Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 18 Jan 2009, 19:54   #121
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Pai bine spui Prolly peste media cinematografiei romanesti din acea perioada (si cu ajutor de la Dumniazau poate si din actuala perioada..desi. :oops: ), chiar Mihnea l-a notat cu 8 pe plan national si 6 pe planul international. Desi, sa spui 8 in competitie cu...Senatoru' Melcilor si alte porcarioare :lol: ..nu stiu cat de incantator sa fie sa afli ca esti bun, pus in lumina cu altii mai incapabili (ori neinspirati)..eu unul n-as fi.
Eu (par example) chiar recunosc ca adversarul meu de generatie (hellsteed) e mult mai bun decat mine pe plan national (si poate) si dincolo de granite, cand va fi sa scriem...sa tremetem afara scenarii. E un concurent pe masura si I like that 8) , nu injur, bravo lui, e talentat!..

Dar a fost difuzat cumva pe la teve zilele astea? Cum ai reusit sa-l vezi? Sa nu spui ca ti l-a trimis Mihnea prin posta romana ca lesin de ras.. :lol: /

In noaptea asta e "Concurs"..sunt in dilema, sa renunt la 3-4 pagini da scris si sa vad filmul asta? pare interesant din synopsis, macar sa merite. Da-mi un sfat, ca de-aia e forum, sa ne-ajutam uni pa alti atunci cand ne e greu.. :huh:

Eh, or veni si vremuri mai bune..totusi, pana vin vremurile alea vreau sa vizionez si eu "Neinvinsa-i dragostea", ma gandesc ca nu e ca Saw III si n-o sa-mi vina greatza ca cu porcii stricati.. :w00t:
Cum fac rost de el / cum reusesc sa-l vad?
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jan 2009, 20:16   #122
Proletar
Guru

Proletar

@neuptolem

eu zic sa renunti la cele 3-4 pagini de scris si sa vezi Concurs
nu inteleg de ce trebuie sa lesini de ras daca Mihnea mi-ar fi trimis filmul prin posta.
chiar am luat in calcul aceasta varianta, dar in cele din urma l-am descarcat cu ajutorul icq.
eu am trimis Amatorul prin posta diversilor oameni pe care-i stimez si nici unul dintre ei nu a considerat acest lucru ca fiind hilar.
pe de alta parte, nu-ti inteleg mistourile infantile la adresa lui Pit.
daca ai fi facut si tu macar un decupaj regizoral la un scurtmetraj, as fi inteles, dar asa...
Old 18 Jan 2009, 20:27   #123
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by Prolly:
eu zic sa renunti la cele 3-4 pagini de scris si sa vezi Concurs
Merci de sfat! Am incredere.

nu inteleg de ce trebuie sa lesini de ras daca Mihnea mi-ar fi trimis filmul prin posta.
Pai mai stiu eu pe unu' care a primit SOPASC prin posta.. rad de fapt de mine.

pe de alta parte, nu-ti inteleg mistourile infantile la adresa lui Pit.
Sunt dur doar cu cei care fac fata. Iar atunci cand accelerez turatia duritatii inseamna ca MAI MULT ma incred in capacitatea intelectului si umorului celui vizat.

daca ai fi facut si tu macar un decupaj regizoral la un scurtmetraj, as fi inteles, dar asa...
Pai respectul meu pt Mihnea nu s-a schimbat. Doar ca m-a deranjat cand mi-a zis pe forum ca-l perii prea mult si am hotarat (doar) sa schimb macazu' si sa trec la zbenguiala smotocaineasca.. :huh: de genu': ii arunc batu' si el alearga sa il ia in gura si eu ma ascund dupa copaci; apoi ii arunc batu' undeva unde nu are cum sa ajunga ca e prea sus si eu rad de el. NU E FAAIIN??.. :lol:
Old 18 Jan 2009, 20:55   #124
Suspect de bizar
Guru

Suspect de bizar

ªi eu aº dori sã vãd Neînvinsã-i dragostea.
Suspect de bizar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jan 2009, 21:03   #125
Proletar
Guru

Proletar

[quote="Neuptolem"]
Pai mai stiu eu pe unu' care a primit SOPASC prin posta.. rad de fapt de mine.

si daca ti-am trimis prin posta un exemplar xeroxat din "spre o poetica a scenariului cinematografic" asta e motiv de ras? :shock:
data viitoare nu-ti voi mai da motive de hlizeala!
Old 18 Jan 2009, 21:21   #126
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Da, e motiv de ras, rad de situatia din romanik, rad de faptul ca nu gasesti o carte, rad de mine de cum am putut sa cersesc, nu rad de tine care ai facut un gest nobil, rad de mine, cel care a avut parte de un gest nobil :lol: nu multi fac gesturi nobile fata de mine, de exemplu Mihnea nu face. :hmm:

Sper sa nu mai fie nevoie de "data viitoare". "Data viitoare" pt tine poate, schimbam sensul, trimit eu ceva, no? asta e plot-ul , ti-am zis ca ma revansez.
Old 18 Jan 2009, 21:30   #127
MIRIAM
Novice

MIRIAM

...imi place. Un real razboi. Armele sunt CUVINTELE.
MIRIAM is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jan 2009, 21:59   #128
gionloc
Guru

gionloc

@Proletar

sa privim spre personajul interpretat de Duban:

pe de o parte vine la spital cu o falca in cer si una in pamint ca ii e moarta fata,
vede ca a inviat, dar vrea sa il omoare pe ala de a produs invierea,
face scandal monstru ca fata nu mai e fata mare, incit Magda tre sa fie repusa fizic in 'drepturile' de fata mare,

iar la final il invita pe X sa o mai 'invie' o data! (avind in vedere raportarea lui la caz, intr-o lume normala, propunerea lui e destul de sinistra).

bine, mi se pare ridicol intr-un fel ca privesc intimplarile astea din punct de vedere logic
poate ca Mihnea a vrut sa dea drumul acestei glumite si, la naiba, i-a dat drumul

eu cred ca povestea a fost simtita si, de fapt, trebuia sa fie mult mai mult gindita!
tocmai fiindca a fost simtita, de citeva ori m-am distrat ca la un B-movie veritabil. e un comic involuntar in citeva puncte cheie ale filmului - moartea Magdei - tiriitul pe pavaj dupa ce isi pierde voalul, apoi invierea, coaserea vaginului, maieul-fetis care ii aprinde poftele necrofilului si cum maieul lucreaza si in afara necrofiliei, bataia pe care i-o da Magda cumnatului in baie (loviturile vin ca intr-o replica la scena dusului psycho). si folosirea muzicii ajuta la senzatia asta de Bmovie - de exemplu cumpararea diazepamului, a doua oara, pe o muzica siderala.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jan 2009, 23:16   #129
Proletar
Guru

Proletar

@gionloc

nu trebuie sa uitam ca vorbim de un film de debut in lung metraj.
eu cred ca, de obicei, in aceste imprejurari, exista o anumita precipitare a regizorului de a spune totul in acel film.
de aici apar unele scapari care pot da incoerenta povestii sau superficialitate in tratarea unor secvente.
nerabdarea de a-ti vedea finalizat debutul duce la astfel de fisuri.
sunt convins ca mihnea ar fi fost mai laborios in al doilea, al treilea film...
Old 18 Jan 2009, 23:19   #130
Proletar
Guru

Proletar

@neuptolem

ti-am mai zis: concentreaza-te la scris, nu la forum.
Old 18 Jan 2009, 23:34   #131
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Observatiile lui Gionloc sunt, în mare, juste.
Simt nevoia sä fac doar douä remarce:
- toate efectele comice au fost voite (evident, inclusiv cele din secventele de la morgä);
- nu sund nicidecum de acord cu criticitile la adresa muzicii; rämân convins cä fratii Nanu au contribuit hotärâtor, în sens pozitiv, la valoarea produsului finit.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jan 2009, 23:39   #132
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Unde gasim si noi filmul? :love:
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jan 2009, 23:48   #133
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Colea:
http://s4.transfer.ro/storage/transf...7663b8d3f5.zip
Old 18 Jan 2009, 23:51   #134
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Sar'na conasule.Hai la baba teapana(la figurat) sa-ti gacesc in palma ca s-arata la drum de seara ca iti pica un remake la asternut.
Old 18 Jan 2009, 23:54   #135
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Pauline Kael:
remake la asternut.
Dòmne feri!
Old 19 Jan 2009, 00:01   #136
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Atunci un asternut fara remake dar cu sechele..asta sequeluri :shock:
Old 19 Jan 2009, 00:07   #137
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Negociem.
Old 19 Jan 2009, 00:11   #138
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Momentan tot.
Old 19 Jan 2009, 00:20   #139
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Justaminte tot si mai ales asternutu'.
Old 19 Jan 2009, 19:10   #140
Neuptolem
Banned

Neuptolem

OFF:
Originally Posted by Proletar:
@neuptolem

ti-am mai zis: concentreaza-te la scris, nu la forum.
Da. Corect. Pai ce crezi ca fac?..

OFF: E o zi de 19.Tot timpul mi-au placut zilele de 19, ma fac sa iau decizii lucide. Nu am talent, sunt un scenarist idiot, bla-bla-bla,etc. samd. ma retrag, plec iar de pe forum...

OFF:M-am intors. dar, stati fara grija, plec iar, plec pana la urma. Dar tot ma intorc..in fine, debitez.

ON: Pitbull, ada si mie filmul pe transfer.ro, OFF:hai ca m-am pus cu burta pe carte, ON:merit si eu, ce naiba.. :lol: O sa postez o cronica SUPER ON-TOPIC!!!!:OBIECTIVA la adresa filmului tau, ce spui?..
OFF:Si renunt la atacurile infantile, o sa te atac doar dur, adica, si mai dur, dar pe drept si facandu-mi dreptate. Am auzit eu ca anul asta toti se razbuna pe capricorni, o sa incep cu tine BIG OFF:si o s-o termin scurt, in primele 3 luni, asa, ca sa te scapi de mine ca apoi restul anului cand se razbuna altii pe tine sa nu mai ai grija mea, poate iti voi fi chiar aliat.
GRANDE OFF:Nu cred ca sunt intreg la minte..whatever, mai fac asta cu 2 capricorni, nu esti singurul, deci n-am nimic cu tine, am cu zodia. Atatia ani am starpit scorpioni sub talpi, anul asta ma pun pe capricorni. Si pe fecioare.

SEMI OFF / SEMI-ON-TOPIC: Am vazut "Concurs". Ce pot spune, regia e destul de OK, asa, ceva cu influente chiar Hollywood, am fost placut surprins de cum a manuit Dan Pita aparatul de filmat. Muzica, iarasi, ceva iesit din comun pt un film romanesc la vremea aia, OK, per ansamblu. Scenariul lipsit de plot-uri, nu stiu ce s-a vrut cu filmul ala, uneori credeai ca e teatru filmat ori o reclama..actorii, prea teatrali. Gheorghe Dinica, Stefan Iordache si Pustiul, au salvat filmul, si femeile, parca prea frumoase pt vremea aia. :oops: Ideea e ca dialogul a fost catastrofa, ca multe alte filme ale generatiei vechi. Si nu se stia de intorsaturi, daca/dar-daca-uri, era un circ total, o dezorganizare a structurii ce azi n-ar putea trece usor de un producator care se respecta.
Concluzia: Deci nu inteleg care ar fi sinapsa intre "Concurs" si "Unvanquished Love" 8) , ia sa-l mai zgandarim nitel pe Pitbull si-n seara asta, ce daca e luni, otelul se caleste prin jaratec! some day, pe scena de la Cannes, o sa-mi multumeasca. :happy:

Daca nu, eu imi strang jucariile si va las cu ale voastre. :hmm:
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules