Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 28 Jan 2012, 21:55   #1121
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

imi place insistenta cu care barbatii incearca sa dovedeasca femeilor, cat de buni bucatari sunt....
talentul lor nativ, se combina minunat cu dexteritatea si cu pofta care vine odata cu degustarea unui paharel de vin...

IMG_5792.JPG
IMG_5793.JPG
IMG_5794.JPG
IMG_5796.JPG

se pare ca uichendu' asta ne-a fost aproape complet nefavorabil, Zeno..
am cam ratat amandoi (nu impreuna, ce-i drept), dar, sunt convinsa ca ne trebuie mult mai mult "antrenament".
p.s.seara de maine, va fi a puiului meu..

Last edited by rvn : 29 Jan 2012 at 13:19.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jan 2012, 13:03   #1122
zeno.marin
Senior

zeno.marin

Thank you!

Originally Posted by anaemona:
Eu zic ca orezul arata excelent, ficecare cu piticii lui

Multumesc, multumesc, multumesc. Chiar simit incet incet nevoia de protectie fata de agresiva rvn care nu conteneste sa critice politica guvernului, haosul din lumea fiscala si mancarurile mele.
Ca fapt divers, plec in SUA duminica, 5 ianuarie 2012. Aterizarea in Philadelphia... Keep in touch
zeno.marin is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jan 2012, 13:11   #1123
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by zeno.marin:
Chiar simit incet incet nevoia de protectie fata de agresiva rvn.
ce ma distrez cand barbatii incearca sa-si motiveze moliciunea si propriile incapacitati de a tine ritmul cu mine, bazandu-se pe o presupusa agresivitate din partea mea.
va trebui sa-mi cumpar, pana la urma, o nuielusa, sau chiar un par (virtuale, evident), ca sa vada ei cum sta treaba cu agresivitatea mea...

Last edited by rvn : 29 Jan 2012 at 13:13.
Old 29 Jan 2012, 13:14   #1124
zeno.marin
Senior

zeno.marin

Originally Posted by rvn:
imi place insistenta cu care barbatii incearca sa dovedeasca femeilor, cat de buni bucatari sunt....
talentul lor nativ, se combina minunat cu dexteritatea si cu pofta care vine odata cu degustarea un paharel de vin...

se pare ca uichendu' asta ne-a fost aproape complet nefavorabil, Zeno..
am cam ratat amandoi (nu impreuna, ce-i drept), dar, sunt convinsa ca ne trebuie mult mai mult "antrenament".
p.s.seara de maine, va fi a puiului meu..

Hello Hello,

Pai arata foarte frumos crevetii tai. Nu inteleg ce nu-ti place. Sau e cumva o tactica psihologica, cunoscuta de altfel, prin care iti denigrezi propriile realizari (stiid ca sunt peste medie) in ideea ca astfel vei atrage nu consolari ci...laude?

Eu nu am atata nevoie de antrenament, ci sa invat cum se fac lucrile (cele noi) adica sa castig experienta in arta gatitului. Exista o diferenta principala intre cele doua. In timp ce experienta se formeaza prin invatatare, autoeducare, experimentare, explorare etc., la antrenament faci mereu si mereu ceea ce stii (ca sa nu uiti si eventual ca sa imbunatatesti ce stii deja face)...
zeno.marin is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jan 2012, 13:17   #1125
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

pilotule,
bataia este mama invataturii. de-aia imi trebuie mie nuia. te-ai prins?
Old 29 Jan 2012, 16:38   #1126
anaemona
Guru

anaemona

Multumesc, multumesc, multumesc. Chiar simit incet incet nevoia de protectie fata de agresiva rvn care nu conteneste sa critice politica guvernului, haosul din lumea fiscala si mancarurile mele.
Ca fapt divers, plec in SUA duminica, 5 ianuarie 2012. Aterizarea in Philadelphia... Keep in touch

zeno, sa-mi dai si mie reteta de intoarcere in timp. Am mare nevoie de ea Daca se poate citiva ani, nu doar citeva saptamini inapoi.
Old 29 Jan 2012, 19:31   #1127
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Sau e cumva o tactica psihologica, cunoscuta de altfel, prin care iti denigrezi propriile realizari (stiid ca sunt peste medie) in ideea ca astfel vei atrage nu consolari ci...laude?
pilotule sinucigas,
initial, n-am bagat inseama mica ta rautate, dar, intre timp, m-am "basicat" si nu din vanitate (ca tine), ci din cauza ca, pur si simplu nu este adevarat. ma astept ca cei care-mi citesc comentariile atasate pozelor mele, sa aprecieze sinceritatea lor. de fiecare data, am cautat sa fiu cat mai realista, mai obiectiva, vizavi de realizarile mele culinare. daca eu le-am apreciat gresit uneori,dandu-mi note mai mici decat altii, a fost fiindca ma asteptam ca produsul final sa fie mult mai bun si invers, alteori, chiar am fost extaziata de ce-am putut sa inventez in timpul desfasurarii procesului tehnologic.
uite, ca sa vezi ca ceea ce am afirmat mai sus este corect, in seara asta pun poze cu membrele inferioare ale unui pui, pe care am avut buna inspiratie, dar proasta pricepere, sa le infofolesc intr-o carapace de cartof fiert. aspectul nu este ceea ce mi-am dorit, se vede ca mulajul n-a luat forma copanului, asa cum trebuia, dar, pot lauda gustul acelei cruste prajite. este bestial.
IMG_5802.JPG
IMG_5803.JPG
IMG_5804.JPG
IMG_5807.JPG
IMG_5808.JPG
tot ce va pot spune si puteti incadra la categoria secrete, este ca am amestecat cele 2-3 linguri de marinata cu cartoful dat prin razatoare.
puteti face marinata cu orice fel de combinatii de ierburi va plac. eu am preferat de data asta asa: tarhon, oregano,piper,boabe de coriandru si suc de la o jumatate de lamaie. toate astea le-am turnat intr-o punga obisnuita, peste copane, impreuna cu 2 linguri de ulei si 2 catei de usturoi pisati. le-am amestecat uniform (punga mi-a permis chestia asta) si le-am tinut 24 de ore in frigider. nu va descriu cum mirosea....
la sfarsit, am avut ideea initiala, de a le servi cu salata verde, rosii si ardei, dar, m-am razgandit rapid. am dat fuguta la camara si am cotrobait in borcanasul cu muraturi...
vedeti daca-am fost furnicuta si nu ca pilotul, greieras?

Last edited by rvn : 29 Jan 2012 at 20:58.
Old 29 Jan 2012, 19:45   #1128
Flavio
Senior

Flavio

cu alta ocazie sa incerci sa faci copanele si in fulgi de porumb, si daca vrei iute sa adaugi boia iute dupa plac
Flavio is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jan 2012, 20:17   #1129
anaemona
Guru

anaemona

rvn, arata foarte bine ce-ai preparat.

Acum, sper sa nu jignesc, dar mie cel mai mult imi plac mincarurile simple. Eu nu as inveli puiul si nimic altceva in cartofi, nici macar in faina n-am facut-o niciodata, doar snitelele, nici alea cu strat gros. Fac chiftele in care rad si cartof si morcov si ceapa, de fapt copilul meu se plinge ca numai carne nu-i acolo si cam are dreptate. Exista aici o coca (batter) in care se inveleste pestele. Crusta exterioara arata foarte frumos, sa nu vorbim ca arsura aia nu face bine nimanui, dar cind maninci, pestele aproape ca lipseste, asa de gros e stratul ala de faina cu ou si ce mai e in el.
Old 29 Jan 2012, 20:38   #1130
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

atentie!
crusta aceea nu a facut aderenta cu carnea. ea se desface foarte usor si iese la iveala, carnita de pui care s-a inabusit in propriul suc, intensificandu-se astfel si aroma ierburilor.
crusta aceea, este de fapt, un carfof prajit, dar cu un gust mult mai bun.
nu-mi plac chestiile soioase, sosurile picante in exces si nici condimentele care fac stomacul sa reziste eroic cand e vorba de mistuit.
Old 29 Jan 2012, 21:07   #1131
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Mare gatire, mare vad ca in weekend! Arata fain si orezul si puiul, desi mi-a placut mai mult orezul lui Zeno (mai ales ca nu pot sa suport crevetii , no offence). Cat despre pulpe - arata foarte bine si sunt convinsa ca au fost bune, doar ca eu n-as avea atata rabdare... si nici nu mi-ar fi trecut ideea prin cap. Am mancat o data la Constanta la cineva acasa o chestie interesanta pe care nu am mai vazut-o niciodata nici pana si nici dupa data respectiva: cartofi cruzi rasi, pusi intr-o tigaie cu ulei si spart peste oua ochiuri - cartofii se faceau ca o placinta mare si crocanta - foarte interesant, n-am avut insa curajul sa incerc .

Am bucatarit si eu si ieri si azi intr-o veselie... Ieri am stat de la 6 la 10 in bucatarie facand asa: foietaj cu mere mumie (da, iara), suc natural de mere, morcovi si portocale, pateuri din foietaj cu sunca si cascaval si aluat de paine (din pacate n-am "dovezi"). Painea n-am mai copt-o aseara fiindca era deja prea tarziu si deja luasem cina, evident. Asa ca am lasat aluatul pana dimineata cand "ciupercase" (sic! - cica exista verbul to mushroom in engleza si nu m-am putut abtine). Asadar duminica dimineata la micul dejun am servit paine proaspat scoasa din cuptor - prima mea paine facuta in cuptor, de altfel. Se va repeta, cu siguranta. Pana acum facusem doar la masina de paine, dar nici din-aia n-am mai facut de vreo 6-7 ani... Se pare insa ca merge si cu manutele-astea-doua sa faci o paine-doua. Si am si dovezi:

Old 30 Jan 2012, 19:33   #1132
Flavio
Senior

Flavio

arata bine painea, felicitari
Flavio is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Feb 2012, 23:04   #1133
anaemona
Guru

anaemona

Vad ca a fugit lumea de topicul asta, ma intreb de ce

Atita s-a vorbit de ciorba asta de perisoare ca m-am hotarit sa fac si eu in we. Am incercat sa ma tin de reteta lui rvn, dar am pus ceva mai putine zarzavaturi si mai mult suc de rosii, eu zic ca mi-a iesit buna

Mai jos o monstra de masa mea de prinz si jumate seara avocado cu usturoi pe piine si ciorba

Old 01 Feb 2012, 23:13   #1134
redmen
Old School Hollywood

redmen

Mmm avocado cu usturoi pe paine.Suna interesant.E bun?
Old 01 Feb 2012, 23:27   #1135
anaemona
Guru

anaemona

Eu maninc aproape zilnic pentru mine e bun Trebuie sa pui si putina sare dar de fapt eu il pot minca si fara sare, fara absolut nimic. Trebuie sa stii doar cind sa-l prepari, sa nu-l desfaci daca e necopt, daca nu e moale. Cind apesi coaja trebuie sa lasi o urma usoara, dar sa nu simti ca ar fi un gol, atunci e prea copt. Eu de obicei cumpar avocado cind sint tari ca piatra si in 3-4 zile se coc in casa, nu tinute in frigider.
Old 01 Feb 2012, 23:28   #1136
klaudya_e
Guru

klaudya_e

imi place cum arata. ce perisoare mari ai facut
klaudya_e is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Feb 2012, 00:08   #1137
redmen
Old School Hollywood

redmen

Thanks for the tip anaemona.
Old 02 Feb 2012, 01:23   #1138
iiii
cu 4 de i

iiii

jos palaria anaemona!
Old 02 Feb 2012, 02:03   #1139
anaemona
Guru

anaemona

Mersi klaudya, iiii. klaudya, nu prea ma mocosesc cu mincarea, n-am rabdare nici sa ornez, nici sa fac mincarea mai aratoasa.

redmen, sa zici daca-ti place avocado. Incerc sa corup pe oricine prind la indemina
Old 02 Feb 2012, 18:34   #1140
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Chiar ca fain arata - si ciorba si painile!! M-au intrigat si pe mine - mie imi place paine prajita cu usturoi. Eu am mancat guacamole si e foarte bun, dar mi se pare foarte greu avocado - n-am putut manca prea mult; plus ca am impresia ca se oxideaza mai repede decat un mar...?! Dar de bun, e bun. Trebuie sa fie fain si cu usturoi. Felicitari pentru ciorba Eu inca nu m-am incumetat....

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules