Desert Dancer

(2014)

Desert Dancer

Poster Desert Dancer Postere Desert Dancer

Sinopsis Desert Dancer

Desert Dancer

Afshin Ghaffarian risca totul pentru a infiinta o scoala de dans in tara sa natala, Iran, in ciuda politicii acestei tari si a interdictiei impuse dansului.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: flower26free
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.2
Freida Pinto Freida Pinto Elaheh Nazanin Boniadi Nazanin Boniadi Parisa Ghaffarian Tom Cullen Tom Cullen Ardavan
Reece Ritchie Reece Ritchie Afshin Ghaffarian Makram Khoury Makram Khoury Mehdi Simon Kassianides Simon Kassianides Sattar
Marama Corlett Marama Corlett Mona Akin Gazi Akin Gazi Farid Ghaffarian Matthew David McCarthy Matthew David McCarthy Airport Passenger
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
missaiwi pe 15 Aprilie 2015 14:52
Cred ca merita... chiar nota 8
"Desert Dancer" m-a trecut prin mai multe stari emotionale : tristete, revolta, speranta si bucuria personala ca nu traiesc pe asemenea meleaguri"...m-a facut sa reflectez asupra cuvantului "libertate" si cat de valoros este sensul lui.
Scena dansului/baletului in desert m-a impresionat, avand un mesaj evident si construita pe o coregrafie superba. Este un protest clar, realizat artistic si elegant, care militeaza pentru drepturile omului.
Afshin Ghaffarian este un personaj real (refugiat in Franta), fiind un coregraf Iranian, dansator si actor, iar filmul este inspirat din propria-i viata.
Nu este un film comercial, insa, sigur aveti ceva la care sa meditati !
Merita vizionat si il recomand,

2 0
flower26free pe 07 Aprilie 2015 18:45
un film foarte bun
pe mine m-a impresionat foarte mult acest film. il recomand cu toata inima
1 0
flower26free pe 9 ianuarie 2016 14:14
Poate acest film nu e pe gustul multora, dar il recomand din tot sufletul tuturor. E un film ce ii vorbeste constiintei,inimi, pasiunii,dorintei ancestrale a fiintei umane: aceea de a fi libera sa se exprime. Si nu o libertate gresit inteleasa. Intr-o tara in care dansul este interzis, libertatea este vazuta diferit sau nu este acceptata ( nu intram in discutii politice pe aceasta tema ), pasiunea pentru dans a unui tanar este mai presus de orice. Asa vede el libertatea. Prin dans poti exprima o avalansa de sentimente, dansul izvoraste din adancul finite tale. In fim la un moment dat se spune : ‘ dansul poate fi in orice forma, chiar si in pumnul ridicat in aer pentru ca tu crezi in ceva,….’ Foarte adevarat.
sigalia pe 27 Aprilie 2015 18:59
" Dansul poate fi in orice ".
Coregrafia secventelor de dans este minunata,iar frumusetea si exotismul Freidei Pinto le adauga un accent special,un plus de ... vizibilitate :)
Scenele din desert mizeaza nu doar pe decorul insolit,ci pe contrastul dintre minimalismul acestuia si intensitatea de feeling a protagonistilor.Efectul e maxim !

Arta ca expresie a libertatii suna a tema didactica,dar "Desert Dancer",fara a fi un film iesit din comun,reuseste sa transmita mai mult: ca frumusetea poate vibra in orice forma a vietii, si ca ea vibreaza mai degraba in modul nostru natural de fiintare si in emotia care ne insoteste actiunile, decat in ceea ce o tehnica indelung lucrata adauga lor : "Dansul poate fi in orice forma.Spunand la revedere sau rugandu-te in genunchi.Sau ridicand capul pentru ca crezi in ceva ".

0 0

Spune-ţi părerea despre Desert Dancer

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Desert Dancer
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells