'71

(2014)

'71

Poster '71 Postere '71

Sinopsis '71

Mai mult
'71

Yann Demange reușește un thriller ultra-alert, ritmat și convingător, pornind de la aventurile brutale ale lui Hook, un soldat britanic aproape adolescent lăsat în urmă de colegii săi după atacul localnicilor asupra lor. Într-un Belfast sumbru și violent, când orașul este practic în război civil, Hook va deveni un adevărat trofeu al unei vânători din trei direcții: separatiștii vor să-l ucidă, pro-britanicii să se asigure că nu le deconspiră secretele, iar soldații să-l…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Vezi pe Sky Showtime
2 nominalizări BAFTA, o nominalizare Berlin
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Crab Apple Films

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Front Row Filmed Entertainment

Părerea criticului

StefanDo pe 18 Februarie 2014 11:57
Cel mai intens şi captivant film văzut de Cinemagia în cam multă vreme. În ciuda subiectului ce pare foarte local (o noapte în Belfast-ul lui 1971, când oraşul este practic în război civil, cu un regiment de soldaţi britanici adus la faţa locului pentru a se asigura că lucrurile nu degenerează), Yann Demange reuşeşte un thriller ultra-alert, ritmat şi convingător, pornind de la aventurile brutale ale lui Hook (John O'Connell, de care cu sigur o să mai auzim), un soldat britanic aproape adolescent lăsat în urmă de colegii săi după atacul localnicilor asupra lor.

Într-un Belfast sumbru şi violent, în care nu poate deosebi prieten de duşman, Hook va deveni un adevărat trofeu al unei vânători din trei direcţii: separatiştii vor să-l ucidă, pro-britanicii să se asigure că nu le deconspiră secretele, iar soldaţii să-l recupereze. Nu mai… citeşte

4 1
wildinthecountry pe 7 august 2014 15:08
unde l-ai vazut?
StefanDo pe 7 august 2014 16:08
festivalul de la Berlin

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Horatiucrisan pe 12 Iunie 2022 10:28
Unul dintre putinele filme bune ale anului 2014. Filmul desi are un ritm alert la inceput culminand cu confruntarea de strada intre soldatii britanici si civilii irlandezi, pe parcurs se mai domoleste actiunea dar in acelasi timp se insufla privitorului o tensiune in crestere facandu-te sa te intrebi daca eroul principal va fi capabil sa iasa din incurcatura care il poate costa viata. Revazut cu placere.
0 0
armand_focsa pe 22 Septembrie 2015 01:39
D-zeule
7.3?!?!?!
Imi pare rau de cinemagia despre care aveam alta parere...ar intra la categoria bunicel daca ar fi un scurt metraj...dar scurt...

0 1
lolozilla pe 20 Septembrie 2015 20:40
Un thriller intens, psihologic in anumite momente, care cu un buget banal reuseste sa expuna o drama captivanta in contextul conflictelor din Irlanda de Nord. Scena cu multimea si soldatii te face sa te simti chiar acolo, in amalgamul de confuzie, frica si furie.
Din pacate filmul n-a fost asa de bine pus la punct si in privinta actorilor, cu cateva exemple de personaje care pot fi confundate unele cu altele.

0 1
XShadowX pe 30 Martie 2015 22:27
Felicitari Yann Demange
Poate cel mai intens si captivant film britanic al ultimilor ani , mi l-a placut foarte mult si felicit regizorul Yann Demange pentru regie , distributie dar mai ales pentru aceasta poveste din acea perioada nefasta a Belfastului . De asemenea trebuie apreciat rolul actorului Jack O'Connell care s-a descurcat de minune . Cireasa de pe tort ar fi ca acest film e unul independent , cu atat mai mult apreciata munca regizorului FRANCEZ Demange si a tuturor celorlalti , de neratat acest film bun !
0 1

Spune-ţi părerea despre '71

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu '71
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells