The Ladykillers

(1955)

Ucigașii de femei

Poster The Ladykillers Postere The Ladykillers

Sinopsis The Ladykillers

O banda aflata pe urmele unei mari capturi se muta cu chirie in apartamentul unei batrane care crede ca are de-a face cu un grup de muzicieni. Cand baietii incearca sa o ucida pe stapana, realizeaza ca inocenta femeie aflata la varsta intelepciunii nu este o prada atat de usoara.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
O nominalizare Oscar, 2 premii şi 2 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile
Alec Guinness Alec Guinness Profesorul Marcus Peter Sellers Peter Sellers Harry Herbert Lom Herbert Lom Louis
Cecil Parker Cecil Parker Claude (a.k.a. 'Major Courtney') Lucy Griffiths Lucy Griffiths Miss Pringle Stratford Johns Stratford Johns Gardian
Kenneth Connor Kenneth Connor Şofer de taxi Frankie Howerd Frankie Howerd The Barrow Boy Harold Goodwin Harold Goodwin Parcels Clerk
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Lady Killers

Produs de

Ealing Studios

Tip Ecran

normal

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
zeno.marin pe 04 Ianuarie 2013 23:37
Originalul castiga...
Iata cum odata in plus originalul se dovedeste superior remake-ului. Ma refer evident la comparatia dintre filmele bazate pe scenariu asemanator, cel din 2004 vs. acesta. Ambele merita vazute, pentru ca nu seamana aproape deloc (doar ideea e pastrata, restul e rescris). Din pacate varianta "Coenizata" (cu Tom Hanks in rolul profesorului) e net inferioara acesteia, cea din 1955 fiind rasplatita si cu un Oscar pentru scenariu.

O comedie usor "ahead of its times" in care rolurile predominante sunt detinute de prea putin cunoscutul Alec Guiness (mult mai celebru din Star Wars) si Katie Johnson - care in mod neinspirat vad ca nici macar nu e pomenita in distributia principala a filmului pe aceasta pagina. O nota buna si pentru Danny "One-Round" Green, cu deliciosul sau accent de docher si bruta de mahala. Peter Sellers? Un rol (secundar) ceva mai sters de data aceasta.
citeşte

2 0
cotzofica pe 14 octombrie 2013 12:25
A fost doar nominalizat la Oscar. Premiul l-a luat "Le ballon rouge"
zeno.marin pe 14 octombrie 2013 14:46
Da, asa este... Citisem in fuga lista de premii, bonusuri, numiri si nominalizari.
cosmin_kedii pe 24 Aprilie 2013 13:41
O capodoperă absolută de umor negru a teatrului englez , Alec Guinness, Herbert Lom, Cecil Parker si Peter Sellers, profitând de femei în vârstă (Katie Johnson perfectă în bătrână fermecătoare)
1 2
mihaelatb pe 14 Noiembrie 2021 16:20
Chiar daca si ei erau niste infractori trecuti de prima tinerete, totusi nimeni nu merita sa i se intample ce li s-a intamplat lor, avand proasta inspiratie sa se adaposteasca in casa celei mai aiurite si lipsite de credibilitate femei in varsta. Umorul este involuntar, de situatie, de limbaj, uneori aveam senzatia ca asist la scene made „Dumb and Dumber” - vezi scena cu violoncelul prins la usa- Finalul mi-a adus aminte de povestea Petrica si lupul. Nota 9
0 0
mtraianc pe 28 Noiembrie 2013 21:30
minunat
o comedie neagra minunata ,, din partea mea nota 9 ,,il recomand ...........................
0 0
Vegetarian pe 22 Decembrie 2011 05:15
Peter Sellers apare in filmu asta . A avut roluri mai bune decat cel din filmul Being There / Un grădinar face carieră ?
0 0
zeno.marin pe 4 ianuarie 2013 23:26
Da, sigur ca a avut. Ca raspunsul meu sa nu para ironic sau sec, iata si un exemplu: "Dr. Strangelove" al lui Kubrick. De fapt a avut chiar mai multe roluri in acelasi film... Vizionare placuta! :)

Spune-ţi părerea despre The Ladykillers

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Ladykillers
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells