Another Year

(2010)

Un an din viață

Poster Another Year Postere Another Year

Sinopsis Another Year

Another Year HD

Doi soți care au reușit să rămână fericiți împreună și în toamna vieții sunt înconjurați pe parcursul celor patru anotimpuri ale unui an obișnuit de prieteni, colegi și rude, cu toții afectați într-o mai mică sau mai mare măsură de probleme.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: Manusa
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
O nominalizare Oscar, 2 nominalizări BAFTA, o nominalizare Cannes, o nominalizare Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Focus Features

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Monopole-Pathé

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Box office Another Year

Weekend premieră (27.06.2011)
  • Loc 14
  • Spectatori 603
  • Încasări (RON) 8.250,90
Total
  • Spectatori 2.340
  • Încasări (RON) 24.516,48
  • Încasări (USD) 8.290,20

Părerea criticului

Gloria pe 29 Iunie 2011 11:36
De vazut!
Un film mai potrivit ca piesă de teatru, dar - cu toate acestea - foarte frumos scris, captivant.

Lesley Manville - în rolul anxioasei, logoreicei, instabilei, închipuitei Mary - este pur şi simplu memorabilă. Pe măsură ce anii trec, Mary bea pahar după pahar, agăţându-se de familia lui Gerri şi Tom, refuzând avansurile lui Ken, un alt vechi prieten al cuplului, la fel de amator de alcool. Nu poate accepta că îmbătrâneşte. Se teme, tototdată, de singurătate şi tocmai de aceea face mereu alegeri greşite.

Personajele lui Leigh îşi descoperă soarta pe măsură ce destinul lor este, gradual, dezvăluit. Povestea filmului este împărţită pe anotimpuri. Aparent banală, pentru că arată un an din viaţa unui cuplu fericit, de vârstă mijlocie, clasă mijlocie, Tom şi Gerri (Jim Broadbent şi Ruth Sheen). Însă Leigh insistă că în… citeşte

10 5

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
AbjBogdan pe 10 Iulie 2011 00:47
Filmul este lung si actiune ,,intensa" exista doar in 2-3 secvente din film, totul decurgand incet , fapt pentru care filmul este oarecum greu de vizionat.
Planul filmului prezinta viata umana, din perspectiva familiei , a cuplului unora de peste 50 ani.Fericiti si indragostiti inca la varsta lor.Personaje adiacente, reprezinta caracteristici umane , depravate din cauza unor conflicte sau neimpliniri sociale sau din viata lor personala, decazand in alcol. Sfarsitul filmului prezinta 2 personaje care sfarsesc ca simple cochilii goale, unul dupa ce nu isi gaseste iubirea , celalat dupa ce ii moare sotia ... Diferenta dintre varstele lor este semnificativa, drumul care i-a adus este diferit, dar amandoi sunt indentici ca si deznodamant .Tristete si compasiune fata de personajele umane care cu voia lor sau nu ajung sa-si piarda ratiunea parca ; dupa ce sufletul le moare..

5 8
gahan12000 pe 12 Noiembrie 2011 23:03
E un an din ...viata! Trebuie sa fie amuzant neaparat? Dar ce viata e? Un film de nota 9.
4 0
psihologu pe 25 Ianuarie 2012 21:02
Pe marginea prăpastiei
Personal, mi-a plăcut să iau filmul său ca pe o pildă (una idealistă, desigur) despre câte pierdem etichetând lumea în “bună” şi “rea” în loc să o înţelegem cu adevărat şi să relaţionăm serios unii cu ceilalţi. E puţin ciudat că, de data aceasta, pe lângă vastul spectru de emoţii pe care îl descoperă şi interesul pentru personajele sale (şi legat strict de ele, nu de anumite tehnici de filmare şi montaj care să le potenţeze artificial trăirile), Leigh mai aduce şi puţină simbolistică. Another Year începe primăvara cu o naştere (copilul unei colege de la muncă de-a soţiei) şi se încheie iarna cu o înmormântare (soţia lui Ronnie). Pentru un film atât de bine centrat pe elementul uman, poate că asemenea simboluri nu îşi au locul.
4 4
Raluk.ro – Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti » Another Year – Exista viata si dupa 50 de ani… sort of
[...] Another Year este un film destul de greu, si nu doar din perspectiva celor 2 ore de vreme londoneza, dar si datorita subiectului aparent absolut banal si comun, succesul unei casnicii in detrimentul alteia. Desi filmul este o drama, aceasta este imbracata intr-un sentiment de bine, ce pe alocuri te face sa zambesti fara sa vrei si sa zici in sinea ta – poate o sa fiu si eu la fel de norocos ca ei. [...] citeşte
4 6
cezy98 pe 09 August 2011 16:30
Filmul asta nu e comedie , nu are nici o secventa amuzanta. Destul de greu de vizionat , plictisitor chiar as putea zice. Nu m-a incantat.
4 18
the_andreea pe 12 februarie 2012 14:23
Si nu ti-ai dat seama din primele 5-10 minute? Cine te-a pus sa te mai uiti? Hai, baga o Crazy stupid love ca sa uiti!
cezy98 pe 12 februarie 2012 20:27
Nu iti inteleg comentariul! Aici trebuie sa ne spunem parerea despre film si asta e parerea mea si ar trebui sa o respecti! Bineinteles ca mi-am dat seama dar totusi am vrut sa ii acors o sansa!
cosmin_kedii pe 20 Martie 2012 20:00
Foarte bine scris şi făcut. Excelentă acţiune. Buna cinematografie,,uita-te la o felie din viata obisnuita ,,,
2 6
El_KaPpa pe 25 Mai 2020 21:22
9,5/10
Genul de film ca o piesă de teatru, recomandat celor care iubesc dialogul și personajele într-un film mai mult decât acțiunea sau partea vizuală.
Pe scurt, este un film împărțit pe cele patru anotimpuri dintr-un an și care are în centrul atenției familia fericită și liniștită a soților Tom și Gerri în contrast cu viețile nefericite ale prietenilor și rudelor care le trec pragul de-a lungul anului.
Un film trist, melancolic și pe alocuri amuzant, care susține ideea de familie ca fiind cel mai important lucru pentru liniștea și stabilitatea individului în societate.
Minunata experienta cinefila!

0 0
lili22 pe 22 August 2019 20:06
Ce film frumos si ce actori minunati.E o bucurie sa vezi ca se poate face performanta cinematografica .
0 0
kapecoo pe 20 Octombrie 2014 00:30
Mi se pare genul de film la care iti trebuie o anumita stare de spirit ca sa te uiti la el. Eu m-am uitat intr-o duminica dupa-amiaza si tare bine mi-a cazut.
0 0
CRYSSA pe 11 Noiembrie 2011 20:44
Are nota 7?
plictiseala MAXIMA! Si scoateti genul comedie din film. Eu de-asta l-am descaract , crezand ca e comedie. Acest film nu are nici o legatura cu comedia.
0 14

Spune-ţi părerea despre Another Year

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Another Year
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells