Păreri Eddington

(2025)

Eddington

Ordonează după
user-689cc29f255e9 pe 13 August 2025 19:56
ATENTIE. SPOILERE. Eu zic că intră bine pe conspiraţii. E vorba in film de Palantir și Blackrock și secu și se fac aluzii directe la Alex Karp si World Economic Forum. Pana si sigla de pe aripa din spate a avionului e aceeasi cu logo-ul Majestic 12 din Deus Ex-ul original. Surprinzător de "de dreapta", poate chiar cu bună știinţă pentru un om de stânga ca Ari.

Nu va zic mai multe dar cine intuieste ce o sa se intampla cand toti decreteii astia(spirituali sau biologici) o sa traga ultima rasfuflare si generatia Alpha, aia de dupa zoomeri va fi primae complet socializată prin internet o sa aprecieze si filmul ăsta.

2 1
Costirik pe 21 Octombrie 2025 21:34
Filmul evidențiază perfect acea perioadă, plină de nebunie și prostie care continuă și azi. Surprinde toate evenimentele importante de atunci, completate pe fundal de idioți din social media care vorbesc de teorii ale conspirației și alte bazaconii. Ari Aster reușește să transpună și să cuprindă toată acea isterie mondială la o scară mai mică, în acest orășel Eddington.
fotolist pe 29 August 2025 20:53
Nu! Poate s-a vrut a fi o capodopera, dar...O "epopee" despre coronavirus mai lipsea! Filmul este plictisitor, cel puțin cât am vizionat eu, o oră. Poate după s-o mai fi "alertat"! Nici scenariu nu prea m-a convins, iar Pascal cam mocait într-un rol de primar prăfuit.
hitman78 pe 25 August 2025 17:19
Prima parte e ușor plictisitoare după care filmul devine din ce in ce mai captivant.Este inferior celorlalte 2 filme ale lui Ari Aster,Midsomar și Hereditary ar mai fi Beau is afraid pe care nu l-am văzut.
Kul pe 24 August 2025 01:05
Eddington (2025)

Simpatic.

Dar din pacate are neste chestii nefunctionale care indeparteaza privitorul. Una din ele ar fi un mare bubu ca amesteca genurile prea mult, si isi propune prea multe: societate, drama, suspans, covid, arme, iubire, stupiditate, satira, umor, rasism, western si alte alea. Pacat de regia aia fff buna. J.P. joaca misto dar parca nu-i rolul lui.

M-a distrat batalia spre final - parca rupta din Counter Strike, loale. Si toate insertiile alea despre social media si mobile-n viata nostra.

De vazut? Da. Dar cu rabdare multa la prima jumatate, ca o ia la vale bine dupa. Parca tre'ia sa-si fi propus mai putine, asa ratateaza valoarea de film cult. Spre exemplu Don't Look Up (2021) desi intr-o cheie mai simplista parca reuseste sa ramana mai on-point.

Si acu tre’ sa vad si Midsommar(2019), ca deh – fu prea misto regia.

Pitea76 pe 14 August 2025 18:00
Cand o sa ruleze si in cinematografele de la noi din tara?
rob1cul pe 10 Iunie 2025 23:29
SLAB de tot! Doar sa vedeti care este premisa filmului nu trebuie sa il vedeti ca mine tot, ci va dau sa cititi 2 paragrafe din articolul de pe cinemagia si o sa va dati seama ce film este.. Cat timp am pierdut nici nu imi vine a crede! Dar a trebuit sa o fac pentru job!

"Reacțiile criticilor sunt amestecate. David Rooney de la The Hollywood Reporter descrie filmul drept "un western modern străbătut de umor negru", dar "nici suficient de tensionat, nici suficient de amuzant pentru a funcționa într-o direcția sau alta" și concluzionând că reprezintă "o corvoadă obositoare și distantă." Peter Bradshaw de la The Guardian consideră că "Ari Aster alunecă acum, îngrijorător, pe o pantă descendentă cu acest film derutant de plictisitor; o satiră laborioasă și ciudat de autosuficientă," ce transformă teme precum carantina, teoriile conspirației, mișcarea… citeşte

0 6
petremihai1982 pe 14 august 2025 17:58
Nici nu aveai unde sa vezi filmul acum 2 luni si tu scriai recenzie? Vai si amar de tine. Nici macar nu stii cum e filmul, ca nu l-ai vazut, dar ai conchis ca e slab de tot. Pentru ca tu nu ai o minte a ta sa decizi singur, esti o oaie care se ia dupa altii. Apropo, filmul e chiar bun, dar mai intai trebuie sa il vezi.

jinglebells