Păreri The Boy in the Striped Pyjamas

(2008)

Băiatul în pijama vărgată

Ordonează după
MariusCiprian87 pe 04 Iunie 2023 17:33
Un alt film cu o altă poveste tragică despre ororile din cel de-al doilea razboi mondial, un subiect deja "tocit" în cinematografia mondială, însă cu aceealasi sentiment greu de privit, indiferent de cât de bun sau slab este scenariu, regia sau distribuția lui...
juan_pablo_de_medellin pe 05 August 2022 19:42
O dramă cu adevărat și un final neașteptat ...
Caktus pe 17 Martie 2020 16:55
Nota 10 pentru aceasta capodopera.
La final am ramas fara cuvinte.

Scenariu: 10/10
Muzica: 10/10
Joc actoricesc: 9/10
Final: 10/10

10/10

mihaiabr17 pe 26 Noiembrie 2019 17:50
Verișoara mea mi-a spus despre filmul acesta și eu l-am văzut și într-adevăr este o dramă cumplită mai ales finalul este unul foarte trist
carmen_angelus_romila pe 16 Septembrie 2019 08:09
O drama britanica cutremuratoare, emotionanta pana la lacrimi, si daca mai era nevoie, aceasta realizare tumefianta ne face sa intelegem ororile savarsite de niste minti bolnave unor semeni de-ai nostri a caror soarta, datorita lor, a devenit crunta si de neimaginat...
Iulidesprefilme pe 06 Septembrie 2019 16:37
O poveste terifiantă, emoționantă, cu mesaje clare, tulburătoare...Un film foarte bine lucrat din punct de vedere regizoral, scenaristic, interpretativ...
user-5c5734114362b pe 03 Februarie 2019 22:30
Filmul "Băiatul cu pijama vărgată"/The Boy in the Striped Pyjamas este o adevărată capodoperă cinematografică,o dramă a Holocaustului care te va emoționa până la lacrimi,care te va face la final să spui că "Acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată!".Cred că acesta ar trebui vizionat de fiecare dintre noi.Pentru o altă perspectivă asupra trecutului nostru,al lumii,pentru o altă perspectivă asupra prieteniei,devotamentului,asupra a tot ceea ce înseamnă maturizare prematură,înainte de vreme.Regizarea este fenomenală,în timp ce actorii au o interpretare deosebită.Nu pot să nu remarc interpretarea minunată a Verei Farmiga,conturată cu tipicul ei șarm.
Caktus pe 30 aprilie 2020 23:34
Bine punctat
darius99 pe 13 Septembrie 2018 01:41
am o nelamurire!
Buna seara! As dori ajutorul dumneavoastra pentru intelegerea unui moment din film si anume, momentul in care, la inmormantarea mamei fuhrer-ului, sotia acestuia, la vederea biletului de pe cavou, vrand, probabil, sa-l ia de acolo, a fost imbrancita de acesta, dupa care a izbucnit in plans? Ce era in neregula cu biletul acela? Si de ce a intervenit sotia lui in momentul in care l-a vazut?
andystarx pe 26 Ianuarie 2018 23:56
Nota 7/10
Cred ca romanul este mult mai bun decat filmul ! Pustii nu jucat rau,insa filmul peransamblu ,mi s-a parut mediocru,usor previzibil finalul sau ! Ororile facute contra evreilor in timpul nazismului au socat generatii intregi !
Caktus pe 30 aprilie 2020 23:35
Suntem aici sa judecam filmul, nu cartea dupa care e adaptat.
mentol_iulian pe 26 Ianuarie 2018 16:28
Un film de exceptie
Este un film de exceptie .. totul atat de trist dar adevarat
AmphitriteMermaid pe 01 Ianuarie 2018 09:09
Unul dintre cele mai tragice finaluri pe care l-am vazut. Am plans in hohote . Recomand
danut_iulian pe 06 Septembrie 2017 15:09
Un film foarte emotinat.
Mia placut si arata adevarul din spatele zidului.

ornitoric pe 20 Ianuarie 2017 11:57
Film extraordinar , nu trebuie ratat ! In viata totul se plateste , stiu, unii vor spune ca nu-i chiar asa
catalina-lungu pe 14 Ianuarie 2017 02:39
După mine,cartea e mai bună,mai emoționantă,însă și filmul este foarte bun.
doomlol96 pe 23 August 2016 02:01
Se putea mai mult
Se putea stoarce mai mult din idee asta. Totusi, un film despre holocaust reusit, nu stiu de ce, finalul m-a linistit.
tony_mondyalu pe 17 Iunie 2016 02:31
un film foarte bun, cu un final surprinzator de...trist, obligatoriu de vazut !!!!
daniel_dny_si_cris pe 21 Februarie 2016 23:59
Exceptional!
Un film foarte frumos , care m-a impresionat mult. O drama foarte buna!
lizzle_m pe 30 Ianuarie 2016 19:04
TULBURATOR
Filmul este simplist, subtil, deosebit, cu un final naucitor. PS: Nu este pentru oricine.
Vera Farmiga este o actrita foarte buna, joaca excelent!
Merita vazut, este o adevarata lectie! Am citit si cartea, o poveste foarte originala.
Nota maxima din partea mea :)

maximelialina pe 04 Februarie 2015 15:42
cutremurator
doar ce am vazut filmul, as fi vrut sa plang insa sunt prea socata, exceptional.
florin1992 pe 23 Decembrie 2014 23:50
Un film foarte bun, cei doi copii au jucat foarte bine, finalul neasteptat.
xTris pe 06 Octombrie 2014 15:33
Finalul a fost chiar șocant. Un film foarte emoționant cu actori talentați, mai ales copii care au fost super simpatici.
lili22 pe 13 Mai 2014 14:58
slaba interpretarea
Inclusiv a Verei Farniga, nu inteleg de ce este ridicata in slavi
NmpN pe 27 Aprilie 2014 03:02
Filmul si-a atins scopul , acela de a transmite emotie . Jocul actoricesc a fost foarte bun , in special al copiilor care au reusit sa transmita un mesaj dureros printr-o interpretare de exceptie . Recomand!
StephanieR pe 15 August 2013 23:21
Film extraordinar cu un final pe masura, care face ca aceasta productie sa iasa din tipare. Copiii au avut un joc actoricesc desavarsit si au reusit sa transmita emotia si mesajul
Ayura pe 14 August 2013 10:26
The best
L-am vazut de cel putin 3 ori si l-as mai vedea. Nu am mai vazut niciun film care sa-l depaseasca. Este preferatul meu momentan.
MariaVilla pe 26 Iunie 2013 19:18
Un film bunicel !
L-am vazut acum 2 veri cred.. pe HBO si pot sa spun ca am plans la filmul asta.. cruzimea si rasismul vremurilor acelea sunt pur si simplu de condamnat ! Nu am de gand sa spun prea multe , decat : uitati-va o sa va placa !
Irinel28 pe 09 Aprilie 2013 19:09
incredibil, cutremurator...si gandindune ca a fost real ce poti sa mai spui...
edla pe 29 Noiembrie 2012 21:52
Recomand din toata inima acest film, finalul te marcheaza din punct de vedere emotional, dar totusi sa constientizam in timpul vizionarii ca ceea ce este prezentat constituie doar putin din chinurile acelor oameni.
CorinaM. pe 21 Octombrie 2012 23:30
Cum pot exista oameni pro-Hitler?
Mi-e imposibil sa inteleg cum pot exista oameni pro-Hitler... si nu ma refer la film, ci la comentariile cinefililor de pe site.
RMadalin pe 30 August 2012 14:37
mega extra emotionant ,finalul este socant, o capodopera,printre cele mai bune filme facute !!superb
Ghemot pe 18 Aprilie 2012 00:16
Un film de la care am putea invata 1000 de lucruri. Pentru mine este Capodopera!
Audrey19 pe 08 Aprilie 2012 19:05
A fost prea genial filmul si la sfarsit am plans ca un copil atat de mult m-a facut sa urasc tot ce s-a intamplat in acea perioada desi stiam de inainte despre ce a fost vorba...Merita zic eu macar 1 oscar pentru jocul actorilor care a fost foarte bun
DiCaprio21 pe 18 Februarie 2012 13:56
the best movie.. poveste este foarte emotionanta iar finalul dramatic.. merita vazut
albastrudeprusia pe 31 Ianuarie 2012 21:43
Unul din cele mai emotionante filme. O poveste adevarata, un final incredibil, m-a lasat fara cuvinte mult timp ... Nota 10 !
margott pe 26 Decembrie 2011 23:00
Excelent scenariul. Un film foarte aproape de nivelul lui Schindler's List, pe care il consider cel mai bun film despre Holocaust.
P.S. Ati exagerat cu sinopsisul, practic descrie tot filmul in amanunt.

Caktus pe 30 aprilie 2020 23:36
L-am raportat acum o luna si vad ca l-au schimbat.
Baby_blues pe 13 Noiembrie 2011 00:32
Un film foarte bun, care-mi atesta faptul ca cele care au luat Oscaruri , sunt comerciale, usoare, pline de efecte sau actori celebri si cam atat .
xerses pe 08 Iulie 2011 18:09
Un film impresionant si cu un final oarecum previzibil.O interpretare de exceptie ce nu trebuie ratata.
Sonki pe 03 Iulie 2011 17:58
superb!
Un film superb, il recomand oricui poate sa-l vada!
ATENTIE: nu-i cel mai bun film pentru cei usor impresionabili, instabili emotionaletc...
E sfasietor, dar superb. L-am vazut o data si nu cred ca-l voi mai putea vedea, dar m-a marcat.

CosminMoion pe 10 Iunie 2011 22:46
Inca un film despre ororile celui de-al Doilea Razboi Mondial.Filmul este impresionant,te face sa te bucuri ca traiesti in aceasta perioada si nu atunci.Faptul ca actorii principali sunt niste copii da o doza de sensibilitate acestui film.Desi nu a fost foarte mediatizat(aproape deloc) il consider ca fiind unul dintre cele mai bune filme din 2008.
ioanatango pe 16 iunie 2011 11:21
nu a fost chiar deloc mediatizat,eu l-am descoperit din intamplare si pt.ca-mi plac filmele despre Holocaust,nici n-am stat pe ganduri...mi-a placut mult,printre cele mai emotionante povesti din acea perioada.
CmrsCristina pe 06 Martie 2011 18:08
The boy in striped pyjamas
iondindeal, doamne dumnezeule, cum poti sa spui despre filmul asta ca e smecher ? Nu poti sa zici despre un film de exceptie ca e smecher, daca stii sa iti exprimi punctele de vedere si impresiile , n-ai decat, daca nu, stai dracului acasa.
Dubrasca pe 06 Februarie 2011 09:28
Un scenariu foarte bine pus la punct care aduce inca o data in fata lumii adevarul despre istorie...Extraordinar.
tiberiu.negru pe 27 Ianuarie 2011 21:24
o poveste cutremuratoare, chiar atat de sadici sa fi fost nemtii ...
portofel pe 12 Ianuarie 2011 18:48
n- am putut sa nu lacrimez la sfarsitul acestui film,cutremurator,emotionant......roata s-a intors......ce semeni aia culegi.....
goldenleaves pe 29 Decembrie 2010 10:28
am plans cu adevarat la filmul asta dar cumva am avut un sentiment ca lacrimile sunt inutile si ca nu pot schimba nimic...prietenia si iubirea...adevaratele sentimente trec dincolo de interdictiile naziste sau de diferentele de rasa limba trist foarte trist dar adevarat
Crocone pe 22 August 2010 20:15
Am vazut filmul doar pe bucati, dar ceea ce m-a impresionat este finalul socant.
zpetryn pe 03 August 2010 02:24
Un film foarte frumos și impresionant. Finalul este extraordinar. Recomand.
aripidezapada pe 06 Iulie 2010 16:26
foarte frumos, chiar bun
:) mi-a placut mult; filme ca asta m-au facut sa incep sa indragesc istoria, in general. Chiar foarte bun filmu, ca si La vita e bella sau black book.
diana7 pe 04 Iunie 2010 15:30
o capodopera de film si foarte impresionant si emotionant
caroldaniel67 pe 04 Mai 2010 10:47
Film bun! Sfarsitul este cumplit! Pe fetita mea de 11 ani na am putut sa o opresc din plans minute in sir... Nu am crezut ca o sa se termine asa caci nu as fi lasat-o sa se uite la film cu mine...
yullyana pe 09 Aprilie 2010 17:41
cine zice ca nu exista filme cu finaluri triste? sfarsitul acestui film e cutremurator, cata ura, cata mizerie, acest film, desi are o actiune simpla e plin de emotie, o capodopera
Go 1 2 3

jinglebells