Foxcatcher

(2014)

Foxcatcher

Poster Foxcatcher Postere Foxcatcher

Sinopsis Foxcatcher

Foxcatcher

O dramă inspirată de fapte reale care se concentrează pe povestea de viață a lui John Du Pont (Steve Carell), moștenitorul companiei de produse chimice Du Pont care suferea de o formă de schizofrenie paranoidă și care ajunge să-l ucidă pe prietenul lui de-o viață, Dave Schltz (Mark Ruffalo), un luptător de wrestling premiat cu aur la Jocurile Olimpice.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: wildinthecountry
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0
Vezi pe Hbo Max
5 nominalizări Oscar, 3 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Annapurna Pictures

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

A-Film Benelux MSD

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 07 Ianuarie 2015 16:28
x
Un film distant,rece, predominant static dar fascinant, o drama biografica sportiva , in care aparent nu se intampla nimic important dar care fascineaza prin constructia de personaje.
Aceasta pelicula este regizata de Bennet Miller ( regizorul unor filme precum Capote, Moneyball), care de data aceasta ne aduce in atentie traseul intunecat al unor personaje interesante.
Interactiunea dintre cei 3 protagonisti face deliciul acestui film,( pe care nu multi romani curiosi despre cine a fost John du Pont ,vor dori sa il vada fie in salile de cinema,fie descarcat de pe torrente).
De departe cel care fura intregul film este Steve Carell, care face un rol incredibil,fabulos, jucandu-l pe John du Pont, un milionar excentric, egocentric, filatelist, ornitolog,mare amator de wrestling.
Pe Steve Carell il stiam drept un actor banal de comedie,a carui cariera de comedian nu… citeşte

20 2
GabrielaSirbu pe 8 ianuarie 2015 12:13
Tinand cont de lungimea comentariului (bun de altfel=ti-am pus un stegulet verde) se vede ca ti-a placut chiar mult filmul, ma bucur; si eu am cautat, pe net, date despre Du Pont dupa film, iar interpretarea lui Steve Carell...pe care eu am inceput sa-l apreciez mult dupa ce l-am vazut in serialul "The offices".
razvanniculescu56_gmail_com pe 1 iulie 2017 21:21
De unde stii ca ei conduc planeta, prost si agresiv ?. Agresiv ??!! De unde stii ca nu le-a picat bine filmul ? Nu e clar ce ai vrut sa zici cu finantarea. Filmul a avut un buget de 24 milioane dolari. Daca nu era promovat, nu era nominalizat la premiile Oscar la mai multe categorii. Poate Steve Carell nu-i un nume mare dar Mark Rufallo, Siena Miller si Vanessa Redgrave sunt. Si inca ceva, John Du Pont a murit in inchisoare in 2010. Serios, cand o sa terminati cu prostiile ?
GabrielaSirbu pe 28 Octombrie 2014 11:30
Un film caruia eu in dau 9 stelute si care ne demonstreaza, pentru a cata oara?, ca indiferent daca suntem bogati sau saraci, habar n-avem sa fim fericiti si ca EA - fericirea, n-are pret.
Un film foarte bine jucat: un Setve Carell care va suporta consecintele printr-o nominalizare(cel putin) la Oscar, Vanessa Redgrave care desi apare intr-un rol scurt, ne face sa intelegem cat de dominatoare a fost in relatia cu fiul ei, iar Channing Tatum si Mark Ruffalo sunt asa cum trebuie.
Mergeti la cinema!

4 1
wildinthecountry pe 4 noiembrie 2014 19:33
unde,unde?
GabrielaSirbu pe 5 noiembrie 2014 08:36
A fost difuzat in cadrul festivalului filmului de la Cannes la cinema Studio pe 27.10.2014.
XShadowX pe 01 Martie 2015 12:59
EXCELENT
Este un film excelent cu o super distributie unde actorii sunt minunati si joaca excelent , in special Mark Ruffalo care pentru acest rol a pus 30lbs pe el si a muncit enorm si acest Steve Carell care ma uimeste efectiv , nu il credeam in stare de un asemenea rol , a fost magnific , la fel pot spune si despre Tatum care a evoluat mult pana in acest moment si continua sa fie unul dintre cei mai buni actori americani ai momentului . Bennette Miller reuseste cu aceasta drama sa spuna o poveste cutremuratoare din anii 80 despre un sport mai putin cunoscut noua wrestling-ul si despre doi mari campioni ai acestuia : David Schultz si Mark Schultz . Este un film de neratat , un MUST SEE !
P.S.: dupa vizionarea acestui film regret ca nu a luat macar un oscar pentru ca merita mai ales pentru acel final care face toti banii ;)

3 0
GabrielaSirbu pe 3 martie 2015 15:30
Bun comentariu = 1 verde.
razvanniculescu56_gmail_com pe 1 iulie 2017 20:57
NU. Sunt lupte libere nu greco-romane. Americanii le numesc wrestling. In final, Mark e la UFC.
stillbear pe 30 Aprilie 2015 03:19
4xSuper
O sa fiu scurt si la obiect...super poveste,super prestatie a actorilor,super montaj,SUPER FILM :D
2 1
Dana04 pe 17 Februarie 2015 12:26
Un film foarte bun, dupa un caz real. Merita vazut!! Cei 3 actori prinipali joaca super bine si a iesit un film extraordinar! Nu-i de mirare ca are atatea nominalizari la oscar.
2 1
xerses pe 14 Ianuarie 2015 11:53
Chiar m-a surprins acest film, iar Steve Carell a fost admirabil in acest rol.
2 1
Xsky pe 19 Februarie 2015 20:38
Bunicel
Bunicel filmul arata ca nu poti avea chiar totul daca ai bani.Cand te trezesti cu ditamai averea fara sa misti un deget incepi sa ai anumite probleme.
2 2
Mitza_MvP pe 06 Noiembrie 2016 18:52
Ce rol face Steve Carell,actor pe care eram obisnuit sa-l vad in comedii,personal rolul facut de el m-a surprins in mod placut.
Mark Ruffalo deja nu mai are nevoie de nici o prezentare,e un actor de nota zece,iar Channing Tatum e 'imens" in acest rol..
O chestie care mi-a placut a fost aceea in care luptatorii se uita la knock-outul din octogon dintre Gary Goodridge si Paul Herrera...

1 0
gabi_corneanu pe 03 Martie 2015 16:25
.......
Foxcatcher=nebunie!Un film sinistru,sobru,Steve Carell a jucat rolul unui bogatas fanatic perfect!Momentele de plictiseala au fost minime.Daca nu ar fi fost nominalizat Eddie
Redmayne pt. cel mai bun actor in rol principal la Oscar,m-as fi ofticat daca Dl."du Pont"
nu ar fi castigat premiul.

1 1
lili22 pe 04 Octombrie 2015 10:06
un film bun
Si interpretarea a fost de exceptie, pentru toti cei trei actori care au untrat in pielea sportivilor, Steve Carell a fost o surpriza uriasa....
0 0
razvanniculescu56_gmail_com pe 01 Iulie 2017 21:04
Departe de a fi un film de exceptie. Extraordinara este interpretarea lui Steve Carell, un actor mai putin cunoscut. Raman la parerea ca Channing Tatum ar trebui sa se ocupe de altceva.
0 1
AlexGo0d pe 09 Octombrie 2015 12:18
Nu mi se pare un subiect asupra caruia sa se faca un film. Cum s-a spus si in alte comentarii, in mare parte a filmului nu se intampla mare lucru.
0 1
elmedico pe 19 Iulie 2015 21:10
Un film bine realizat, dar care nu are stralucire. Este o poveste interesanta, dar finalul nu e ceea ce ar trebui sa fie(fiind biografie nu se poate modifica). C. Tatum chiar joaca bine si interpreteaza foarte bine sportivul. Cred ca daca ar fi avut un final mai palpitat putea chiar fi un flm de succes.
0 1
catalin_ionut_23 pe 04 Februarie 2015 16:06
un film bun,recomand!
Merita vazut o singura data filmul,este bunicel nu plictiseste ,mie mi-a placut.Il recomand!
0 1
alin9314 pe 18 Ianuarie 2015 00:48
Un film bun,in care actorii si-au jucat bine rolul cel putin cei 3 importanti.Cateva nelamuriri: Mi se pare ca nu prea s-a pus foarte mult accent pe prietenia dintre dave si john fata de cum erau in realitate,in film au aratat ma mult relatia dintre mark si john du pont,iar dave foarte putin la sfarsit,eu nu stiu ce sa intamplat la Olimpiada de la Seul,as fi vrut mai multe detalii(ceea ce am vazut este ca SUA a fost invinsa de Turcia,iar antrenamentul lor a fost inutil,parca au trecut prea repede peste,se mai putea prelungi filmul cu cel putin 15 min. povestea a fost interesanta). Oricum Mark Ruffalo este unul din actorii mei preferati isi joaca rolurile excelent ca si acesta. Eu nu cred ca va castiga vreun oscar acest film,dar interpretarea lui Steve Carell are cateva sanse.
0 1

Spune-ţi părerea despre Foxcatcher

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Foxcatcher
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells