Scarecrow

(1973)

Sperietoarea

Poster Scarecrow Postere Scarecrow

Sinopsis Scarecrow

Mai mult

Proaspat iesit din inchisoare dupa o condamnare de 7 ani, Max (Gene Hackman ) se indreapta spre Pittsburgh pentru a deschide o spalatorie pentru masini de lux. Dupa 5 ani petrecuti pe mare, Lion ( Al Pacino) vrea sa ajunga la Detroit pentru a-si cunoaste copilul pe care nu l-a vazut niciodata. Visele lor sunt visele unor oameni obisnuiti. Vise care ii vor aduce si mai aproape de inimile spectatorilor. Sperietoarea (castigator al marelui premiu de la Festivalul de Film de la Cannes din 1973) ne prezinta…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: sementube
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Gene Hackman Gene Hackman Max Al Pacino Al Pacino Francis Lionel 'Lion' Delbuchi Eileen Brennan Eileen Brennan Darlene
Richard Lynch Richard Lynch Jack Riley Ann Wedgeworth Ann Wedgeworth Frenchy Rutanya Alda Rutanya Alda Woman in Camper
Dorothy Tristan Dorothy Tristan Coley Al Cingolani Al Cingolani Skipper Penelope Allen Penelope Allen Annie
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 21 Februarie 2011 19:14
Viata e un teatru trist
Sambata seara am vrut sa urmaresc San Remo. In ultimii ani nu s-a mai transmis din cauza cenzurii, acum nu se mai transmite din cauza prostiei. Din fericire italienii isi pastreaza staiful, ma bucur pentru ei si m-am mai bucurat sa-l vad pe Al Bano urcand pe podium cu o melodie foarte sensibila... Gata cu muzica,trec la film pentru ca pana la urma am gasit o alternativa stralucita de a petrece o seara placuta. Canalul TCM a difuzat o piesa de colectie, un film american care a primit "Palme d'Or", nu-s prea multe care se lauda cu asta performanta, imi vin in cap la prima mana "Taxi driver" si "Pulp fiction"... Stiam ca e un film mare si asa a si fost. E o poveste simpla,poveste de viata, povestea lui,povestea mea,a mea,a ta si-a altora,na ca am dat-o pe Minulescu... Doi tipi incearca sa supravietuisaca in societatea capitalista ca doar n-o sa credem acum ca visul american e perfect. Si… citeşte
17 6
darayawaus pe 29 martie 2011 12:12
Bravo, frate! Nici nu stii cat ma bucur ca mai posteaza si oameni inteligenti pe acest site.
zeno.marin pe 4 decembrie 2011 11:00
Salut sabinalin, bine spus! Filmul e extraordinar... Cine da voturi negative unor comentarii de acest tip e un nemernic. Sper sa se simta cel care ti-a dat doua dislikes, pentru ca Cinemagia a considerat ca votul trebuie sa fie anonim... Thumbs up de la mine!
cezarika21 pe 13 Iulie 2015 10:44
Tristețea viselor spulberate
Unul dintre puținele filme americane premiate cu Palme d'Or, ”Scarecrow” este o poveste de supraviețuire care arată că visul american este doar un mit. Filmul ne poartă pe teritoriul SUA de la Vest către Est pe urmele a doi vagabonzi ratați, însuflețiți de dorința de a-și realiza un vis naiv care se spulberă încetul cu încetul. Durul Max (Gene Hackman) și hazliul Lion (Al Pacino), un adult cu suflet de copil, învață să se prețuiască reciproc pe parcursul călătoriei, afirmând o dată în plus valoarea prieteniei.

Filmul este un spectacol vizual de o tristețe rară, transmițând mesajul că viața poate fi pentru unii cu totul lipsită de noroc, iar încercările de a provoca destinul sunt sortite uneori să eșueze. Oamenii nu pornesc în viață cu șanse egale, iar, în ciuda sforțărilor disperate, unii sunt sortiți să fie doar niște… citeşte

7 2
mihaelatb pe 10 Octombrie 2010 00:14
un film superb care mi-a relevat doi actori dragi.Doi marginalizati care-si unesc ratarile si pornesc impreuna la drum !
6 2
zeno.marin pe 04 Decembrie 2011 12:20
Exceptional
Iata ce inseamna filmul de 10! Nu ora de difuzare fireste, ci numarul destelute pe care le merita pe o scara mult prea nedreapta a aprecierii din partea unui public mult prea putin obisnuit sa inteleaga ce inseamna un film valoros.
Doi actori colosali, Hackman si Pacino, devin parteneri pe platou gratie lui Jerry Schatzberg, un regizor despre care stiam foarte putin, rezultatul fiind o capodopera care aduce aminte ca structura, complexitate, forta a persoajelor si interpretare de celebrul "Midnight Cowboy" al lui John Schlesinger, cu John Voight si Dustin Hoffman, realizat cu cativa ani mai devreme.
Asta se intampla tot in epoca apusa a marilor actori, a celor adevarati si a marilor filme, a celor adevarate...

6 7
alex_il_fenomeno pe 13 Februarie 2013 18:24
fara doar si poate, un clasic din toate punctele de vedere, un film frumos care se bucura de o poveste captivanta, ce decurge uneori greu, insa face parte din atmosfera peliculei, avand de asemenea si doi grei ai cinematografiei americane, Al Pacino si Gene Hackman, ambii facand niste roluri deosebite, iar surprizele aparute pe parcurs merita cu adevarat catalogate drept memorabile. Pe mine m-a cucerit din prima clipa cand l-am urmarit, si as face-o din nou cu mare placere oricand.
4 2
iulian94 pe 19 Octombrie 2013 17:25
Un film foare bun, mi-a placut mult prietenia care s-a format intre cei doi, are un final cam trist dar merita vazut.
2 0
cosmin_kedii pe 15 Martie 2013 10:10
Cel mai bun film dar, de asemenea, o poveste frumoasă de prietenie cu o poezie frumoasă. Unul dintre cele mai mari filme ale secolului XX.
recomand

2 5
Iulidesprefilme pe 04 Iulie 2013 09:19
Un portret surprinzător, acuzator, dar şi tandru al Americii văzute de americanul Jerry Schatzberg...
1 1
Intrerupt pe 10 Noiembrie 2011 01:12
Ma asteptam sa fie un film bun,dar nici hiar asa de bun!!!
1 2
xerses pe 30 Martie 2013 18:47
Un film la care te uiti mai mult pentru jocul actorilor...
1 4
Joker22 pe 03 Iulie 2010 15:45
da
La filmul acesta de ce nu comenteaza nimeni? ESTE OPERA,FRATILOR, OPERA VA ZIC....AM RAS CU LACRIMI PANA LA DEZNODAMANTUL FILMULUI,CARE ESTE DESTUL DE TRAGIC!!
1 4
olteanubr pe 11 Iunie 2020 08:21
Sincer, nu imi place Pacino, in majoritatea rolurilor este coleric violent, dar in filmul asta a aratat ca este un mare actor.
0 0
lili22 pe 06 Iunie 2018 22:39
Ce film bun si ce actori de mare valoare joaca in acest film.Un regal pentru mintea mea de cinefil.
0 0
ciprian34 pe 19 Octombrie 2013 11:59
Un film care nu avea cum sa nu iasa bine cand acolo e Al Pacino si Gene Hackman
0 4
Ammelie pe 21 Septembrie 2011 12:24
Scarecrow (1973)
Ok, sunt constienta ca este un film din categoria: Trebuie sa-ti placa. Dar nu mi-a placut si nici nu m-a impresionat. Da, actori mari si personaje cu foarte mult potential si bine jucate - nu contest. Da, mesaj puternic, bine insinuat. Dar un ambalaj slabut de tot, un ritm dificil de urmarit al actiunii, mocirlos, cu doar sclipiri = scene memorabile. Ma asteptam la mai mult. 6/10.
0 12
brutalistic pe 14 octombrie 2014 02:44
nu trebuie sa-ti placa insa acest film puternic nu este deloc pentru femei, nu ai cum sa-l 'simti' pe deplin oricat ai incerca

Spune-ţi părerea despre Scarecrow

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Scarecrow
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells