Warsaw '44

(2014)

Varșovia 44

Poster Warsaw '44 Postere Warsaw '44

Sinopsis Warsaw '44

Anul 1944, Varșovia sub ocupație germană. Stefan, un tânăr în vârstă de 18 ani, muncește pentru a-și întreține mama și fratele mai mic. Atunci când comandamentul Armatei Poloneze decide să pornească atacul împotriva germanilor slăbiți, care se retrăgeau spre Vest, Stefan se alătură mișcării alături de iubită și prieteni. Deși în primele zile ale revoltei soarta pare a fi de partea polonezilor, după 63 de zile de luptă aceștia capitulează în fața germanilor.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Polonia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
carmen_angelus_romila pe 30 Septembrie 2018 22:00
Povestea de dragoste si razboi al unor tineri entuziasti, luptatori polonezi care se afla sub tirul celor doua mari puteri samavolnice, cea germana aflata in retragere si cea rusa intr-o desavarsita accensiune.
1 0
morfil pe 02 August 2018 21:15
Un film polonez surprinzător pentru mine. Calitatea imaginii, efectele, machiajul, costumele, clădirile, amploarea scenelor de război, acțiunea cât se poate de reală, cu puține înflorituri tipic americane, puțină vorbărie mai ales în scenele esențiale, actorii joacă natural, în general fără interpretări exagerate.

Impresionante au fost evident imaginile cu distrugerile suferite de orașul Varșovia. M-am simțit ca și cum aș fi fost acolo. O senzație deloc plăcută. Nu știu cum au făcut, dar au reușit.

În rest, neliniștea, tensiunea au fost menținute și prin scene care îți întorc stomacul pe dos, necesare totuși pentru a arăta ororile și ura nelimitată prezente în război.

Filmul redă cu succes și faptul că polonezii se aflau între două puteri mondiale și neîncrederea este prezentată corect și față de… citeşte

1 0
cosmin21buc pe 27 Ianuarie 2022 01:59
Pacat de evenimentele istorice prezentate, filmul e, asa, o joaca a regizorului.
0 0
blackmore pe 08 Februarie 2020 00:57
Un film polonez de razboi mult peste cele americane de gen dar si mult sub cele rusesti.Filmul beneficiaza de efecte speciale foarte profesioniste , un joc actoricesc foarte bun ca in toate filmele poloneze dar scenariul lipseste aproape cu desavarsire ceea ce e oricum mai bine decat la filmele americane care au scenarii pentru decervelati, dar poate sunt spectatori care vor sa vada si altceva in afara de lupte (foarte sangeroase), cum pot urmari in cazul filmelor rusesti, care au de toate.Apropo de subiectul acestui film care se ocupa de revolta polonezilor care au vrut sa elibereze, fara succes singuri Varsovia fara ajutorul Armatei Rosii, Stalin a fost acuzat de imbecili de polonezi , americani si de englezi ca si-a oprit armata la portile Varsoviei, in timp ce polonezii pornisera revolta.Pai ce sa faca Stalin? Polonezii au zis ca vor sa elibereze singuri Varsovia .I-a lasat sa se… citeşte
0 2

Spune-ţi părerea despre Warsaw '44

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Warsaw '44
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells