Articole Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile

(2019)

Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic

Note de producție

              

DECLARAȚIA REGIZORULUI

            „Deși doar 5% dintre criminalii în serie sunt americani, America a adăpostit 67% dintre criminalii în serie cunoscuți –2743 în ultimii 150 de ani. Iar FBI estimează că în orice moment operează între 25 și 50 de ucigași în serie în Statele Unite. În ciuda acestor numere, un anume criminal în serie a fascinat psihicul colectiv american, iar el este… Theodore Robert Bundy.

            Povestea lui Ted Bundy este îngrozitoare și dramatică. Bundy se baza pe înfățișarea plăcută pentru a-și seduce victimele, pe care le omora ulterior. Însă el își schimba și strategia, pentru a-i încurca pe anchetatori. A scăpat din arest de două ori prin mijloace îndrăznețe și pline de imaginație. Cu câteva zile înainte de execuția lui din 24 ianuarie 1989, el a recunoscut că a ucis peste 30 de femei între 1974 și 1978, după ce ani întregi negase aceste acuzații, însă experții sunt de părere că Bundy ar fi comis mult mai multe crime.

            Însă ceea ce îl diferențiază pe Bundy de ceilalți criminali în serie este celebritatea pe care și-a creat-o și chiar admirația multora care l-au crezut nevinovat, ani la rând. Bundy a folosit media americană pentru a schimba percepția oamenilor despre imaginea unui criminal în serie. Fiind un bărbat alb chipeș și carismatic, iubitele, prietenii și toate cunoștințele nu îl credeau în stare să comită crimele pe care le-a comis, din acest motiv el nu a fost prins atât de ușor. Și chiar și în timpul procesului a atras susținători care nu puteau vedea dincolo de înfățișarea și șarmul lui.

            S-au mai făcut filme, documentare și cărți despre acest ucigaș notoriu, deci de ce s-ar mai produce încă un film? Răspunsul constă în extraordinarul scenariu al lui Michael Werwie, care spune povestea din perspectiva iubitei lui Bundy, Elizabeth Kloepfer.

Prezentând acțiunea din punctul ei de vedere, povestea e diferită – nu urmărim detectivii care îl vânează pe Ted, nici nu vedem prin ochii lui, nu simțim adrenalina pe care o simte el după aceste crime, nici nu ne întoarcem în locurile unde ascundea cadavrele (cum făcea adesea). În schimb, publicul vede evenimentele așa cum sunt percepute de Liz – Ted e prins într-un coșmar kafkian al coincidențelor nefaste, un om nevinovat căzut în plasa sistemului. Această perspectivă mi-a dat ocazia să schimb genul de film despre criminali în serie prin intermediul tensiunii unei aparente acuzări eronate, dar adevărul se conturează treptat.

            Oricum, majoritatea spectatorilor știe deja că Ted Bundy este un criminal în serie, totuși sper ca publicul să uite tot ce știa despre Bundy și să vadă lucrurile din perspectiva emoțională a lui Liz, care inițial avea așteptări de la relația lor, dar sfârșește simțindu-se trădată și dezgustată când Bundy recunoaște crimele. În acest fel, filmul nu este despre strategia sau felul în care este prins un criminal în serie, ci mai degrabă despre modul în care e foarte ușor să cazi pradă unui psihopat din cauza credibilității lui. Chiar a iubit-o Bundy pe Liz? Aceasta este întrebarea fără răspuns a filmului – numeroși experți sunt de părere că sociopații nu pot să iubească. Eu nu sunt convins. Însă el a înșelat-o enorm, iar filmul de față explorează natura acelei decepții.

            Cu alte cuvinte, proiectul a fost fascinant pentru mine nu numai datorită violenței lui Bundy, ci mai ales grație duplicității și dualității lui. Privind lucrurile prin ochii lui Liz, vedem cum un vinovat se prezintă lumii și examinăm lovitura emoțională trăită de cei care credeau că îl cunosc. În acest film nu vedem nicio crimă decât la final, o alegere conștientă ce ne va permite să înțelegem că cei care comit fărădelegi nu sunt monștri ușor de recunoscut în societate și implicit ușor de evitat. De fapt, consider că infractorii, de orice fel, sunt oameni aparent obișnuiți care ne-ar putea fi vecini sau antrenori la liceu. Așa cum afirmă Bundy la finalul filmului: „Ucigașii nu ies din întuneric cu dinți lungi și salivă pe bărbie. Oamenii nu conștientizează că se petrec tot felul de crime în jurul lor. Oameni pe care i-au plăcut, iubit, cu care au trăit ar putea ajunge cei mai diabolici oameni”. Aceasta este adevărata natură a răului – greu de explicat, deseori banală și contradictorie – aspecte ale firii umane pe care am putut să le explorez prin acest documentar.

            Deși termenul de criminal în serie nu era popular la începutul anilor 1970, fenomenul în sine era în floare. Faptul că Bundy a negat toate acuzațiile, și credibilitatea de care se bucura reprezintă pentru mine victimizarea femeilor în urma agresiunilor sexuale, victimizare care a fost popularizată de mișcarea #metoo. Liz avea nevoie să îl confrunte pe Ted la sfârșitul filmului nu pentru că voia să audă adevărul (pe care îl știa deja) ci pentru a-l  învinovăți pe acest agresor. Nu i-a fost ușor să îl confrunte, iar dificultatea este un simbol al luptei istorice a femeilor împotriva nedreptății de care au avut parte, victime fiind.

            Conexiunea istorică pe care am vrut s-o evidențiez (în parte, folosind înregistrări de la arhive) era legătura dintre procesul lui Bundy și trendul actual de a relata crime. Procesul lui Bundy a fost primul proces televizat național în America, fapt ce l-a transformat într-un fenomen al mass-mediei. Pe lângă televiziunea națională, la proces au asistat și televiziuni din cele 50 de state, dar și din 9 alte țări. A se lua în considerare că asta se întâmpla înainte de ciclurile de 24 de ore de știri neîntrerupte, la care avem acces astăzi.

            Acest proiect m-a atras prin natura adevărului. Adevărul este deseori în fața noastră, dar ne e greu să-l vedem. Bundy este amintit ca fiind caristmatic, chipeș și șarmant, dar aceste aspecte ale lui nu sunt totul. În realitate, el era o persoană manipulantă, un violator și ucigaș în serie, cu tendințe necrofile, care uneori reteza capetele victimelor. Spre deosebire de majoritatea criminalilor de acest tip, el și-a negat crimele până în ultima clipă, când s-a arătat afectat.

            Tema această a naturii reale a adevărului este motivul pentru care titlul filmului nu apare decât la final. Desigur, oamenii știu titlul atunci când merg să cumpere bilete, și știu și când pășesc în sală. Și poate că titlul are alte conotații până în momentul în care John Malkovich în calitate de Judecător Edward D. Cowart îl condamnă la moarte pentru acțiunile lui „extrem de perverse, șocant de violente și diabolice” – abia atunci titlul capătă semnificația reală. Abia atunci percepem titlul ca ce este – descrierea actelor inumane de care se face vinovat acest criminal. Titlul nu mai e drăguț sau distractiv. E real și e înspăimântător și așa a fost de la început – însă noi nu priveam așa lucrurile. și aceasta este natura poveștii lui Bundy, adevărul a fost întotdeauna evident, dar nimeni nu l-a putut demonstra până când nu a fost prea târziu”, afirmă Joe Berlinger.

 

ACȚIUNEA

„Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic” arată latura carismatică a criminalului în serie Ted Bundy – latura pe care o arăta prietenilor, colegilor de muncă, și în cele din urmă publicului din Statele Unite. Știa cum să-și folosească fizicul și personalitatea șarmantă pentru a câștiga încrederea multor femei, inclusive a iubite lui, Elizabeth Kloepfer.

Liz (Lily Collins) începe un nou capitol. Este tânără și își crește singură fetița. la insistențele prietenei ei Joanna (Angela Sarafyan) cele două ies într-o seară în oraș, pentru că Joanna voia să-i găsească un partener lui Liz, când îl observă pe chipeșul Ted ( Zac Efron) la capătul barului. El pare să aibă ochi doar pentru Liz, în ciuda atenției pe care i-o acordă toate  femeile din încăpere. În cele din urmă timida Liz acceptă să danseze cu Ted.

Pe măsură ce îl cunoaște, se îndrăgostește nebunește de el. E inteligent, afectuos, atent și drăguț cu fiica ei. Cei doi par a avea o viață liniștită, aproape prea bună să fie adevărată… și poate chiar era.

Într-o seară, în vreme ce Ted era la Facultatea de Drept într-un alt stat, e arestat și acuzat de răpirea și hărțuirea unei tinere studente. O asigură pe Liz că a fost acuzat pe nedrept, dar la scurt timp după acest eveniment, el e acuzat de uciderea unei studente, apoi a alteia, și tot așa. Liz își dă seamă că ceva nu se leagă și începe să se întrebe cine este acest Ted Bundy, pe care-l numea iubit? Este bărbatul care nu le-ar face rău ei și fetiței ei?

Cu cât se adună mai multe dovezi împotriva lui Ted, Liz devine paranoică. Împărțită între viața fericită pe care credea că o are și adevărul terifiant care o lovește din toate părțile, Liz trebuie să decidă dacă Ted e victima care pretinde că este, sau vinovatul.

                             

                                                                  UN REZUMAT

         Seattle, 1969. Elizabeth Kloepher (Lily Collins) și prietena ei cea mai bună Joanna (Angela Sarafyan) sunt la barul din oraș. Joanna dorește neapărat să o cupleze pe prietena ei cu un bărbat, când îl zărește pe frumosul străin (Zac Efron) uitându-se lung la Liz dintr-un colț al încăperii. Liz îi acordă o șansă, află că numele lui este Ted, și chiar îl sărută pe ringul de dans. O noapte inocentă, prietenoasă marchează începutul aparentei lor perfecte relații.

          Câțiva ani mai târziu, Ted, Liz și fiica ei, Molly, par a fi o familie liniștită până când viețile le sunt întoarse cu susul în jos, când Ted, care frecventează cursurile Facultății de Drept din Utah, este tras pe dreapta pentru că a trecut pe roșu. Ofițerul observă în mașină o geantă în care se aflau obiecte suspecte, și din această cauză îl arestează, bănuindu-l a fi implicat într-o tentativă de răpire din orașul apropiat Murray. Ted este eliberat pe cauțiune și se întoarce în Seattle la o Liz confuză speriată. Ted o calmează și-i explică neînțelegerea, spunându-i că i s-a întins o cursă, și că lucrează cu un avocat pentru a-și spăla imaginea.

        În Utah, Ted vorbește cu avocatul lui, John O’ Connell (Jeffrey Donovan) care se arată îngrijorat. La proces, victima, Carol DaRonch (Grace Victoria Cox) descrie atacul, însă măiestria lui John îl ajută să manipuleze mărturia astfel încât să îi scadă credibilitatea. Plini de speranță, Ted și Liz continuă să-și plănuiască viitorul, mergând la un adăpost pentru a adopta un cățel pentru Molly. Acolo, din pură întâmplare, se întâlnesc cu Carole Ann Boone (Kaya Scodelario), o veche prietenă de-a lui Ted, care îl asigură că îl susține în totalitate. Această întâlnire provoacă gelozia lui Liz, dar ea și Ted se confruntă cu probleme mult mai mari. A doua zi lumea lor se prăbușește, când Ted este găsit vinovat de răpire și trimis la închisoare în Utah. Șocată, Liz începe să cadă într-o depresie alimentată de îndoială și îngrijorare.

      În închisoare, Ted primește o vizită de la detectivul Mike Fisher (Terry Kinney) care-l întreabă despre călătoriile lui prin Colorado. Ted nu dă un răspuns clar, dar e suficient pentru a-l lega de o altă crimă din Aspen. Bundy își dă seamă că anchetatorii au început să găsească asemănări între crime din mai multe state și caută un mod de a-l face să se potrivească profilului.

        Șocată de această revelație, Liz se afundă tot mai tare în depresie și negare. Joanna face tot posibilul să o convingă că Ted este rău și că la un moment dat dovezile vor fi imposibil de ignorat. Liz nu vrea să audă și începe să bea masiv pentru a uita de paranoia. Ted o sună din Aspen, unde i s-a acordat permisiunea să participe la propriul proces, și astfel i s-a oferit acces la resursele bibliotecii. Într-o pauză de la proces, Ted cere să folosească telefonul din bibliotecă, iar într-un moment de neatenție din partea paznicului, sare pe fereastra de la al doilea etaj, fugind pe străzile din Aspen și pierzându-se în sălbăticia din Munții Stâncoși.

       În Seattle, Joanna o ceartă pe Liz pentru consumul excesiv de alcool. Îi înșiruie probele împotriva lui Ted, inclusiv evadarea și recapturarea lui – ce persoană nevinovată ar evada? Liz îi face o vizită lui Ted în Colorado și îi spune că nu mai pot fi împreună. Ulterior, aruncă toate obiectele care îi amintesc de el și se împrietenește cu Jerry (Haley Joel Osment), un coleg de muncă. Între timp, Ted plănuiește a doua evadare: fură o lamă și face o gaură în tavanul celulei, zgomot acoperit de apa curgând din duș. În cele din urmă scapă, în ajunul anului nou.

      Detectivul Fisher o vizitează pe Liz, prilej cu care îi dă un plic care arată cât de gravă e situația, însă îi e prea greu să se uite -- și ea nu știe ce să creadă. Câteva săptămâni mai târziu, în Florida, Ted e tras pe dreapta pentru condus haotic, și deși încearcă să fugă, e reținut și acuzat de crime multiple în Florida.

         În custodie, șeriful Ken Katsaris (Kevin McClatchy) îi spune lui Ted că nu va scăpa la fel de ușor în Florida, iar procurorul Larry Simpson (Jim Parsons) este de aceeași părere. După încercări eșuate de a lua legătura cu Liz, Bundy o sună pe Carole Ann Boone, care îl vizitează în Florida și se mută acolo pentru a-l susține. Ted o folosește pentru a-și transmite gândurile mass-mediei, ce îi acorda o atenție din ce în ce mai mare. Intimidat de toate probele adunate împotriva lui, apărătorul lui Ted, Dan Dowd (Brian Geraghty) îi recomandă să ajungă la o înțelegere pentru a evita pedeapsa cu moartea, însă Ted refuză.

         Procesul începe, iar judecătorul Edward D. Cowart (John Malkovich) le explică celor prezenți că va fi primul proces televizat din istorie. Ignorând riscurile, Ted devine propriul avocat, bucurându-se de atenție și ocazional uitându-se direct în cameră, ca și cum s-ar uita la Liz.

         Liz urmărește procesul până târziu, în timp ce Jerry se străduiește să îl țină pe Ted departe de ea. Apărarea lui Ted o aduce pe mama lui să-l convingă să ajungă la o înțelegere. Ted îl concediază pe Dan Dowd și devine oficial propriul avocat. Lucrurile nu devin mai ușoare nicicum când Dr. Richard Souviron (Barry Mulholland) prezintă urmele de mușcături care se potrivesc dinților lui Ted, găsite pe corpul uneia dintre victime. Devenind agitat, Bundy o tot sună pe Liz pentru a-i cere ajutorul, însă Jerry îi spune să nu mai sune.

        Ted se întoarce la Carole Ann pentru sprijin emoțional, fizic și legal. O duce în boxa martorilor, o interoghează, și chiar se însoară cu ea, în direct. Văzând asta, Jerry închide televizorul și îi reproșează lui Liz că Ted încă o controlează. O întreabă de ce se comportă ca și cum ar fi vina ei, iar ea îi mărturisește că ea l-a turnat pe Ted poliției și se simte vinovată.

        Ted pare încrezător când juriul deliberează. După 7 ore se ajunge la un verdict, iar Bundy este găsit vinovat de toate acuzațiile aduse și condamnat la moarte. Liz izbucnește în plâns pe canapea, iar Jerry, întotdeauna acolo pentru ea, o îmbrățișează. Cu ajutorul lui și al Joannei, Liz se oprește din băut și ulterior ajunge manager în biroul ei. Totul merge bine timp de 10 ani, până primește o scrisoare de la Ted.

         Merge să-l vadă la închisoarea din Florida. Vorbesc despre trecut, iar Liz îi cere să recunoască totul, pentru că are nevoie să fie eliberată din prinsoarea lui, iar singura cale de a se elibera ar fi dacă el ar mărturisi adevărul. El evită răspunsurile directe până ce Liz scoate plicul dat de detectivul Fisher cu mulți ani în urmă. Înăuntru, este fotografia unei femei decapitate găsită în pădure. Liz întreabă ce s-a întâmplat cu capul ei, iar după o așteptare lungă, Ted scrie cu degetul pe sticlă ce îi separă: FERĂSTRĂU. Realizând ce înseamnă, Liz fuge și se prăbușește pe hol, conștientizând că toate lucrurile dubioase din trecut făceau parte din răul lui interior. 

    În cele din urmă își revine și iese afară, unde o așteptau Jerry și Molly, care o îmbrățișează înainte ca familia să iasă din cadru, în drumul lor spre un nou capitol.

 

DESPRE PRODUCĂTORI

Câștigător al premiului Emmy și nominalizat la Oscar, de mai bine de două decenii Joe BERLINGER este o voce importantă a filmelor de nonficțiune. Preferând documentarele despre infracțiuni adevărate, Berlinger atrage atenția asupra problemelor sociale în SUA dar și în străinătate, prin documentare precum „Brother’s keeper”, „Paradise lost”, „Crude”.

Pe lângă problemele sociale pe care le prezintă, Berlinger a explorat și personalități marcante în documentare precum „Metallica: Un fel de monstru”, un film care a redefinit genul de documentar despre (trupe) rock. În 2016, Netflix a lansat „Tony Robbins: I Am Not Your Guru”, un film produs de Berlinger care vizează viața omului de afaceri Tony Robbins. Tot pentru Netflix, Robbins a produs și regizat „Hank: 5 years from the brink”, o analiză a acțiunilor întreprinse de Hank Paulson, Secretarul Trezoreriei, care au salvat lumea de la un colaps financiar în timpul crizei din 2008.

În 2017, Berlinger a terminat „Intent to destroy”, care prezintă istoria violentă a genocidului armean. Filmul a obținut numeroase distincții după premiera mondială de la Tribeca Film Festival. În 2018 Berlinger a produs „Paris to Pittsburgh” pentru Bloomberg Philantropies și National Geographic. Filmul evidențiază eforturile individualilor din Statele Unite care se luptă împotriva schimbării climei, în ciuda deciziei luate de administrația Trump de a părăsi Acordul de la Paris privind Schimbările Climatice. Filmul a fost lansat în decembrie 2018 și a fost difuzat în 172 de țări.

Pe lângă documentarele produse, Berlinger a creat emisiuni precum „10 days that unexpectedly changed America” și „Gray matter”. A regizat și produs 6 sezoane ale serialul „Iconoclasts” și a regizat de asemenea primele două sezoane a „Master Class”, un serial pentru Oprah Winfrey Network.  Numeroasele producții HBO includ „Addiction”, „Judgment day” și „Virtual corpse”.

În 2018 Berlinger a produs și regizat „Wrong man”, un serial documentar pentru Starz. O investigație a trei cazuri separate a unor condamnări eronate, serialul intenționează să confere dreptatea a trei oameni nevinovați, dreptate pe care sistemul judiciar  American le-a negat-o.

Cel mai recent serial este „Unspeakable crime: The killing of Jessica Chambers”, care aruncă o privire asupra ucerii brutale a unei adolescente din Mississippi.

Un alt proiect ce îl are în centru pe Ted Bundy a apărut la începutul anului. „Conversations with a killer: The Ted Bundy Tapes” este un serial în patru părți pentru Netflix, care îl cercetează pe ucigașul în serie Ted Bundy prin intermediul unor interviuri exclusive cu Ted însuși, după condamnarea la moarte din Florida.

Articolele și fotografiile lui Berlinger au apărut în numeroase publicații, printre care The New York Times, ArtForum, Film Comment, revistele Aperture. Cartea lui, „Metallica: this monster lives, the inside story of some kind of monster”, a fost publicată în 2004 de St. Martin’s Press.

Nicolas CHARTIER, producătorul laureat al premiului Oscar pentru filmul „Misiuni periculoase”, a contribuit la finanțarea, producerea și distribuirea a peste 500 de filme.

În 2005 el a înființat Voltage Pictures, o agenție de finanțare, vânzări și producție. „Misiuni periculoase” a fost prima producție a Voltage Pictures, câștigând 6 premii Oscar în 2009. „Joe, asasin în timpul liber” a fost a doua producție a companiei, film regizat de William Friedkin.

Nicolas Chartier a produs și filme precum „Regula tăcerii”, cu Robert Redford și Shia LaBeouf, „Teoria Supremă”, cu Christoph Waltz, „Don Jon”, cu Scarlett Johansson și Julianne Moore, „Good kill”, cu Ethan Hawke. Printre filmele recente se numără „Hai, că sunt belea!” cu Amy Schumer, „The professor and the madman” cu Mel Gibson, „Câinele… sau viața!” cu Bruce Willis.

Michael COSTIGAN este și el un producător al filmului.

Ara KESHISHIAN este în prezent președinte al producției pentru Mad River Pictures.

În 2011 Keshishian s-a axat pe finanțarea și producerea unor filme independente. În acest sens, a produs „Maggie”, cu Arnold Schwarzenegger, precum și „Noiembrie criminal”, cu Ansel Elgort și Chloe Moretz. Pe lângă acestea, el a produs și „Supraviețuitorii” cu Margot Robbie, Chris Pine și Chiwetel Ejiofor, thriller-ele „Kidnap” cu Halle Berry, și „Replicas” cu Keanu Reeves.

Un alt producător al filmului este Michael SIMKIN.

 

DESPRE ACTORI

Zac EFRON  este unul dintre cele mai căutate talente de la Hollywood, atât datorită aparițiilor cinematografice, cât și celor din seriale TV.

Zac a apărut recent în „Omul spectacol”, alături de Hugh Jackman și Michelle Williams. În 2017, Efron a jucat în „Baywatch”, cu Dwayne Johnson, o comedie bazată pe serialul TV cu același nume. El a mai apărut în „Un artist numit dezastru”, o comedie-dramă regizată de James Franco.

            Zac Efron a cunoscut celebritatea prin rolul lui Troy Bolton în fenomenul „Liceul musical” al Disney Channel, lansat în 2006. El și-a reluat rolul și în al doilea și al treilea film al seriei care s-a bucurat de un succes enorm.

Lily COLLINS este o actriță, autoare și filantropistă, fiind una dintre cele mai în vogă actrițe ale momentului. Rolul ei din „Regulile nu se aplică” i-a adus aprecierea internațională, dar și prima nominalizare la Globurile de Aur.

            Versatilitatea și adaptabilitatea i-au permis lui Collins să interpreteze o gamă largă de roluri, precum cele din „Okja”, „To the bone” și „The last tycoon”. Ea a apărut în comedia romantică britanică „Love, Rosie”. Debutul și l-a făcut prin filmul „Povestea unui campion”, nominalizat la Oscar în 2010.

            Pe lângă cariera cinematografică, Lily Collins a publicat o carte care a ajuns bestseller internațional în 2017, „Unfiltered: No shame, No regret, just me”. În carte, Collins începe un dialog deschis despre dificultățile femeilor tinere, care se confruntă cu propria imagine, stima de sine, relații, familie, întâlniri și multe altele, ea dând exemple din viața personală.

Kaya SCODELARIO o interpretează pe Carole Ann.

Kaya este o actriță britanică de origine braziliană, italiană și englezească, care și-a început cariera în 2007 în rolul lui Effy Stonem în îndrăgitul serial britanic „Skins”, și a interpretat singurul personaj care a apărut în 4 dintre cele 7 sezoane ale serialului.

            Recent, Scodelario a apărut în „Pirații din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar”, alături de Johnny Depp, Orlando Bloom, Geoffrey Rush și Brenton Thwaites, în filmul care a apărut în 2017.

            Scodelario este cunoscută mai ales pentru rolul din seria „Labirintul”, bazată pe romanele lui James Dashner. Actrița a apărut în toate filmele trilogiei în rolul Teresei.

John MALKOVICH îl interpretează pe judecătorul Cowart.

Cu o carieră de peste 30 de ani, legenda John Malkovich a avut roluri în filme de toate genurile. El mai este și regizor, producător, designer și artist.

Jim PARSONS este laureat al premiilor Emmy și Globurilor de Aur. El este cunoscut pentru rolul lui Sheldon Cooper din serialul de comedie „Teoria Big Bang”.

            Printre ultimele apariții se numără rolurile din „Un puști ca Jake”, pe care l-a co-produs, și „Figuri ascunse” , alături de Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monae.

  În „Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic”, Jim îl interpretează pe Larry Simpson.

 

Sinopsis
jinglebells