Rappresaglia

(1973)

Masacru la Roma

Poster Rappresaglia Postere Rappresaglia

Sinopsis Rappresaglia

În Roma ocupata de nazisti, un atac al partizanilor asupra unei brigăzi SS atrage represalii din partea guvernarii militare. 'Masacrul de la Roma' este adevărata poveste a modului în care acest atac partizan a dus la executarea în masă a cetățenilor italieni la ordinele locotenent-colonelului Kappler.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: blacksea_rider
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5
Marcello Mastroianni Marcello Mastroianni Father Pietro Antonelli Richard Burton Richard Burton Lt. Col. Herbert Kappler Peter Vaughan Peter Vaughan Gen. Albert Kesselring
Leo McKern Leo McKern Gen. Kurt Maelzer Anthony Steel Anthony Steel Maj. Domizlaf Renzo Montagnani Renzo Montagnani Questore Pietro Caruso
Jacques Herlin Jacques Herlin Giovanni Marino Masé Marino Masé Giancarlo Prete Giancarlo Prete Paolo
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Italia, Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 06 Aprilie 2017 09:35
O pagină de istorie
23 martie 1944. Un batalion SS defilează pe străzile Romei ca un act provocator la adresa populației romane. Acționând după un plan pregătit din timp, o mână de partizani comuniști plasează o bombă pe îngusta via Rasella aflată pe traseul defilării, iar soldații germani, originari din nordul Italiei, cad secerați. Urmează represaliile germane, iar peste 300 de italieni sunt împușcați în ceea ce este azi cunoscut ca ”Masacrul de la Roma”. Fapt istoric real.

Pornind de la aceste evenimente tragice, un romancier american a scris o carte de ficțiune, care a stat la baza acestui film. Nu ar fi fost nimic rău cât timp s-ar fi respectat acuratețea istorică, iar ficțiunea nu ar fi denaturat adevărul, omițând apartenența politică a partizanilor și transformându-l pe colonelul SS implicat în masacru (în fond un semianalfabet fanatic nazist)… citeşte

5 2
Iulidesprefilme pe 06 Aprilie 2017 16:44
Un fapt istoric tragic tratat cinematografic de un reputat regizor angajat precum Cosmatos, cu un duo actoricesc remarcabil, format din actori ca Richard Burton și Marcello Mastroianni...Finalul cu ei doi în prim-plan e șocantă...Merită vizionat !
1 1
matew10 pe 04 Aprilie 2022 21:51
O drama tensionata, o tragedie prezentata fără perdea. Protagoniștii la înălțime, cu un plus pentru Mastroianni. Un film care te trezește, un moment întunecat al istoriei, martiriu vs brutalitate. Valoarea sacrificiului aici judeca partea opusa. O rana deschisa care nu poate fi vindecata. Sa speram ca istoria nu se va mai repeta niciodată, spre binele celor care vor veni dupa noi. Prețuiți viata parca ne spune regizorul. Vizionare plăcuta.
0 0
blacksea_rider pe 16 August 2017 21:17
Delia Boccardo
Din distributie lipsesc multi actori...printre ei,Delia Boccardo...
0 1
balta67verde pe 05 Aprilie 2017 09:21
Film acceptabil. Mastroianni este un actor exceptional, Burton nu prea se potriveste in filmele de razboi, cum s-a vazut si in Steiner II sau in filmul iugoslav despre Tito si partizanii lui.
0 5

Spune-ţi părerea despre Rappresaglia

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells