Coriolanus

(2011)

Coriolanus

Poster Coriolanus Postere Coriolanus

Sinopsis Coriolanus

Mai mult
Coriolanus

Coriolanus este o reușită adaptare cinematografică a piesei cu același nume, creație a lui William Shakespeare. Tragedia istorică devine un film de acțiune captivant în regia lui Ralph Fiennes, cunoscutul actor laureat al premiului BAFTA pentru interpretare, în filmul "Lista lui Schindler". Un adevărat film istoric, în tradiție clasică, a cărui acțiune este plasată în actualitate, filmul are în distribuție nume celebre ale cinematografiei actuale: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Vanessa…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.1

Caseta tehnică

Produs de

Artemis Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

British Broadcasting Corporation (BBC)

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
CRISTIAN_FLORIN pe 09 Octombrie 2012 20:45
Am mai spus-o si repet si aici : multi oameni incearca din rasputeri sa isi alcatuiasca o colectie de filme cu reputatul actor Gerard Butler ! Unul dintre acesti modesti cinefili sunt si eu fiindca Gerard Butler, in primul rand este de departe un om nascut pentru a fi actor, cariera artistica i-a fost si ii este predestinata, toate rolurile si diversele personaje pe care le intruchipeaza i se potrivesc precum o manusa ! Altfel spus, Gerard Butler este omul potrivit la locul dar si in timpul potrivit. Imi permit sa il compar cu Rusell Crowe un alt idol al meu, dar aici am o dilema : chiar nu stiu cine si cu cine se compara mai intai desi Rusell Crowe este cu cativa ani mai in varsta decat Gerard Butler. Cu circa 2-3 ani in urma nu puteam crede, nici nu visam ca il voi idolatriza pe Gerard Butler si filmele sale ! Si totusi eu ma aflu intr-o situatie extrem de favorabila dar o spun… citeşte
16 3
elena.roteanu pe 16 iulie 2013 10:09
Ca sa vorbim ca intre oameni care il idolatrizeaza pe Gerard Butler. Ai vazut Movie 43? Am vazut trailer-ul si nu stiu daca sa vad filmul. Mi-e teama sa nu-mi strice imaginea construita dupa ultimele 20 de filme vazute cu el... Si daca nu ai apucat sa vezi pana acum (desi probabil ca da :) ), iti recomand Gun Machine Preacher. Eu am pretentia ca in cativa ani, discursurile lui Gerard Butler sa umple ecranul la fel cum o face Pacino cand incepe se urle in camera :).
CRISTIAN_FLORIN pe 8 ianuarie 2014 12:30
Regret ca am ocazia de abia acum sa va raspund. Filmul Gun Machine Preacher il am in colectie dar pe format MKV din pacate.
cosmin_kedii pe 11 Martie 2012 10:10
Ralph Fiennes şi Vanessa Redgraves au fost super in rolurile lor
10 2
angesa pe 22 Ianuarie 2012 12:22
adaptare ultramoderna shakesperiana
Am vrut sa completez la pagina filmului la SINOPSIS, dar se pare ca daca exista o fraza doar , nici nu poti incerca sa mai adaugi ceva , sau nu stiu eu cum .
Asa ca postez aici, desi vroiam sa completez putin sinopsisul.
CORIOLANUS , povestea lui Shakespeare despre rivalitate, proteste civile si tradare in Roma Antica este transpusa in contemporaneitate , cu inteligenta de actorul Ralph Fiennes, aflat la primul sau film ca regizor.
Fiennes a reconfigurat piesa ca pe un studiu al unui stat modern de tip Balcanic (!), punctand actiunea cu un "cor nefast" de stiri pe cablu contemporane.
Vorbele Bard-ului au fost abil aranjate si adaptate, pentru o frazare cat mai usoara, contemporana, iar perceptia cinematografica este ferma si adusa in actualitate.
Adaptarea modernizata a lui Ralph Fiennes este laudata pentru atentia si grija acordata textului original.
citeşte

8 2
Dragos_Iosif pe 1 februarie 2012 22:42
Sa inteleg ca nu ai vazut filmul? Sau l-ai vazut? Ai putea sa adaugi te rog si o parere personala(daca l-ai vazut)? Daca nu, de ce i-ai dat nota?
SakuraBlack90 pe 7 iunie 2012 18:46
Filmul spune tot de la primul dialog restul e spectacol. Unul bun zic eu chiar daca este reprezentat in trecut/prezent/viitor nu-i nimic nu se schimba.
andreisri pe 11 Martie 2012 23:08
andreisri
patetic film si absolut dezamagitor asemenea lucruri nu se fac sa iei istoria si sa o actualizezi jalnic. am vazut primele 20 de minute nu am inteles daca este vorba de spartacus sau vreun film cu rambo.
5 4
alin1234 pe 9 mai 2012 13:32
ceva de genu imi vine si mie in cap....combiatia intre tipul ala de exprimare/trai si arme automate/bombe si etc nu se pupa...
paradox_utopic pe 21 ianuarie 2013 22:35
mare noroc sa avem printre noi o CTC-ista de limba romana !!!
margott pe 30 Iunie 2012 12:46
Numai cand l-am vazut pe Ralph Fiennes cu mitraliera in mana, recitand versuri din Shakespeare, si m-a luat durerea de cap... E ok de vazut daca aveti vederi mai largi (eventual daca sunteti pe aceeasi lungime de unda cu Fiennes), daca nu, riscati ca si mine, sa va plictisiti.
5 6
Spaghete pe 21 Mai 2012 21:01
Chiar nu stiam nimic despre film, am vrut sa-l vad doar pentru ca juca Gerard Butler, aveam chef de-un film usor de "sambata seara", insa nu a fost deloc asa. Inca de l-a inceput mi-am dat seama ca e ceva legat se Shakespeare, versuri, engleza antica, numele actorilor...Mi s-a parut greu de urmarit doar pentru faptul ca mintea mea nu reusea sa aduca la acelasi numitor comun romantismul si dramatismul unic al lui Shakespeare cu timpurile noastre, desi e atat de actual, in principiu nimic nu s-a schimbat de atunci, (ca si in Caragiale). Fabuloasa prestatia lui Ralph Fiennes, adanca, convingatoare, profunda.
4 2
TheForbidden13 pe 13 Mai 2012 02:59
Esenta tot esenta ramane
Majoritatea sunteti obisnuiti cu niste tipare sa spun asa stupide,daca era sa fie pana acum toate filmele contemporane de actiune sau de oricare gen,in stilul acesta,vi s-ar parea ideea care sta la baza filmului geniala,si foarte bine ilustrata,de fapt asta cautam noi in filme idei atat de evidente in lumea reala,doar ca nu suntem constienti de ele,si suntem uimiti dupa un film bun,cata dreptate se regaseste in el.
Majoritatea vreti doar filme comerciale,uitati-va la filme cu Chuck Norris ca pe el sigur il intelegeti,mai ales ca e vedeta asa de raspandita printre noi.
Practic aici ai putea spune ca ai vazut 2 lucruri deodata,dar pe care multi ar vrea sa le vada separat si nu impreuna:teatru si cinematografie

4 4
xerses pe 18 Martie 2012 22:13
Mi-a fost destul de greu sa duc acest film pana la capat.L-am cam intrerupt de cateva ori...Filmul e destul de bine facut, dar nu e genul de film care sa ma acapareze de la primele cadre...
3 6
alin1234 pe 09 Mai 2012 13:35
cu o sbutitrare...
cu o sbutitrare...clasica -adica sa nu fie versuri - si fara sonor asta e un film bunicel...ce a fost in capul lor sa incerce combinatia asta idiotica :| ..roma antica copiata/adaptata in prezent? wtf....
2 4
psycho_t1x pe 27 Iunie 2014 02:01
Pacat de lucrarea lui Shakespeare
Intelegem cu totii ca producatorii vor sa ecranizeze lucrarile lui Shakespeare cat mai productiv posibil, dar unele chiar nu merg adaptate la un razboi modern. Adica, Romeo si Julieta a fost un succes pentru ca s-a realizat cu bun gust si nu s-a exagerat cu modernismul, dar in cazul de fata se pare ca imaginatia le-a luat-o cam pe langa subiect, de la mitraliere, bazooka s.a.m.d. pana la cadrele de filmare......prea mare discrepanta. Dar asta e parerea mea. Bineinteles, aprecierea si gusturile nu se discuta.
1 0
Vorador pe 28 Mai 2012 23:59
Daca tot este adaptarea celebrei piese a lui William Shakespeare,mi-ar fi placut mai mult daca alegeau o alta perioada a filmului.
1 2
Coriolanus – Shakespeare: Back in Action
CoolRank: 6/10
- atmosfera & entertainment: 6/10
- regie: 7/10
- actori: 9/10
- scenariu: 6/10
- montaj: 7/10
Nota IMDb: 7.5/10




Regie: Ralph Fiennes
An: 2011


Actori: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Brian Cox
Genul: drama, thriller



 
Maestrul teatrului, William Shakespeare, si-a atins incepand din secolul 20 un complet nou si nevisat potential ca scriitor de baza al cinematografiei. Pe langa filmele doar inspirate de piesele sale, Lion King, West Side Story, Ran, My Own Private Idaho, Cruel Intentions si de numeroasele variatiuni Romeo si Julieta sa nu mai vorbim, exista si numeroase adaptari directe, Sir Lawrence Olivier a facut cateva, ... citeşte

1 2
Ariel6 pe 14 August 2011 13:39
Abia astept sa-l vad. Il ador pe Ralph Fiennes. Imi place mult si Gerard Butler.
1 2
Sella pe 12 Februarie 2011 20:29
:))
Asa este. =))
Ma uitam si eu si nu intelegeam ce naiba este gresit, scenariul sau pozele.

1 2
kidanutz pe 18 Octombrie 2011 13:47
:(
nu a aparut in romania inca,vad k pe imdb are deja nota
1 4
spanac2015 pe 15 februarie 2012 08:09
am vazut trailer ...arata tare , astept sa il vad

Spune-ţi părerea despre Coriolanus

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Coriolanus
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells