Amator

(1979)

Amatorul

Poster Amator Poster Amator

Sinopsis Amator

Unul dintre cele mai importante filme din curentul așa-zisei "cinematografii a neliniștii morale". Un angajat al unei fabrici devine brusc interesat de cinematografie. Prin documentarele pe care le realizează cu ajutorul camerei sale de amator, Filip încearcă să lupte împotriva nedreptății și abuzului social, pe care le observă în jur. Plătește însă un preț mult prea mare pentru dedicarea sa.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8

Caseta tehnică

AKA

  • Camera Buff

Produs de

Film Polski

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

New Yorker Films

Țara

Polonia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
borisvultur pe 29 Ianuarie 2017 22:07
Sacrificiile artistului
La cinemateca Tiff am revăzut filmul din 1979. Totul e actual : prețul plătit de artistul perseverent. Ori liniștea familiei, ori chinurile creației. Plus eminența cenușie a cenzurii, reprezentată de directorul care știe că dacă faci bine în stânga. distrugi în dreapta. Atunci Filip îndreaptă camera de filmat spre rănile sale interioare.
3 0
lili22 pe 21 Mai 2018 22:11
Unul din filmele foarte bune ale lui Kieslowski.Toata mizeria comunista apare in acest film.Directorul stie cel mai bine ce trebuie filmate.Polonezii aveau totusi un anumit respect fata de munca intelectuala, la noi a lipsit asta cu desavarsire.
2 3
cosmin742000 pe 08 Martie 2017 00:08
Un film plonez exceptional , Pe cei care au perfuzii in cap si mai considera ca a existat cenzura in vremea comunismului , nu pot sa ii sfatuiasc sa vada acest film , pt ca oricum nu ar intelege nimic din ele.In film este vorba despre un nene care isi cumpara o camera de filmat , in scopul de a-si filma fiica nou-nascuta.El a platit spre stupefactia sotiei 2 salarii pe acea camera de filmat.Intre timp afla de achizitionarea respectivei camere si domnul director ( zic domnul , pt ca in film toate adresarile sunt cu sintagma domnul , nu cu tovarasul , asta pt cei cu perfuzii in cap) care il roaga pe domnul muncitor sa realizeze un film cu ocazia unei vizite a unei delegatii de domni ministrii la fabrica unde lucra , cu ocazia implinirii a 25 de ani de activitate.Filmul pe care il realizeaa este o porcarie aproape la fel de mare ca orice film a lui Nolan, insa filmul este selectionat sa… citeşte
2 6
onderah pe 21 decembrie 2017 17:14
Daca ai avea simtul ridicolului ...
gynexx pe 2 mai 2023 11:43
Cred ca nu ai prins comunismul daca afirmi ca nu a existat cenzura. Cenzura exista in orice sistem totalitar. Altfel spus, mai trebuie sa vezi filme ca sa poti intelege mai multe despre aceasta arta care nu este pentru toata lumea.
user-5c9f8c2e87074 pe 02 Mai 2023 00:20
Impresionant film este practic vorba de puterea filmului de a influenta emoțiile și starea afectiva a unei persoane. Imaginile rămân pe retina ca amintiri vii și te ajuta sau nu sa depășești momentele dureroase. E vorba despre filmul ca arta care influențează sufletele. Desigur acest film este despre infinit mai mult decât despre cenzura comunista. Sfârșitul este memorabil când personajul principal își fixează camera spre el însuși și își începe povestea......sublim
1 0

Spune-ţi părerea despre Amator

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells