To the North

(2022)

Spre nord

Poster To the North Postere To the North

Sinopsis To the North

To the North SUB

Inspirat din fapte reale. 1996, undeva pe mare.
Joel, un marinar credincios filipinez descoperă un pasager român urcat clandestin pe vasul pe care lucrează. Știind că tânărul Dumitru riscă să fie aruncat peste bord dacă va fi descoperit de căpitan și ofițeri, Joel intră într-un joc periculos de a-l salva, implicându-și echipajul, credința în Dumnezeu și deopotrivă, viața unui om nevinovat.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.2
Vezi pe Hbo Max
O nominalizare Venetia
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
CineMAX
Luni, 29 Apr 21:00
Marţi, 30 Apr 15:35
Cinemax HD
Luni, 29 Apr 21:00
Marţi, 30 Apr 15:35
Cinemax 2
Duminică, 05 Mai 00:50
Cinemax 2 HD
Duminică, 05 Mai 00:50

Caseta tehnică

Produs de

deFilm, Remora Films, StudioBauhaus

Distribuitorul international

Best Friend Forever

Distribuit in Romania de

Follow Art Distribution

Box office To the North

Weekend premieră (13.03.2023)
  • Loc 18
  • Spectatori 1.984
  • Încasări (RON) 31.948,00
Total
  • Spectatori 5.166
  • Încasări (RON) 68.799,00
  • Încasări (USD) 14.971,30

Părerea criticului

StefanDo pe 20 Martie 2023 13:25
Unul din reproşurile care li se pot aduce cinematografiilor mici, complet dependente de finanţarea instituţiilor de stat, este că explorează la nesfârşit aceleaşi teme, cu aceleaşi tipuri de personaje şi aceleaşi posibile deznodăminte. Au fost ani când paleta de abordări şi posibilităţi părea complet epuizată, dar iată că din când cineva încearcă lucruri noi, iar cea mai bună dovadă este Spre nord, debutul în ficţiune al documentaristului şi jurnalistului Mihai Mincan. Şi nu, acel "neromânesc" din subtitlul acestei cronici nu înseamnă că filmul încalcă cine ştie căror valori mai mult sau mai puţin tradiţionale ale naţiei noastre, ci că se aventurează, cu rezultate foarte bune, în ape nefamiliare des-pomenitului nou val românesc.

Încă de la prima scenă intuim că ceea ce vom vedea diferă de orice alt film românesc: doi… citeşte

3 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 24 Martie 2023 19:42
Globalizare. O lume in continua schimbare, in continua miscare, azi aici, maine-n Focsani, ce-am avut si ce-am pierdut. Oameni in cautarea unei vieti mai bune. Din motive subiective sau, cel mai adesea, obiective. America. Lumea noua, visul celor care cred in existenta ,,tarii tuturor posibilitatilor,,. America, un vis mai vechi dar, in acelasi timp, cat se poate de actual. Pentru ca omul trebuie sa creada, sa spere in permanenta ca maine poate fi mai bine. Mai seamana America din zilele noastre cu aceea de acum o jumatate de veac ? Mai poate fi visul la fel de frumos? Marele regizor de teatru si opera Andrei Serban, cel plecat de foarte mult timp acolo, afirma ca lucrurile s-au schimbat radical fata de vremurile cand, tanar fiind, a ajuns in tara tuturor posibilitatilor cu un bagaj imens de vise, de sperante. Dar speranta trebuie sa ramana vie pentru ca fara ea...

citeşte

2 0
cpoenaru pe 25 Martie 2023 11:08
Un film altfel, o lecție de cinematografie. Un proiect românesc ambițios ce merită văzut pe un ecran mare, în sala de cinema. O experiență completă, imagine, sunet, muzică, joc actoricesc.
2 1
user-5a6655398c8eb pe 07 Ianuarie 2024 13:04
In final a murit românașul nostru de etnie germana?
0 0
stricted pe 11 Septembrie 2023 21:55
Este un thriller psihologic care te ține strâns implicat în context, te face să empatizezi când cu un personaj, când cu altul, să încerci să le înțelegi pe toate și să îți dorești cumva ca lucrurile să se rezolve bine pentru toată lumea. Deși știi că n-o să se întâmple așa. Și te gândești că și în filmul ăsta grozav e la fel ca în viață: trebuie să faci ce e corect sau ce e moral? Și ce urmări are alegerea asta asupra ta?
0 0
Horatiucrisan pe 28 August 2023 21:07
Un film inspirat dintr-o întâmplare adevărată, film care prezintă drama romanilor de a ajunge cu orice preț în Occidentul mult visat sau in America, tara tuturor posibilităților. Cine a trăit în acea perioadă a citit în ziarele vremii despre romanul îmbarcat ilegal pe un vas cargo și ascuns de marinari. Filmul deși tratează un subiect serios mi s-a părut destul de lungit inutil cu multe scene care nu au o semnificație anume, dialoguri inutile sau citiri de pasaje din Biblie. Rămâne ideea, punerea în scenă putea fi mai buna dar trebuie sa ne obișnuim cu faptul că globalizarea ne-a adus și coproducții low budget cu actori asiatici și puneri în scenă tipice Netflix. Finalul e tipic hollywoodian, tras de par, eroul român devine un antierou și ucigaș. O porcărie supraapreciată pt faptul că avem un actor român.
0 1

Spune-ţi părerea despre To the North

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi thriller
Liste cu To the North
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells