Nomadland

(2021)

Ținutul nomazilor

Poster Nomadland Postere Nomadland

Sinopsis Nomadland

Nomadland trl 2

Nomadland spune povestea unei femei de șaizeci și ceva de ani care, după ce pierde totul în timpul Marii Recesiuni, pornește într-o lungă călătorie prin vestul American servindu-se, ca un nomad modern, doar de camioneta ei.
În acest al treilea lungmetraj, regizoarea Chloé Zhao îi distribuie pe nomazii reali Linda May, Swankie și Bob Wells care o însoțesc pe Fern, interpretată de Frances McDormand, în nesfârșita ei călătorie.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Vezi pe Disney+
3 premii şi 3 nominalizări Oscar, 2 premii şi 2 nominalizări Globul de Aur, 4 premii şi 3 nominalizări BAFTA, 2 premii Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Cor Cordium Productions

Distribuitorul international

Searchlight Pictures

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

SUA, Germania

Box office Nomadland

Weekend premieră (24.05.2021)
  • Loc 5
  • Spectatori 1
  • Încasări (RON) 62.073,00
Total
  • Spectatori 10
  • Încasări (RON) 167.297,00
  • Încasări (USD) 41.260,45

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
hitman78 pe 10 Ianuarie 2021 21:51
Desi e destul de premiat Nomadland ptr mine nu e un film memorabil nu m-a impresionat dar asta nu inseamna ca nu are unele calitati ptr care sa merite o vizionare.Frances McDormand e buna in rolul asta dar departe de ce a aratat in Fargo si Three Billboards.
9 3
lapidarium pe 06 Martie 2021 00:54
Ne vedem pe drum
Un film simplist, minimal, dar puternic in expresie. O incantare pentru suflet. Un film despre puterea de a merge mai departe, libertate si prietenie. Traumele personajelor sunt tratate cu emotie indiferent daca sunt cauzate de pierderi materiale sau de cele sufletesti.
Pierderea unei persoane dragi sau a slujbei este factorul declansator pentru pentru a parasi cat mai repede locurile care te tin captiv in trecut si te fac sa crezi ca nu exista nimic dincolo de ele. Calatorind, amintirile se estompeaza, iar natura vindeca sufletul.
Personajul principal este asemeni unei frunze purtate de vant, calatorind intr-un van prin vestul Americii dupa ce micul orasel minier in care locuia si muncea a decazut datorita recesiunii fiind parasit de catre localnici. Perpetuum-ul mobile al eroinei este laitmotivul pentru a se regasi pe sine si pentru a se impaca cu trecutul. Dincolo de… citeşte

6 3
Pillowman pe 09 Ianuarie 2021 07:38
Destul de deprimant filmul.
Si ceea ce se prezinta in film se poate intampla oricui.

5 4
danzandt_gmail_com pe 11 Iunie 2021 15:30
Un film plictisitor, imund, abject!
Daca sunt persoane a căror viață se derulează numai la nivel pozitiv, fără probleme personale, fără teamă pentru ziua de mâine, fără emoții, fără coborâșuri, găsesc în acest film compensare la lipsa de urât, de suburban și de abject din viața lor.
Cui îi este dor de mizerie, sărăcie, murdărie poate să empatizeze cu eroina principală și să sufere alături de ea atât problemele cauzate de pauperitate cât și de suferințele ei Nu vă fie teamă, n-am să vă dezvălui finalul filmului premiat Oscar, pentru simplul fapt că nu l-am văzut până la sfârșit! Deși, cu oarece efort de voință am trecut de scenele urinatului la gard și a golirii recipientelor transparente, recunosc cu sinceritate că, odată cu explozia stomacală a eroinei, provocată de diaree din cauza alimentației precare etc...filmată explicit, cu sunet Dolby Surround din față… citeşte

5 5
PetreM68 pe 01 Mai 2021 16:11
Un film mediocru
Un film pe care l-am vizionat avand mari asteptari si care nu m-a convins deloc. Nu pot spune ca este un film prost, dar cu siguranta nu este un film de Oscar. Am vazut filme europene sau din alte industrii cinematografice superioare acestei pelicule, cel putin din perspectiva mea. Frances McDormand, o actrita de exceptie, cred ca a castigat acest premiu din inertie de aceasta data, rolul jucat nefiind unul care sa-i scoata in evidenta calitatile pe care le are. Cred ca The Father este un film mai bun, in opinia mea, dar nebanuite sunt caile Domnului.
4 4
lili22 pe 24 Februarie 2021 22:34
Un film bun, dar foarte deprimant.Cred ca este mai bine inteles de catre cei care cunosc modul de viata american.
4 6
elianna pe 19 Ianuarie 2021 06:49
Realitate filmata
Filmul arata experientele unei femei care a pierdut tot - sot, loc de munca, casa. Porneste la drum prin toata America intr-o furgoneta si adopta un stil de viata nomad, descoperind o comunitate de astfel de oameni si noi valori in viata. Pare un reportaj cu interviuri ale celor intilniti in calea ei, oameni reali care au ales o alta cale si au refuzat sa se lase doboriti de soarta.
Mai este un serial - American Nomads - care spune povestea lui Bob Wells, devenit celebru pe youtube prin sfaturile si povestirile sale despre stilul de viata nomad.
Frances McDormand este memorabila in orice rol, aici insa nu prea are ce sa joace, s-a integrat printre ceilalti nomazi si o vedem in natura sau cutreierind America la volan. Filmul e bine realizat, are impact prinmesajul lui, dar parca nu este film in adevaratul sens, e doar realitate filmata.

3 2
sabinalin pe 01 Martie 2021 22:26
O poveste din America profunda. ,,No country for oldmen,,. Pentru ca asa e datul sortii, exista oameni pe care societatea ii respinge atunci cand nu mai are nevoie de ei. Pentru ca viata poate fi dura, complicata si greu de suportat., totul e sa fim pozitivi si un cantec vesel sa cantam. Interesant e ca istoria incepe in 2011 pe atunci cand nu era la putere multhulitul Trump... Filmul e facut sa impresioneze si chiar reuseste pana acum cu asupra de masura, a castigat deja Leul de aur venetin si a fost incununat si drept cea mai buna drama la Globurile de aur insa senzatia e ca aceste premii nu le-a primit neaparat pe criterii valorice. Da, subiectul este impresionant, drama oamenilor e profunda iar lui Frances Mc Dormand cu greu i se poate reprosa ceva. Problema e ca povestea e spusa searbad, fara stil, fara nerv, Chloe Zhao regizeaza plat, plictisitor, e o monotonie care te indeamna la… citeşte
2 6
Horatiucrisan pe 27 Aprilie 2021 12:00
O poveste americană care aduce în prim plan cu totul altceva decât până acum unde erau promovate filmele cu super eroi sau cele motivationale în care americanul de rand reușește pe deplin în carieră, viața personală, situație materială. Filmul îi prezintă pe cei multi, săraci în urma crizei din 2008, obligați de un sistem care are nevoie de om doar în măsura în care acesta prin munca poate aduce beneficii maxime cu costuri minime, să ajungă aproape niște marginali, muncind ocazional și trăind în rulote sau Van-uri. În mate măsura ne este prezentat spiritul american de "cucerire" a vestului din secolele trecute, spirit întrupat acum de acești nomazi care nu au ales ei să fie nomazi dar e unica optiune oferită de o lume în care primează profitul iar omul este doar un cal de munca. Deși încearcă să prezinte o frescă a unor persoane nevoiașe din SUA,… citeşte
1 0
777L pe 12 Aprilie 2021 23:55
Un "road movie"...
...sau cel puțin jumătate, cealaltă jumătate e oarecum documentar, având în vedere că mulți dintre cei prezenți în film, nomazii, s-au interpretat pe sine.
1 0
Avm pe 14 Iunie 2022 00:23
Plictisitor
Tema este interesanta: trista realitate a unor oameni... insa filmul este foarte plictisitor.
Am senzatia ca nu s-a intamplat nimic tot filmul s-au cel putin ce s-a intamplat putea fi incadrat in maxim 10 minute.

1 1
iorgulescur pe 19 Iunie 2021 18:44
slab
pierdere de vreme, nu stiu ce cauta la nominalizari, darmite la premii; insa in spiritul vremurilor, cu corectitudine politica si alte chestii gretoase
1 2
Mirceaionescu pe 03 Aprilie 2021 20:29
Foarte bun
Un film surprinzator de bun pentru un film american.M-a tinut , pe toata perioada celor 108 minute , prezent, empatic, martor atent. Frances McDormand a jucat excelent, este o mare actrita.
1 4
ioanaa_ioana pe 31 Decembrie 2023 22:23
Un film dezolant , dureros dar bun, cu Frances McDormand care este o actrita de o mie de Oscar-uri, pentru ea camera este invizibila si are o naturalete iesita din comun.
In noaptea asta serbam trecerea dintre ani si nu este cea mai inspirata poveste pentru asa o sarbatoare dar m-am uitat pentru Frances McDormand.

0 0
Spiger_Iasi pe 11 Februarie 2023 16:54
Filmele bune au mesaj!
Cine reuseste sa-l termine este cinefil cu simtul critic si sensibilitate pe măsură. Alegerea unui om este parte din destinul său. Să respectam drumul fiecăruia!!
0 0

Spune-ţi părerea despre Nomadland

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Nomadland
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells