Carbon, cel mai de succes film moldovenesc, ajunge în premieră pe ecranele din România

de Cinemagia în 8 Iun 2023
Proiecția de la TIFF va avea loc în prezența regizorului Ion Borș și a echipei filmului

Transilvania Film anunță premiera românească a filmului Carbon, regizat de Ion Borș, în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF). Proiecțiile speciale vor avea loc pe 14 iunie la ora 20:00 și pe 16 iunie la ora 12:00 la Cinema Victoria (Bulevardul Eroilor, nr. 51, Cluj-Napoca)

Carbon este un film ce explorează teme precum conflictul uman, dezumanizarea și propaganda, oferind o perspectivă provocatoare asupra societății moldovenești, se vede în comunicatul remis Cinemagia. Acțiunea filmului are loc în Republica Moldova a anului 1992, în apropierea zonelor de conflict de pe Nistru. Povestea urmărește peripețiile unui tânăr tractorist care, din dorința naivă de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa, pornește într-o călătorie periculoasă spre împlinirea visurilor. O descoperire sinistră transformă călătoria într-o aventură plină de situații absurde în care eroul se confruntă cu indiferență, lăcomie și prostie din partea celor din jur. Prin această poveste tulburătoare, el învață lecția esențială de a fi un om, o experiență care îi va schimba viața.

Un record la box office în Moldova.

Proiecția de la TIFF va avea loc în prezența regizorului Ion Borș și a echipei filmului, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri. Carbon reprezintă primul lungmetraj regizat de Ion Borș și este considerat cel mai de succes film moldovenesc al ultimei perioade, obținând un record la box office în Moldova și devenind primul film moldovenesc proiectat în cinematografele din România. A fost selectat ca propunere a Republicii Moldova pentru Premiile Oscar și a fost difuzat în peste 25 de orașe din lume.

Ion Borș s-a născut pe data de 21 mai 1990. În anul 2013 a absolvit studiile de actorie la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Moldova. Din 2017 este fondatorul "Kantora Film Production". A regizat și produs primul său scurtmetraj, intitulat "Plus minus unu / One Less One More", care a avut premiera și a câștigat 3 premii importante la RAVAC IFF și a fost proiectat la Festivalul de Film Cottbus. "One Less One More" a obținut premiul pentru cel mai bun debut internațional la "Huesca Film Festival" din Spania.

După TIFF, filmul Carbon va pleca într-un turneu de promovare prin țară, iar din 7 iulie va putea fi văzut la cinematografele din România.

Exploreaza subiecte similare:

Carbon, Ion Borș

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells