Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 16 Jul 2007, 10:55   #21
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

leo, ai uitat

Leo,
Tu chiar citesti scenarii!
Ba chiar ai recunoscut asta intr-un interviu. Interviul facea referire la OCCIDENT si te-ai aratat flatat de Mungiu care ti-a prezentat scenariul.
Ba chiar l-ai dat exemplu.
In sfirsit un regizor care este preocupat de parerea criticilor.

As zice ca sint/sintem mai repede preocupati de relatiile pe care criticii(multi dintre ei au facut parte din jurii) le au in lumea festivalurilor de film.

Nu sint sigur daca era vorba despre scenariul filmului Occident dar regizorul dat exemplu era MUNGIU sigur.

Numai bine
sergiu puiu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Jul 2007, 12:39   #22
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

gresesti: mungiu m-a kemat sa vad 'occident'-ul terminat ( s mai lucra putin la sunet), dar scenariul nu l-am citit niciodata (desi mungiu e SI un scriitor f talentat)!
am citit scenarii doar pt 'anonimu', k n-am avut incotro...
prefer sa citesc sinopsisuri; adik cre k am destul fler sa-mi dau seama dk povestea respectiva e good material sau nu - dar scenariul, k gen, mi s pare nici cal, nici magar - iar cel kre il citeste tre sa fie si-n carutza, si p lga, si asta nu-mi place!
scenariul nu e nici literatura, nici (ink) film.
mie-mi plac produsele finite...
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Jul 2007, 04:37   #23
transilvana
Junior

transilvana

seminare la ATF, Littera, ah ce vremuri

leo

long time, no see

imi aduc si acum aminte de ziua cind ai adus vorba de po-mo la ATF. Cred ca era-ntr-o joi. Tot cazul, acuma ca predau si eu seminare la studenti de anul intii, folosesc tot exemplificarea ta cu centrul si periferia ca sa-nteleaga bizonul...deci ceva s-a prins :-)

ioana, din negura de vremi
Old 17 Jul 2007, 10:04   #24
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

ok

te consider un personaj sincer deci te cred.
poate ca n-am retinut eu bine, poate ca-l laudai pe Mungiu pentru ca a dorit un feedback de la critica cit filmul era inca in lucru.
daca este asa ... my mistake!

sa stau acum sa fac politie si sa caut interviul tau n-are haz.

cert este ca la festivalurile cu staif unde se mai trag si sfori ... pe linga film da bine sa strecori si citeva secvente din scenariu.
macar secventele care seamana cu cele ce apar pe ecran.

daca IOANA este IOANA U. ... welcome back home!
sergiu puiu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jul 2007, 10:12   #25
rocky
Veteran

rocky

mesaj sters
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jul 2007, 15:22   #26
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

deci:

1 n-am spus/scris k mungiu ar fi un 'mare scriitor' - ci unul talentat! (s poate verifik mai sus)... (vezi? asta e marele tau defect: sari cu afirmatii tari inainte sa l verifici!)
2 eu zic k tinerii regizori sint suficient d 'copti' & au facut dja filme 'grele' - c vrei mai 'greu' decit teme k moartea (vezi puiu cu 'lazarescu') sau revolutia (la muntean & porumboiu) sau epok ceausescu (la mungiu & mitulescu) sau cazuri d oameni inkishi p nedrept (vezi 'examen')?!
3 sa n lamurim: c intelegi prin filme 'frumoase'?? 'veronik' era un film 'frumos'? dar 'ciprian porumbescu'? k sa stim unde bati...
4 'truth is beauty' spunea (scuzati!) keats
5 last but not least - hotaraste-te: vrei filme 'simple' pt 'marele' (haha!) public sau filme 'grele'?! k sa stii k publicu ala 'mare' fuge d filmele 'grele' k dracu d tamiie!

ps imi permit sa postez aici un fragm dintr-un email al lui j weissberg (cel kre a scris cronik la '432' din 'variety'), pt k exemplifik f bine dilemele unui critic onest fatza cu perspectiva d a cunoaste autorii filmelor p kre l critik...
jay o sa fie la locarno si m-a intrebat cite cva dspr nae caranfil, i-am dat 'filmografia completa', sugerindu-i sa-l abordeze kiar p nae fink e un tip misto & simpatic (si kiar e, n-am scos-o din burta!)
iata raspunsul lui jay:

I try to make it a point never to contact directors or producers whenever I can help it, especially when I'll be reviewing their latest work
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Jul 2007, 21:23   #27
rocky
Veteran

rocky

mesaj sters
Old 20 Jul 2007, 10:36   #28
hellsteed
Cavaler de Veste Buna

hellsteed

Si totusi perceptia unui film bun ramane la nivelul subiectivitatii fiecaruia. Pe mine dau gata anumite lucruri pe tine s-ar putea sa te lase rece, dar asta nu inseamna ca eu sau tu avem lacune sau nu avem nici o treaba. perceptia noastra va fi intotdeauna una diferita chiar daca vom vb despre lucruri comune. Nu se va intampla asa atata timp cat tu ai sa accepti parerea mea sau a altora ca fiind cea ideala. Nu tre sa avem prejudecati. That makes us different
Old 22 Jul 2007, 21:45   #29
rocky
Veteran

rocky

mesaj sters
Old 22 Jul 2007, 22:16   #30
rocky
Veteran

rocky

mesaj sters
Old 22 Jul 2007, 22:47   #31
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Don't worry, la "Ticälosii" oscilam tot timpul între râs si plâns. Iar la sfârsit (cä era la premierä), m-am strecurat prin spatele lui Serban, sä nu mä vadä si sä fiu nevoit sä inventez vreo platitudine alambicatä (cä "felicitäri" nici mäcar sarcastic nu i-as fi zis!)
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules