Iluminacja

(1973)

The Illumination

Poster Iluminacja Postere Iluminacja

Sinopsis Iluminacja

Mai mult

Iluminarea nu este o stare de extaz ci, dimpotriva o stare de mare concentrare a gândirii, prin care ajungem la cunoasterea adevarului, se spune în "cel mai autobiografic" dintre filmele lui Zanussi. El nu se teme sa puna deschis problema intelectualilor de vârsta sa, de genul sau, de formatia sa, într-un stat socialist.

In Iluminare / Iluminacja (1972) un eminent absolvent de liceu studiaza fizica pentru a întelege mai bine lumea în care traieste. Lucreaza apoi într-un prestigios institut de cercetare. Escaladeaza…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: cosmin742000
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

AKA

  • Illumination

Produs de

Film Polski Film Agency

Distribuitorul international

Michele Dimitri Films

Țara

Polonia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Bibi_TM pe 13 Iunie 2013 18:16
Franciszek Retman este un tânăr avangardist din anii '60-'70 care dupa absolvirea liceului studiaza initial fizica . Având în vedere situația familială, omul se opreste din studii și munceste în diferite locuri, complet fără legătură cu direcția propriilor interese. Franciszek este în căutare de răspunsuri la întrebări existențiale: Ce este timpul? ... Dacă anumite persoane au impact asupra vieții ?...Care este legatura dintre corp si suflet?
In film, există si insertii documentare care conțin declarații ale unor oameni de stiinta, filozofi (inclusiv Wladyslaw Tatarkiewicz ), fizicieni și astronomi.

0 0

Spune-ţi părerea despre Iluminacja

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells