Somnul insulei

(1994)

Somnul insulei

Poster Somnul insulei Poster Somnul insulei
 • Regia

  Mircea Veroiu
 • Cu

  Ovidiu Iuliu Moldovan, Marcel Iureș, Corina Dănilă
 • Gen film

 • Durata

  102 minute
 • Premiera in Romania

  1994

Sinopsis Somnul insulei

Regăsim în această peliculă care meditează asupra libertății de creație și a libertății în general, teme și motive care traversează întreaga creație a cineastului: prietenia și trădarea, pierderea iuziilor de tinerețe, dificultatea intelectualului de a decide să acționeze. Filmul lui Mircea Veroiu este o utopie negativă care ne amintește că dictatura poate apărea oricând și oriunde. Important este să nu ne lăsăm cuprinși de somn. Dama Duma - 1994 (Noul Cinema)

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1

Caseta tehnică

AKA

 • The Sleep of the Island

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Pro Video

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 03 Martie 2013 09:02
"1984" în versiune românească
Un film-parabolă greoi despre lipsa de libertate a oamenilor din perioada comunistă, un fel de "1984" al lui Mircea Veroiu. Metodele de reeducare folosite de autorităţile regimului imaginat de Veroiu sunt mai subtile decât cele din cartea lui George Orwell: o manipulare subtilă prin inducerea în mintea acuzatului a convingerii ferme că a procedat greşit. Filmul păcătuieşte însă prin confuzie, cadre de reflecţie prea lungi şi chiar banalitate. Cred că s-a vrut a fi şi o reflecţie a regizorului faţă de viaţa sa, de ratările survenite şi de irosirea timpului. Oricum, filmul îţi solicită mintea la maximum.
9 6
lili22 pe 09 Martie 2013 09:56
l-am vazut
din respect pentru marele actor care a fost Ovidiu Iuliu Moldovan, din pacate filmul nu ii pune in valoare talentul.
3 5
6mwtd pe 04 Septembrie 2015 12:40
Ca și în filmele lui Andrei Tarkovsky, este necesară o atenție analitică acordată detaliilor aparent minore și nesemnificative, fiind, în multe scene, extrem de subtil prezentate simțămintele personajelor din cadrul cărora reies problematici de natură ontologică extrem de complexe. Filmul este mult mai mult decât ceea ce pare, bineînțeles, în funcție de capacitatea fiecărui individ de a-l interpreta. Țin să-mi prezint umila părere și-l consider a fi o capodoperă, ce-ar trebui să trezească neliniști până și în cele mai uniformizate și conformate mentalități. Cât despre Marcel Iureș, un rol impecabil, el reprezentând sacrificiul prea puțin prețuit sau observabil din pricina pânzei de păianjen țesută peste acesta, în rolul lui de Jean Elby. Replici impecabile, inevitabil emoționante, ce prezintă maladiile identitare abătute asupra a ceea ar fi… citeşte
1 1
petres87 pe 02 Martie 2013 18:57
ptr bc
film foarte bun! avem nevoie și de cultură, dar dacă oamenii de cultură sunt îndepărtați de societatea asta obscură, nu mai avem nici un izvor de cunoaștere și culturalizare!
1 3
vic dumi pe 07 Aprilie 2006 20:20
tare filmu... si cartea
1 4

Spune-ţi părerea despre Somnul insulei

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Somnul insulei
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells