Carbon

(2022)

Carbon

Poster Carbon Postere Carbon

Sinopsis Carbon

Carbon SUB

În Moldova anilor 90, Dima, un șofer de tractor, decide să se înroleze în armată și să ia parte la războiul de la granița cu Transnistria alături de Vasea, un veteran al războiului din Afghanistan. Pe drum spre front, descoperă un cadavru carbonizat care nu prezintă interes pentru nimeni, nici măcar pentru autorități. Dima și Vasea se hotărăsc să-i ofere o înmormântare cuvenită și pornesc într-o călătorie plină de aventuri și situații limită în încercarea de a afla identitatea cadavrului.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0
Dumitru Roman Dumitru Roman Dima Ion Vantu Ion Vantu Vasea Igor Caras-Romanov Igor Caras-Romanov primarul
Ion Coseru Ion Coseru Petrică Viorel Cornescu Viorel Cornescu polițistul Tudor Andronachi Tudor Andronachi Anatolii Vasilievici
Eugeniu Prisăcari Eugeniu Prisăcari Negriciosul Marin Cumatrenco Marin Cumatrenco jurnalistul Dontu Alla Dontu Alla Natalie Andreevna
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

Kantora Film Production

Distribuitorul international

BTeam Pictures, BADEAMIC

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Box office Carbon

Weekend premieră (03.07.2023)
  • Loc 8
  • Spectatori 4.793
  • Încasări (RON) 93.405,50
Total
  • Spectatori 16.080
  • Încasări (RON) 294.392,24
  • Încasări (USD) 65.718,63

Părerea criticului

StefanDo pe 06 Iulie 2023 15:37
Este dificil de găsit un aspect pozitiv al invaziei ruse în Ucraina, dar acesta ar putea fi mai marea vizibilitate şi relevanţă pe care o aduce pentru Carbon, debutul în lungmetraj al regizorului moldovean Ion Borş deja prezent în cinematografele din România. Carbon ne poartă într-un torid august 1992, când Republica Moldova se pregăteşte să celebreze un an de la declararea independenţei de Uniunea Sovietică, provocându-ne să ne întrebăm ce s-a schimbat în cele trei decenii scurse de atunci.

Eroul este Dima (Dumitru Roman), un tânăr tractorist care aude la televizor că soldaţii care participă la Războiul din Transnistria vor primi un apartament în Chişinău după terminarea acestuia. Dima contemplă ideea de o cere de soţie pe iubita lui, Ileana (Adriana Bâtcă), iar promisiunea acelui apartament sigur vor creşte şansele unui "da", prin… citeşte

0 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
user-64b93d324d113 pe 20 Iulie 2023 17:00
Intr-o lume Barbie, eu am ales Carbon. Salile s-au rupt in doua de copii la Barbie, e trist...cu un scenariu predictibil, usor. Un film recomandat celor peste 30 de ani.
1 1
Mishu25 pe 21 iulie 2023 17:53
De ce-ar fi recomandat numai peste 30 de ani? E un film bun si pentru tineri de 14 ani. Iar daca n-ai vazut Barbie, de unde stii ca e 'predictibil si usor' ? Eu zic ca e loc pentru ambele, de ce ar trebui sa aleg unul?
neanicu pe 17 Iulie 2023 17:44
Depaseste multe filme Romanesti sau Americane
Povestea este interesanta, nu e predictibila, nu e trasa de par ori exagerata.
Este un film amuzant dar si pt intelectuali "in devenire".
Are o cinematografie si o coloana sonora reusita.
Actiunea se desfasoara intr-un rimt Ardeleano-Oltenesc nici prea repede nici prea lent. Filmul cap coada nu isi pierde din intensitate, dar nu e vreun thriller ori super hero actrion blockbuster.
Un film bun ca o sticla de Purcari,ca un coniac moldovenesc ( Calarasi sau KVINT )
Savuros

0 0
Shisui pe 08 Iulie 2023 16:52
Obligatoriu de văzut
Un film fain în adevăratul sens al cuvântului. După vizionarea lui singura concluzie pe care o pot trage și pe care o susțin de mulți ani, este că politicul face victime multe între oamenii de rând. Merită văzut cel puțin o dată. Cu și despre frații noștrii de peste Prut
0 0
Mishu25 pe 07 Iulie 2023 23:33
O comedie despre oameni, dincolo de Prut, dincolo de Nistru, hotare imaginare folosite de politicieni pentru a dezbina și slăbi societatea. Sunt foarte impresionat de viziunea și ambiția acestor doi băieți(regizor și producător) de a aduce pe ecran atmosfera din Moldova și Transnistria anilor '90 cu un asemena simț cinematografic. După patru ani de munca a rezultat un film adevărat, plin de umanitate, cu personaje credibile, umor absurd, haz de necaz, muzica bine aleasă și cadre minunate
0 1
Anyella pe 19 Iunie 2023 00:48
"Carbon" este un film istoric situat în Moldova anilor 1992, în timpul războiului de pe Nistru. Filmul combină elemente de dramă, comedie și realism, explorând complexitatea umană în contextul unui conflict armat.

Pe frontul actoricesc, performanțele sunt solide. Dumitru Roman aduce la viață personajul său, un tractorist de la țară cu aspirații mari. Personajul său este bine conturat și cu o evoluție credibilă pe parcursul filmului. Ion Vântu, în rolul secundar, completează bine ansamblul, contribuind la atmosfera filmului.

Coloana sonoră este bine aleasă și se aliniază eficient cu tonul și tema filmului, sporind impactul scenelor. Scenariul este bine structurat, integrând momente de tensiune, umor și emoție.

În concluzie, "Carbon" este un film de impact care își atinge scopul de a ilustra un moment tumultuos din… citeşte

0 1

Spune-ţi părerea despre Carbon

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Carbon
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells