Nazarin

(1959)

Nazarin

Poster Nazarin Postere Nazarin

Sinopsis Nazarin

Parintele Nazario locuieste intr-o camera sordida dintr-un cartier rau famat. Nu are niciun bun. Tot ce castiga fie ofera celor saraci, fie ii este furat. La un moment dat o prostituata acuzata de crima ii cere adapostul. Cand isi da seama ca ascunzatoarea ii va fi descoperita, prostituata da foc casei, pentru a-si face pierduta urma. Nazario ramane pe drumuri si e silit sa porneasca intr-un adevarat pelerinaj.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: stalex
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7
Un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile
Marga Lopez Marga Lopez Beatriz Francisco Rabal Francisco Rabal Father Nazario Ignacio López Tarso Ignacio López Tarso Thief in church
David Reynoso David Reynoso Juan José Chávez José Chávez Construction site manager Pilar Pellicer Pilar Pellicer Lucia
Noé Murayama Noé Murayama Pinto Lupe Carriles Lupe Carriles Prostitoata Rita Macedo Rita Macedo Andara
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Producciones Barbachano Ponce

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Altura Films International

Țara

Mexic

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 11 Aprilie 2015 12:42
O versiune modernă a patimilor cristice
Urmărind acest film, am avut senzaţia că urmăresc patimile lui Iisus într-o versiune modernă. Filmul a fost realizat din dorinţa de a arăta spectatorilor că oamenii nu au înţeles sacrificiul lui Iisus şi continuă să săvârşească păcatele predecesorilor, osândind un om nevinovat.

Titlul filmului, "Nazarín", provine de la numele preotului Nazario, dar este şi o aluzie la originea nazarineană a lui Iisus. Există multe similitudini între patimile lui Nazario şi cele ale lui Iisus: femeile păcătoase care-l însoţesc; indiferenţa şi batjocura populaţiei; fariseismul preoţilor neinteresaţi de adevăr, ci de împiedicarea zvonurilor scandaloase; cei doi tâlhari (unul bun şi altul rău); chinurile suferite de preot şi îndoiala sufletească ce-l cuprinde; bandajul la cap prins cu sfoară ce seamănă cu o coroană de spini.

Drumul… citeşte

8 4
aayana pe 07 Februarie 2011 13:19
Cum ar trebui să fie un creștin adevărat?
Părintele Nazario este un om simplu care trăiește extraordinar de modest. El îi ajută pe cei din jur cum poate și nu se rușinează să accepte milostenii. În urma unei întâmplări nefericite este alungat din cartierul sărăcăcios în care locuia și pleacă într-un pelerinaj. Multe dintre cele ce i se vor întâmpla au legătură cu viața lui Iisus. Cred că nu întâmplător pe părinte îl cheamă Nazario (Iisus era din Nazaret). Această paralelă religioasă nu face decât să scoată iar în evidență firea umană și tendința ei de a se feri de greutăți ca și cum asta ar aduce mântuirea. Un film profund și sensibil pentru că Nazario se comportă ca un om obișnuit de la început și până la sfârșit, fără să se creadă mai special ca alții deși era.
Cele două femei care-l urmează sunt credincioșii care spun că vor să se îndrepte dar la un… citeşte

7 2
sabinalin pe 8 februarie 2011 09:42
Cum ar trebui sa fie un crestin adevarat? Raspunsul este simplu si totodata foarte complicat: sa-l caute in permanenta pe Dumnezeu. Cred ca fraza "Cred Doamne, ajuta necredintei mele" sintetizeaza foarte bine chinurile spirituale ale celui care incearca sa se apropie de Dumnezeu si de Fiul Lui. Cum ar trebui sa fie un crestin adevarat? Cred ca, pentru a afla un raspuns avizat, o lectura obligatorie e "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt!
stalex pe 26 Decembrie 2012 23:11
Numele de Nazario trimite la originea lui Iisus, asa cum drumul parcurs dupa arestare e o parabola pentru Golgota - cele doua femei (sfanta si pacatoasa), talharii, chinurile indurate. Doar ca in filmul lui Bunuel ramane loc pentru speranta. Nazario nu sfarseste pe cruce. Intr-un fel, ananasul daruit de femeia de pe marginea drumului il salveaza - ii reda puterea de a zambi si de a merge mai departe.
6 3
Stephen2D pe 10 Ianuarie 2016 20:00
       "Thank God I'm an atheist!"         
Poate fi interpretat cum vrei... fiindcă intenția a fost ambivalența și sămânța de necredință.            
2 2
cosmin_kedii pe 10 August 2013 14:46
Marea Francisco Rabal este dureros în acest rolul ,a unui preot a cărui singură crimă este să se comporte ca un adevărat creștin
0 4

Spune-ţi părerea despre Nazarin

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Nazarin
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells