Bacurau

(2020)

Bacurau

Poster Bacurau Postere Bacurau

Sinopsis Bacurau

Bacurau

Un oraş cu o singură stradă din savana deşertică din nord-estul Braziliei, Bacurau se trezeşte şters dintr-o dată de pe hărţile digitale şi din imaginile din satelit. „Într-o combinaţie de satiră social-politică şi de entuziasm cinematografic, orăşelul este ameninţat dintr-o dată - dar de către cine? Filmul, plasat într-un viitor apropiat, are un aer SF, însă stilul regizoral aduce cu westernul și cu genul brazilian cangaço (bandit) al anilor 70-60”, scrie IndieWire.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Vezi pe Hbo Max
Un premiu şi 2 nominalizări Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Arte France Cinéma

Distribuitorul international

SBS Distribution

Țara

Brazilia, Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 08 Mai 2021 22:18
Zilele acestea s-a creat, pe buna dreptate, mare tevatura in jurul uciderii ursului Arthur de catre Emanuel von Liechtenstein, foarte probabil doar o furtuna intr-un pahar cu apa, cel mai probabil nepotul lui Hans Adam, cel mai bogat monarh al Europei, nu va pati absolut nimic ca doar egalitate sa fie in fata justitiei dar nu pentru catei. Daca veti viziona filmul brazilian veti intelege de ce am facut referire la acest episod, pe ecran lucrurile sunt chiar mai grave insa macar scenaristii si regizorii Filho si Dornelles incearca si chiar reusesc sa intretina iluzii si, dupa parerea celui care scrie, e sanatos sa fie asa. ,,Adventure, horror, mystery,, , asa e catalogat filmul pe IMDB. Cu aventura si cu misterul sunt de acord. Horror? Mie nu mi s-a parut, mai degraba avem de-a face cu un western anticolonialist ba chiar cu mai mult decat atat, cu un comentariu social foarte coroziv din… citeşte
1 0
jokeru28 pe 06 Aprilie 2021 15:44
Un film nu foarte reușit, dar captivant. Care transmite mult, părerea mea: pana unde poate duce setea politica, pedepsele aplicate răufăcătorilor după modul sălbatic al zonei, stilul de viata al acelor oameni, dar mai ales unitatea comunității mici.
1 0
helsing pe 06 Ianuarie 2022 21:25
greu de....definit
Nici foarte bun nici de neglijat, dar interesant. Mi se pare clar un film de festivaluri, dar daca ar fi sa-l povestesti nu are nici un farmec, nu poti reda atmosfera din film, care face toata treaba de fapt.
1 1
Kul pe 22 Septembrie 2019 23:29
Bacurau (2019)

O prostioara de thriller. Un scenariu care a oferit putin, cu o regie deseori stangace (chestii de continuitati chiar). Misto insa ca documentar, si ca realizare – au filmat cu un sat intreg (care da, se uitau in camera :) ). Roluri misto, personaje bune, da’ script de pateoish. Si niste cadre photo destul de.

Putea fi mult mai misto daca era mult mai fantastic, s-a vrut – dar neah, n-a iesit.

1 7
lili22 pe 02 Ianuarie 2022 23:46
Mie mi-a placut, te prinde din primul moment, are atmosfera si daca pleci de la ideea ca in America de Sud orice este posibil, totul pare usor de inteles.
0 1
borisvultur pe 14 August 2020 08:52
Drona
A vrut să fie și SF (drona deasupra satului), dar și un fel de western, însă tronează violența, care nu e justificată. Dacă vrem, ne relaxăm cu un suspans pitoresc, nu mai criticăm precaritatea scenariului.
0 2
Rares-21 pe 18 Ianuarie 2021 07:16
O tentativa de "film" pe care sa.l urmărească dușmanii..In subtext, trimitere politică la situatia globala de astăzi, dar chinuit rau ca realizare...M.am mai delectat cu fazele sângeroase, putin a la Tarantino.
0 3
El_KaPpa pe 03 Iunie 2020 00:20
7,2/10
Cu un aer de s.f. -fiind plasat cativa ani in viitor-, intr-un cadru de film western, cu o desfasurare destul de misterioasa si violenta pe alocuri si cu un mesaj clar anti-imperialism, Bacurau este o productie foarte interesanta datorita mixului de genuri si al constructiei.
Mi-as fi dorit ceva mai multa subtilitate si mai multa imaginatie, dar chiar si in aceste conditii cele 2h+ mi s-au parut foarte captivante, motiv pentru care eu zic ca merita clar o vizionare.

0 5

Spune-ţi părerea despre Bacurau

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Bacurau
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells