? Sunt curios daca v-ati asteptat la ceea ce veti gasi in DEX. si, va rog, fiti sinceri.
10 5
austerus pe 12 Iulie 2009 11:43
Excelent ... dar
Excelent filmul, suficient de cerebral pentru a tine atentia treaza.

Insa e enervant cand pe un site legat de filme ca Cinemagia, vezi pagina dedicata acestui film. Sub titlul "Sinopsis", intriga filmului e descrisa intr-o propozitie, restul de doua paragrafe sunt aprecieri critice.

Fratilor, "sinopsis" e un rezumat mai mic al actiunii, aprecierile critice nu-si au locul. Cand vad pagina asta ma intereseaza sa stiu despre ce e vorba si ce personaje sunt, nu ce au zis altii despre el. Astea intra la categoria comentarii.

10 14
alexoiu pe 23 mai 2010 00:09
SINÓPSIS, sinopsisuri, s.n. Rezumat foarte concentrat al subiectului (unui scenariu de film). [Scris și: synopsis] – Din engl. synopsis. REZUMÁT, rezumate, s.n. Redare, prezentare pe scurt, scrisă sau orală, a ideilor unei lucrări, ale unei expuneri etc.; recapitulare succintă. ♢ Loc. adv. În rezumat = pe scurt, cu alte cuvinte, rezumând. – Din fr. résumé.
Blu3sky pe 6 iulie 2010 02:11
pai Austerus. daca asa e filmul? ce vroiai sa descrie .. si acea propozitie era prea mult. ca filmule gol. chiar nu ai ce povesti cand iesi din sala de cinema :)
Alex_Adrian pe 22 Septembrie 2009 18:26
Oscar???
Intreg filmul este plictisitor,personaje care nu inspira pic de emotie,sunet groaznic,cadre lungi care parca nu se mai termina.Daca acest film este propunerea Romaniei pentru Oscar,cand alte tari au productii care au fost distinse cu nenumarate premii,si care merita sa fie nominalizate la cel mai bun film strain,atunci chiar nu mai am cuvinte.
8 10
birbal pe 16 Septembrie 2009 14:27
Foarte slab!!
Ideea principala a filmului este interesanta si am inteles ca a fost facut cu un buget redus dar m-am plictisit de moarte la cinema. Nu am inteles de ce trebuie sa ramai cu un cadru 5-10 minute sa vad cum tasteaza una cu 2 degete, foarte enervant. Sa nu mai vorbim de sonorizarea extrem de proasta, specific filmelor romanesti, au fost dialoguri intregi in care nu am inteles nimic din ce vorbeau actorii. Era mult mai util sa fie subtitrat, chiar si in engleza.
8 10
RaduCostin pe 05 Iulie 2009 19:26
Eu as zice mai intai sa inveti sa scrii corect si abia apoi sa-ti dau cu parerea.
7 6
1Simplu pe 16 mai 2010 20:20
mai bine invata tu sa scrii !=))
GabrielaSirbu pe 04 Iulie 2009 16:37
Raportindu-ma la ce am sperat EU sa vad, adica un film cel putin la fel de bun ca "A fost sau n-a fost" (care mi-a placut FOARTE MULT), asta a reusit : sa ma plictiseasca rau consecinta fiind ca ma enerva ca nu se mai termina; NU mai vreau s-o aud cintind pe Mirabela Dauer (barem pt. o perioada), voi incerca sa nu mai folosesc dexonline (tot barem pt. o perioada) iar DEX-ul il voi face cadou unui aurolac.
Din punct de vadere al mesajului, bineinteles ca asta a existat DAR eu nu m-am dus la un simpozion despre constiinta politistului RO (care pina la urma, a dat-o dracului de constiinta doar nu era sa ramina pe drumuri; oricum altcineva ar fi preluat cazul si l-ar fi rezolvar cum se cuvine) sau unul despre modul cum rezolva politistul RO cazurile, cum respecta el aplicarea legii, daca trebuie sa gindeasca sau sa aiba opinii cind rezolva un caz, relatiile lui de serviciu, legalizarea… citeşte

7 15

Spune-ţi părerea despre Polițist, adjectiv

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Polițist, adjectiv
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells