7.1 / 10
13 voturi
Locul naşterii: Gavanoasa, Besarabia, Romania · Data naşterii: 05.01.1928 · Data decesului: 18.07.1986 · Ocupaţie: Actor

Biografie

Mihai Pălădescu s-a născut la data de 5 ianuarie 1928 în localitatea Găvănoasa, raionul Cahul, Republica Moldova. A fost un actor de teatru și film care a jucat pe scena Teatrului de stat din Brăila, Teatrului de stat din Galați și Teatrului de comedie din București.

A fost căsătorit cu actrița Sanda Toma.

A decedat la 18 iunie 1986 în București.

Au contribuit la această pagină: v3nom, Deceoare Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Arpad pe 07 Februarie 2016 23:54
La Teatrul de Comedie...
...in "Troilus si Cressida", prin anii ´60, in regia lui Esrig a jucat rolul lui Nestor, inteleptul aheilor.
Afisa, probabil, conform indicatiilor regizorale, un tic verbal, de babalac ramolit, care-l facea sa apara foarte caraghios, in contrast total (si comic) cu faima personajului. A fost, pentru noi, tinerii vremii aceleia, o piesa de cult. In alte roluri aparea créme de la créme a teatrului romanesc de-atunci. Marin Moraru, Mircea Albulescu, Dem.Radulescu, Gheorghe Dinica, Sanda Toma, Florin Scarlatescu, Dumitru Rucareanu, Grogore Gonta, sunt numai cateva din numele pe care mi le amintesc, fara sa vreau sa-i nedreptatesc pe cei nementionati. As fi foarte bucuros ca acest mesaj, destinat a fi un cald omagiu tuturor celor care au contribuit, cu talentul lor inimitabil, la aceasta realizare memorabila, sa fie receptionat de cat mai multi iubitori ai teatrului.

0 0
Iulidesprefilme pe 12 Ianuarie 2013 14:16
Actor remarcat mai mult în teatru decât în film...
0 0

Spune-ţi părerea despre Mihai Pălădescu

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells