Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 24 Jul 2007, 22:50   #21
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Originally Posted by herbert:
leznatiune......
Ca sa te simti lezat la natiune trebuie sa faci parte din ea, sa fii cetatean roman.
On topic : sa speram ca acest c.nc., care e o forma fara fond, un birou de hoti care acorda in fiecare an bani discretionar unor persoane de genul lui sergiu nicolaescu, va disparea.
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jul 2007, 23:00   #22
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by Carmine Galante:
Originally Posted by herbert:
leznatiune......
Ca sa te simti lezat la natiune trebuie sa faci parte din ea, sa fii cetatean roman.
cred ca trebuie sa te oblig sa mananci pasaportul meu romanesc, ca sa te situezi si tu corect in raport cu un cetatean roman, caruia chiar ii pasa de Romania...
Old 24 Jul 2007, 23:05   #23
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Nu ma intereseaza pasaportul tau, da vad ca te simti. Diferenta dintre noi doi e ca mie nu imi pasa de Romania si nici de cetatenii ei (cu mici exceptii care pot fi numarate pe degetele de la maini). Dar asta e alt subiect. Nu mai incerca sa pui paie pe foc si sa agiti spiritele ca nu iti merge. Esti offtopic, spamezi si nu ai nici un haz.
Old 24 Jul 2007, 23:19   #24
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Ultimele patru mesaje sunt off-topic, violente, personale, irelevante la nivel general. In mod normal, ar trebui sä le sterg färä comentarii (si mä astept ca Gloria sau StefanDo s-o facä). Totusi, din respect pentru ambii useri implicati, n-o fac, si cer doar atât: enough is enough!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jul 2007, 23:22   #25
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

herbert si carmine, daca va mai certati o singura data ca mai sus, am sa va bannez pe amandoi o saptamana, indiferent de cel care incepe (aici se vede clar ca a fost herbert)

mesajele raman
Old 25 Jul 2007, 08:18   #26
cornel
Veteran

cornel

Mama nene dar ce viteza de reactie, cat patos... oare in fata urnei de vot la fel faceti?
Putem injura CNC-ul in fiecare zi si tot degeaba. Pana la urma piata este cea care decide si mai precis publicul este cel care hotaraste daca un film isi merita banii sau nu.
Daca astia de la CNC finanteaza filme la care nu se duce nimeni (sau doar familiile celor implicati in film) inseamna ca banii bugetului se duc pe apa sambetei (si nu ii intreaba nimeni de ce au spart banii publici asa cum ne intreaba acum UE despre banii lor); dar si daca filmul e bun banii se duc tot la cei implicati si nicidecum nu se intorc la buget.
Asa ca oricum am da-o noi tot cu banii dati ramanem, macar de-am vedea filme romanesti bune.
Old 25 Jul 2007, 11:14   #27
sergiu puiu
Guest

sergiu puiu

intrebari-concurs 2007

Pe linga juriu/comisie avem si lectori.

1. Cit de importante sint referatele intocmite de lectori?
2. Referatele lor vizeaza calitatea artistica a scenariului?

Sint intrebari esentiale.

Daca sint membru in juriu si mi se pune in brate un maldar de scenarii (peste 100 scenarii a cite min 80 pagini fiecare) este clar ca o sa arunc un ochi si in referatul respectiv.
Daca referatul este dur la adresa scenariului X ... il mai citesc oare?

"Potrivit regulamentului, fiecare membru al comisiei de ficþiune poate nominaliza un lector fãrãdrept de vot. Atât membrii comisiilor cât ºi lectorii sunt remuneraþi. Lectorii întocmesc referate de specialitate pe care le pun la dispoziþia membrilor comisiei de selecþie. Activitatea lectorilor este una ajutãtoare destinatãexclusiv membrilor comisiei de selecþie.
Responsabilitatea privind selecþia ºi evaluarea proiectelor revine exclusiv membrilor comisiei de selecþie.
Membrii comisiilor de selecþie, lectorii, membrii familiilor acestora ºi rudele lor de gradul I nu pot participa, în nicio calitate, la realizarea unui proiect cinematografic înscris în sesiunea respectivã de concurs."
sergiu puiu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Jul 2007, 14:19   #28
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

SP, ti-am sters celelalte doua posturi despre lectorii CNC. Daca tot avem topicul asta, hai sa nu deschidem altele noi la fiecare stire despre activitatea Centrului, ok?
Old 01 Aug 2007, 17:31   #29
Proletar
Guru

Proletar

sergiu puiu

dar nu sunt 100 de scenarii...
la lungmetraj sunt in jur de 30...
iar la scurtmetraj cam 50...
cel putin asa a fost anul trecut.
probabil ca vor fi cam tot atatea si anul asta.
Old 01 Aug 2007, 21:21   #30
Proletar
Guru

Proletar

cam ce fel de scenarii ar fi pe placul comisiei actuale ale CNC?
judecand dupa profilul fiecarui membru component...
Old 01 Oct 2007, 09:31   #31
Proletar
Guru

Proletar

Rezultate

Azi, la ora 12, conferinta de presa a CNC privind rezultatele concursului din iulie-august.
Old 01 Oct 2007, 14:30   #32
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

Si castigatorii

Lungmetraj fictiune:

Alice in tara tovarasilor (regia: Nae Caranfil, scenariu: Nae Caranfil, producator: Domino Film) - 1,92 milioane RON
Sunt o baba comunista (regia: Stere Gulea, scenariul: Lucian Dan Teodorovici, producator: MediaPro Pictures) - 1,6 milioane RON
Medalia de onoare (regia Calin Netzer, scenariu Tudor Voican, producator Scharf Advertising) - 720.000 RON
Domnisoara Cristina (regia Adrian Istratescu-Lener, scenariu Adrian Istratescu-Lener, producator MDV Film) - 1,13 milioane RON
Ceva bun de la viata (regia Dan Pita, scenariul Razvan Popescu, producator MediaPro Pictures) - 1,15 RON
Acvariul domnului U (regia Ovidiu Georgescu, scenariul Ovidiu Georgescu, producator Castel Film) - 620.000 RON
Recviem pentru un evreu (regia Alexa Visarion, scenariu Adrian Lustig, producator Castel Film) - 860.000 RON

Lungmetraj fictiune debut:

Cea mai fericita fata din lume (regia Radu Jude, scenariu Augustina Stanciu/Radu Jude, producator Hi Film Production) - 1 milion RON
Cealalta Irina/Alegerea (regia Andrei Gruzsniczki, scenariu Ileana Muntean/Andrei Gruzsniczki/Mircea Staiculescu, producator Fundatia Arte Vizuale) - 700.000 RON
Eu cand vreau sa fluier, fluier (regia Florin Serban, scenariul Catalin Mitulescu, producator Strada Film) - 1 milion RON
Periferic (regia Anatol Reghintovschi, scenariu Cristian Mungiu/Ioana Uricaru, producator Saga Film) - 900.00 RON

Scurtmetraj de fictiune:

Capsuni in aprilie (regia Cornel Mihalache, scenariu Cornel Mihalache, producator Strada Film) - 300.000 RON
Baia Mare-Constanta si retur (regia Constantin Popescu, scenariu Cristian Mungiu, producator Mobra Film) - 200.000 RON
Fata galbena care rade (regia Constantin Popescu, scenarist Doru Lupeanu, producator Saga Film) - 150.000 RON
Carusel (regia Hanno Hoffer, scenariu Hanno Hoffer, producator Mobra Film) - 90.000 RON
Danut pleaca pe vapor (regia Radu Potcoava, scenariul Radu Potcoava, producator Domino Film) - 125.000 RON
La multi ani (regia Anca Colteanu, scenariu Gabriel Andronache, producator MediaPro Pictures) - 135.000 RON

Documentar si animatie:

Autobiografia lui Nicolae Ceausescu (regia Andrei Ujica, scenariu Andrei Ujica/Razvan Radulescu, producator Icon Production) - 550.000 RON
Testament (regia Razvan Georgescu, scenariu Razvan Georgescu, producator Pelegrin Film) - 130.000 RON
Metrobranding (regia Ana Gabriela Vlad/Adrian Voicu, scenariu Ana Gabriela Vlad/Adrian Voicu, producator Mandragora) - 280.000 RON
Fuga din Rai (regia Stelian Tanase, scenariul Constantin Popescu, producator Filmex Film) - 725.000 RON
Ultimii pastori, la capatul drumului (regia Dumitru Budrala, scenariu Dumitru Budrala/Adina Vargatu, producator Fundatia Astra Film) - 170.000 RON
Cernozaurii - animatie (regia Radu Dinulescu, scenariu Radu Dinulescu, producator Artis Film) - 395.000 RON

Proiecte de dezvoltare:

Bruzli - lungmetraj fictiune (regia Radu Potcoava, scenariul Radu Potcoava, producator MediaPro Pictures) - 25.000 RON
Breaking News - lungmetraj fictiune (regia Iulia Rugina, scenariul Ana Agopian/Oana Rasuceanu/Iulia Rugina, producator MediaPro Pictures) - 25.000 RON
7... grade pe scara Richter - lungmetraj documentar (regia Corina Badea, scenariu Corina Badea, producator Strada Film) - 10.000 RON
Card de debit cu limita de suma (regia Calin Netzer, scenariu Razvan Radulescu/Melissa de Raaf, producator Libra Film) - 25.000 RON
Evadarea - lungmetraj fictiune (regia Andrei Gruzsniczki, scenariu Andrei Gruzsniczki, producator Icon Production) - 20.000 RON
Cel mai frumos oras din lume - lungmetraj documentar (regia Valeriu Dragusanu, scenariu Valeriu Dragusanu, producator Ager Film) - 10.000 RON
Apocalipsa dupa soferi - lungemtraj documentar (regia Alexandru Solomon, scenariu Alexandru Solomon, producator Hi Film Production) - 10.000 RON
Intalnirea - lungmetraj fictiune (scenariu Gabriela Adamesteanu/Radu Gabrea, producator Total TV) - 25.000 RON
Old 01 Oct 2007, 16:22   #33
Cazeemeer
Guru

Cazeemeer

Impresionant. Nu numai ca nu mai e Sergiu Nicolaescu pe primul loc la 3 categorii diferite, dar nu e deloc pe lista. Si nici nu-mi sare nimic in ochi ca fiind o gaura neagra sigura stil "Pacala se intoarce".
Cazeemeer is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Oct 2007, 17:45   #34
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Impresionanta lista si corecta.
Originally Posted by StefanDo:
Si castigatorii

Lungmetraj fictiune:

Alice in tara tovarasilor (regia: Nae Caranfil, scenariu: Nae Caranfil, producator: Domino Film) - 1,92 milioane RON
Sunt o baba comunista (regia: Stere Gulea, scenariul: Lucian Dan Teodorovici, producator: MediaPro Pictures) - 1,6 milioane RON
Medalia de onoare (regia Calin Netzer, scenariu Tudor Voican, producator Scharf Advertising) - 720.000 RON
Domnisoara Cristina (regia Adrian Istratescu-Lener, scenariu Adrian Istratescu-Lener, producator MDV Film) - 1,13 milioane RON
Ceva bun de la viata (regia Dan Pita, scenariul Razvan Popescu, producator MediaPro Pictures) - 1,15 RON
Acvariul domnului U (regia Ovidiu Georgescu, scenariul Ovidiu Georgescu, producator Castel Film) - 620.000 RON
Recviem pentru un evreu (regia Alexa Visarion, scenariu Adrian Lustig, producator Castel Film) - 860.000 RON
Istratescu- Lener, imi suna cunoscut da' nu stiu de unde sa-l iau si mi-e lene sa-l caut.
Sa speram ca Pita a depasit faza Omului zilei si alte bashituri pe care le-a dat in ultimu' deceniu. Alexa Visarion a demonstrat ca stie cu filmu' (Inghititorul de sabii), Gulea ... ramane de vazut. Salut disparitia nesimtitului no. 1 din lista.
Old 01 Oct 2007, 19:16   #35
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Salut disparitia nesimtitului no. 1 din lista.
:lol:
----------------------------------------------------------------
Cinemagia Team nu poate face rost de cateva scenarii din toate astea de mai sus? Cum zice si Keep, as dori sa cunosc cam ce stiluri merg la CNC, sa vad daca pot scrie ceva pt la anul. Thanks!
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Oct 2007, 19:19   #36
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

Care regizor/scenarist isi face scenariul public inainte de realizarea filmului?
Old 01 Oct 2007, 21:17   #37
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

4
Istratescu- Lener, imi suna cunoscut da' nu stiu de unde sa-l iau si mi-e lene sa-l caut.
A fäcut "Lacrima cerului" (pentru intimi: "Lacrima curului"), 1989, sechelä la "Martori dispäruti", de Dan Mironesu, nouä serie cu haiduci (Gherasim si Licä - Serban Ionescu si Ion Cräciun, plus Zulnia - Marga Barbu) scrisä de aceiasi Barbu si Nicu Paul-Mihail. Film lânced, stângaci, confuz, amatoricesc - dar cu unele detaii de stil drägute: imagini frumoase, caracterizäri de personje, comic de epocä.
Old 02 Oct 2007, 16:24   #38
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Originally Posted by Pitbull:
A fäcut "Lacrima cerului" (pentru intimi: "Lacrima curului"), 1989, sechelä la "Martori dispäruti", de Dan Mironesu, nouä serie cu haiduci (Gherasim si Licä - Serban Ionescu si Ion Cräciun, plus Zulnia - Marga Barbu) scrisä de aceiasi Barbu si Nicu Paul-Mihail. Film lânced, stângaci, confuz, amatoricesc - dar cu unele detaii de stil drägute: imagini frumoase, caracterizäri de personje, comic de epocä.
Exact, nu stiam de unde sa-l iau. Pentru cunoscatori se incadreaza in categoria "Liliacul infloreste a doua oara". Oricum palida replica la filmele cu haiduci, care nici alea nu excelau in calitati. Tin minte ca lacrima asta era o piatra pretioasa si ca in filmuletz joaca si Constantin Codrescu, care mie imi place foarte mult, mai ales pentru timbrul vocal inconfundabil.
Old 02 Oct 2007, 17:21   #39
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Da, "Lacrima" era un diamant.
Codrescu îl juca pe boier Panä-Vulpescu.
Dar cea mai interesantä compozitie o fäcea Dinicä: Magnificentiu.
(Nu vä socati: i-am fäcut foaia de montaj, d-aia stiu asa de bine.)
La multi ani (regia Anca Colteanu, scenariu Gabriel Andronache, producator MediaPro Pictures) - 135.000 RON
Felicitäri! (Stie el, cine! )
Old 02 Oct 2007, 18:21   #40
Proletar
Guru

Proletar

Originally Posted by Pitbull:
Felicitäri! (Stie el, cine! )

:happy:

el multumeste.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules