Cervantes

(1967)

Cervantes, tânărul rebel

Poster Cervantes Poster Cervantes

Sinopsis Cervantes

După ce demisionează din postul de secretar particular al monseniorului Acquaviva, tânărul Miguel Cervantes se alătură flotei papale care duce o luptă sfântă împotriva otomanilor. El şi fratele său sunt însă luaţi prizonieri de piraţi şi ameninţaţi că vor fi vânduţi ca sclavi dacă nu-şi răscumpără libertatea. În loc de asta, cei doi tineri  reuşesc să  declanşeze o puternică revoltă a tuturor celor captivi.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
1 părere
sub 5 voturi
Nota IMDB: 5.6

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Spania, Franta, Italia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 29 Decembrie 2016 09:07
Sub semnul idealismului
Miguel de Cervantes reprezintă pentru spanioli o valoare națională, având o importanță națională comparabilă cu cea a lui Dante pentru italieni, a lui Dickens pentru englezi sau a lui Goethe pentru nemți. Cine a călătorit vreodată în Spania a putut observa respectul cu care este rostit numele lui Cervantes și recunoștința pe care i-o poartă compatrioții săi. Nu am putut astfel înțelege sub nicio formă din ce motiv rolul marelui scriitor spaniol i-a fost încredințat într-o coproducție franco-hispano-italiană unui actor german și nu unui actor spaniol, care putea transfera personajului o parte din idealismul și entuziasmul tipic latin.

Filmul lui Vincent Sherman reconstituie vag o parte din biografia lui Cervantes insistând pe unele episoade definitorii ale personalității sale: activitatea de secretar particular al cardinalului Acquaviva,… citeşte

1 0

Spune-ţi părerea despre Cervantes

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi aventuri
jinglebells