The Walking Dead e cel mai piratat serial din 2018. Care este explicația

de Gloria Sauciuc în 3 Ian 2019
În lipsa unui nou sezon Game of Thrones, în vârful clasamentului a urcat Walking Dead, cu toate că e un serial contestat pentru modul în care scenariștii au înlăturat personaje importante, de care publicul se atașase

TorrentFreak a dat publicității lista anuală a celor mai piratate 10 seriale, clasamentul fiind alcătuit după numărul de share-uri ale unui episod nou lansat pe parcursul anului 2018. Serialul Urzeala tronurilor, deținătorul locului 1 în topul piratării din ultimii șase ani, nu a mai fost un concurent în 2018, întrucât niciun nou episod nu s-a lansat pe parcursul anului care tocmai s-a încheiat. În schimb, The Walking Dead stă acum pe tronul celor mai piratate seriale din 2018. Serialul cu zombi a ocupat locul doi din 2014 încoace, fiind mereu detronat de Game of Thrones, scrie publicația The Wrap.

Clasamentul a fost realizat în urma statisticilor oferite de mai multe trackere de BitTorrent și de alte rețele de tip Peer-to-peer. Topul a avut în vedere cel mai share-uit nou episod, nu download-urile integrale ale unui sezon. TorrentFreak mai menționează că sezoanele vechi Game Of Thrones au fost cele mai căutate în 2018 dintre toate pachetele de sezoane vechi ale serialelor existente pe piață.

În 2018, serialul The Walking Dead a trecut prin zile grele: actori cheie au părăsit platoul, în timp ce critica i-a dat note tot mai slabe iar audiențele record de altă dată au scăzut dramatic. O mare parte din vină îi este atribuită fostului producător şi scenarist Scott Gimple, anul acesta promovat chief content officer pentru tot ceea ce ţine de serialul TV Walking Dead. Gimple a coordonat serialul încă din Sezonul 2. El a preluat conducerea în Sezonul 4, conducându-i pe Rick şi echipa lui de supravieţuitori prin trei dintre cele mai bune sezoane pe care le-a avut serialul. Totuşi, cum se explică unele decizii discutabile pe care le-a luat? Unele care sunt clar diferite de banda desenată, şi care schimbă drastic soarta personajelor pe care le îndrăgim?

Răspunsul ar fi la Robert Kirkman, creatorul benzilor desenate The Walking Dead, e de părere Gimple, care a declarat: „Atunci când am început, Robert şi cu mine am avut unele divergenţe", relata Gimple într-o conferinţă AMC citată de către Insider. „Eu am vrut să reprezint cartea aşa cum era ea, pe când el dorea să facă anumite schimbări. Şi, da, eu aş fi vrut să văd pe ecran secvenţele pe care le-am văzut în carte. Şi, totuşi, pe măsură ce avansam lucru, deoarece eram familiarizat cu acele momente, ştiam că - făcând acele mici schimbări pe care să le vadă cititorul - făceam ceea trebuie pentru cititorii cărţii, care ştiau ce va urma. Încercam să îi ducem într-o direcție în care nu se ştie ce va veni, aceeaşi senzaţie pe care o dă citirea cărţii”. „Nu am fi putut obţine altfel acea surpriză", continuă producătorul. „Nu putem obţine acea întorsătură emoţională. Nu o veţi putea vedea construindu-se. Aşa că în loc să faci precum în carte, în loc să relatezi cartea cu fidelitate absolută, alegi să o schimbi pe alocuri. Totuşi, asta este ceea ce a făcut Robert Kirkman, şi pentru a o face riști să o iei într-o direcție greșită”.

Nu e nicio îndoială că devierea de la materialul original a rezultat în unele dintre cele mai puternice momente ale serialului, scrie uproxx.com. Carol şi Daryl nu ar fi asupraviețuit într-o adaptare fidelă. Nici nemiloşii canibali din zona Terminus nu ar fi existat în aşa ceva. Şi mai sunt apoi Sezoanele 7 şi 8, care au fost poate prea aproape de evenimentele din All Out War. Odată cu sezonul 9 a venit și un nou producător - e vorba despre Angela Kang, care a promis o schimbare de la războiul total cu banda Salvatorilor, conflict pe care îl vedeam de două sezoane şi jumătate, promiţând o revenire la „personajele esenţiale”. Dar sezonul 9 a adus și plecarea definitivă a lui Rick, ceea ce a îndepărtat și mai mulți spectatori fideli ai serialului.
În România, canalul AMC difuzează doar serialul Fear The Walking Dead, un spin off al The Walking Dead.

Iată topul serialelor piratate:

1. The Walking Dead
2. The Flash
3. The Big Bang Theory
4. Vikings
5. Titans
6. Arrow
7. Supernatural
8. Westworld
9. DC’s Legends of Tomorrow
10. Suits.

Exploreaza subiecte similare:

The Walking Dead, Game of Thrones, The Flash, The Big Bang Theory, Vikings, Titans, Arrow, Suits, Westworld, DC's Legends of Tomorrow: Their Time Is Now , supernatural

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Manusa pe 3 ianuarie 2019 21:46
The Walking Dead si Vikings sunt niste seriale super care trebuiesc urmarite.
bloodthirst pe 4 ianuarie 2019 23:15
Poftim mai des pe aici cu opinii :)
mihnea_aspru95 pe 5 ianuarie 2019 18:08
ce sarcastic ai fost bloodthirst :)) *ahaha*

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells