Go Back   Cinemagia Forum > Cinemagia Forum > Condica de sugestii si reclamatii

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 08 May 2008, 23:49   #21
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by films4all:
pai asta zic si eu
NIMIC (care sa aiba o astfel de prezentare a lucrurilor)
de ce s-a mai scris stirea atunci?
Pentru ca subiectele de stiri referitoare la evenimente preconizate a avea loc într-un viitor mai apropiat sau mai îndepärtat, aflate în curs de organizare sau pregätire, sunt foarte räspândite în presa scrisä si/sau audiovizualä, sunt necesare si importante. In functie de ele, multi oameni îsi fac planuri, iau mäsuri, întreprind actiuni, etc. In unele cazuri extreme, se pot salva vieti. Si chiar si în domenii mai putin grave, cum sunt cele culturale, sportive, turistice, etc., acest gen de stiri sunt la fel de necesare. Färä ele, am ajunge în scurt timp cu totii la nebuni - ar însemna cä träim într-o lume bolnavä mintal, care se uitä numai în trecut, si ignorä comple probabilitätile de viitor.

@Prolly
Nu, nu e vorba de filmele românesti în sine.
El crede cä stirile trebuie obligatoriu sä se refere la certitudinile prezentului si/sau ale trecutului, nu stie cä pot (si trebuie) sä se ocupe si de probabilitätile viitorului.
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 08 May 2008, 23:50   #22
films4all
Guru

films4all

imi pare rau ca nu ma intelegeti
Old 08 May 2008, 23:53   #23
Proletar
Guru

Proletar

films,

dar daca oamenii aia nu au de unde alege un film romanesc interesant, ce ar trebui sa faca?
sa includa unul doar asa, ca sa traim noi un fals sentiment de mandrie nationala?
ai prefera acest lucru?
te-ai simti mai bine?
Old 08 May 2008, 23:54   #24
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Uite, ca sä fie clar:
Incepând de mâine, cumpärä în fiecare zi cel putin câte un ziar, si încearcä sä-l räsfoiesti. Urmäreste si emisiunile de stiri de la radio si TV.
In câteva luni, vei observa ce proportie importantä ocupä stirile despre posibilitätile de viitor, si ce decisive sunt pentru interesele vitale ale cetätenilor în general.

@PROLLY!!!!!!
Nu de filmele românesti e vorba aici! Am spus clar - el crede cä stirile trebuie sä se supunä unor reguli care, în realitate, nu existä, si nici n-ar putea sä existe.
De pildä: îl revoltä cä se scrie despre T.I.F.F. înainte ca festivalul sä aibä loc, deci când încä nu face parte din "prezentul cert, adevärat". Crede cä NUMAI POST-FACTUM T.I.F.F. poate deveni subiect legitim de stiri. (Lucru valabil pentru ORICE subiect.)
Old 08 May 2008, 23:59   #25
films4all
Guru

films4all

Originally Posted by Proletar:
films,

dar daca oamenii aia nu au de unde alege un film romanesc interesant, ce ar trebui sa faca?
sa includa unul doar asa, ca sa traim noi un fals sentiment de mandrie nationala?
ai prefera acest lucru?
te-ai simti mai bine?

nu.. normal ca nu! Dar vreau sa vad cu ochii mei realitatea.. nu vreo presupunere.. o parere despre ce are sa se intample. Cu atat mai mult.. o parere atat de apocaliptica .. despre filmul romanesc ( pentru anu' asta), la un festival romanesc, si cel mai important.

O astfel de stire, Pit, poate genera si ce zice Proletar, daca fac legatura cu ce spui tu

@Pit
Nu mai incerca sa te exprimi incert, pentru a arata cat de incalcit pot sa ma exprim eu.

Si acum vorbesti si-n contul meu si spui prostii.
Old 09 May 2008, 00:00   #26
Proletar
Guru

Proletar

@pit,

pai nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai spun.
pe de o parte e suparat ca ati publicat un articol care analizeaza sansele minime de selectionare ale filmelor romanesti la tiff, pe de alta parte pare dezamagit ca acest lucru chiar s-ar putea intampla...
in fine, il suspectez pe films de o falsa preocupare vizavi de acest subiect.
nu prea cred in cinefili atat de patimasi incat sa dea cu calculatorul de pamant daca nu intra un film intr-un festival...
Old 09 May 2008, 00:02   #27
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

vreau sa vad cu ochii mei realitatea.. nu vreo presupunere.. o parere despre ce are sa se intample.
Vezi? Ti-am spus eu!
Si trebuie sä recunoastem cä e o atitudine foarte interesantä! Aproape bérengerianä, în candoarea ei. Nici Estragon si Vladimir nu-s departe.
Old 09 May 2008, 00:10   #28
films4all
Guru

films4all

falsa zici?
daca as putea as terge stirea.
Old 09 May 2008, 00:20   #29
films4all
Guru

films4all

Originally Posted by Pitbull:
vreau sa vad cu ochii mei realitatea.. nu vreo presupunere.. o parere despre ce are sa se intample.
Vezi? Ti-am spus eu!
Si trebuie sä recunoastem cä e o atitudine foarte interesantä! Aproape bérengerianä, în candoarea ei. Nici Estragon si Vladimir nu-s departe.

Acum faci asemanari intre me si diferiti lunatici din literatura. Asta e..
Old 09 May 2008, 00:36   #30
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Cum poti sä spui de Bérenger, sau de Estragon si Vladimir, cä-s lunatici? :huh: Sunt niste personaje splendide, în care ne regäsim multi dintre noi - mai ales în Bérenger. Care dintre ipostazele lui ti se pare "lunaticä"?

Desi, Prolly, dacä stau sä mä gândesc, rimeazä mai degrabä cu «Les Victimes du devoir» si, mai ales, «Jacques, ou La Soumission» - drama lui Jacques, care nu putea sä accepte salata de cartofi...
Stai, sä mä mai gândesc... E si un filon bradburyian la mijloc, aduce pe undeva cu conceptia de la baza distopiei din "Fahrenheit 451..." Desi, finalmente, cred cä tot la Aldiss, cu "Cryptozoic", mä opresc - dacä l-ai citit, stii la ce mä refer.
A, si Orwell, sigur! Chestia cu "dacä as putea, as sterge stirea"... MiniTruth toatä ziua!
Cred c-am sä scriu ceva de-aici, dar încä nu mä pot hotärî: un scenariu, o prozä... Mai degrabä o piesä într-un act! Un model distopic - o lume în care existä un tabu pus pe viitor... Sunä butlerian, ce zici? Sau... Gelsomino, al lui Gianni Rodari? Ce de repere, ce de repere!
Old 09 May 2008, 00:52   #31
films4all
Guru

films4all

Da..cred ca ai dreptate, am gresit cand i-am numit lunatici. Da'.. au si ei micile lor probleme.
Old 09 May 2008, 01:03   #32
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Foarte adevärat. In care dintre ele le regäsesti pe ale tale?
Old 09 May 2008, 01:05   #33
films4all
Guru

films4all

acum am trecut de la una la alta.. intresant..
raman la aceasi parere.
Old 09 May 2008, 01:39   #34
herbert
Guru

herbert

doamne, ce subiect furtunos!
domnul films4all e cumva regizor?
Old 09 May 2008, 01:45   #35
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu.
acum am trecut de la una la alta.. intresant..
raman la aceasi parere.
Care pärere, pä-CA-tele mele?
Old 09 May 2008, 02:05   #36
films4all
Guru

films4all

Stirea n-are ce cauta pe cinemagia!
Old 09 May 2008, 07:40   #37
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

De CE???
Old 09 May 2008, 09:57   #38
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

cre k films4all s gindeste la o afirmatie a lui dalai lama: 'niciun ziar nu mai stie c e aia o stire buna'!
Alex Leo Serban is offline   sendpm.gif
Old 09 May 2008, 10:15   #39
illotempore2002
Guru

illotempore2002

films4all daca nu ai o parere sustinuta de niste argumente clare, mai bine tine-o pt tine....ca ne pierzi timpul de pomana
illotempore2002 is offline   sendpm.gif
Old 09 May 2008, 10:32   #40
Once...
Junior

Once...

Nu exista film romanesc in competita TIFF pentru ca nu exista niciun film de debut (sau al doilea lung-metraj) pretabil unei competitii.

Boogie se exclude pentru ca e filmul cu nr 3 al lui Munten si e exclus prin regulament.
Nunta muta e pastrata pentru Venetia, ceva, Pescuit sportiv idem.

Tache e o comedie simpatica dar e mai degraba film TV.

Elevator e bun dar e film digital si, din pacate, n-arata prea bine.

Mi-a scapat vreunul din magnifica recolta a primei jumatati din an?
Once... is offline   sendpm.gif
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules