Nokas

(2010)

Nokas

Poster Nokas Postere Nokas

Sinopsis Nokas

Nokas

În dimineața zilei de 5 aprilie 2004 a avut loc, în orașul Stavanger, cel mai mare jaf de bancă din istoria Norvegiei. Jaful este principalul personaj al poveștii, iar el e privit din mai multe unghiuri de-a lungul filmului: din perspectiva poliției, a spărgătorilor băncii, a angajaților acesteia și a oamenilor obișnuiți.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: psihologu
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.4
Frode Winther Gunnes Frode Winther Gunnes Kjell Alrich Schumann Marit Synnøve Berg Marit Synnøve Berg Beate Morten Håland Morten Håland Erik Håland
André Eriksen André Eriksen Thomas Thendrup Thomas Berhane Thomas Berhane Metkel Betew Tov Sletta Tov Sletta David Toska
Geir Høiseth Geir Høiseth Erling Havnå Lirik Sahiti Lirik Sahiti Ikmet Kodzadziku Jeton Jajovski Jeton Jajovski Jusuf Hani
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Alligator Film AS

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Sandrew Metronome Norge

Țara

Norvegia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
BaetuAndrei pe 11 Martie 2011 11:08
Filmul are in centrul lui un jaf spectaculos din Norvegia, dintr-o dimineata de 5 aprilie 2004, la o banca din Stavanger, Norvegia, unde 13 bărbaţi fura 57 de milioane de coroane (10 milioane dolari). Un film emotionant destul de bine prezentat, camera este in spatele actorilor in cea mai mare parte a timpului, sunt combinate chiar scene filmate cu camera de mana, camera este foarte aproape de actori, un ofiţer de poliţie a fost împuşcat şi ucis. Acest jaf din Norvegia a fost foarte mediatizat in ziarele locale, filmul relatand aceste fapte ca pe niste mituri, o abordare inteligenta si sobra. Un film nu din categoria celor comerciale si americane, dar binevenit.
2 0
narcisson pe 17 Iulie 2012 23:01
Nokas
Un film excelent, cu atat mai mult ca se inspira din fapte reale. Mie mi-a placut foarte mult mobilizarea hotilor si planul acestora, insa, cu timpul, au ajuns sa fie prinsi de, probabil, unul dintre cele mai bune sisteme de securitate din lume. Mi-a parut foarte rau de Arne Sigve Klungland, ofiterul ucis. Filmul mi-a dat senzatia ca vad chiar jaful din 2004, nu o ecranizare a acestuia. M-am informat si am aflat ca filmul este proiectat in cele mai mici detalii dupa jaf. Despre poveste nu ar mai fi prea multe de spus, doar ca nu jaf de amploarea acestuia nu se va mai intampla niciodata intr-o tara cu renumele Norvegiei.
Am vazut o statistica care pur si simplu m-a lasat masca: Intre '94 si 2004 s-au tras in Norvegia 73 de focuri de arma in timpul interventiilor, dintre care 48 la jaful de la Nokas; de-a dreptul impresionant. Nota mea pentru acest film este 8-Foarte bun.

1 1
1900toamna pe 19 februarie 2017 22:33
Eati un handicapat, te durea degetul sa scrii SPOILER!?
narcisson pe 20 februarie 2017 13:44
Daca te-ai uita mai bine, comentariul meu are 4 ani si jumatate. Eram novice pe atunci. Usor cu limbajul, eu nu-mi amintesc sa te fi jignit pe tine. Mersi pentru thumbs down. Ti-ai facut pledoaria, acum mori te rog frumos.
misterx2002 pe 21 Februarie 2012 04:42
bun filmul....planul de jaf a fost bun,nu stiu cat de adevarat dar oricum merita vazut.
0 0
xerses pe 13 Ianuarie 2012 13:32
m-a impresionat in mod neplacut modul in care a reactionat politia ....
0 0
narcisson pe 17 iulie 2012 23:04
se pregateau pentru vacanta de paste, isi luasera concediu, iar cei care au mai ramas in sectia de politie au fost blocati cu brio de acei hoti extrem de abili.

Spune-ţi părerea despre Nokas

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Nokas
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells