Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18 Jul 2004, 15:22   #1
i_matei
Veteran
 
i_matei
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 202
The Ladykillers

Waw... asta da film... efectiv nu stiu ce cusur as putea gasi filmului fratilor Coen...
Personaje, actori, poveste, umor, totul este excelent...
Tom Hanks face unul din cele mai bune roluri din cariera... o ipostaza total noua, de personaj negativ, o inteligenta malefica, dar in acelasi timp si un idiot de zile mari...
Toti membrii "echipei de soc" sunt speciali in felul lor si fiecare te face sa razi intr-un moment sau altul al filmului...
Au fost mai multe faze marfa, dar cea mai tare a fost cea cu cainele care moare asfixiat de masca de gaze ... am ras cu lacrimi !!!
MERITA !

9/10 i-as da eu
i_matei is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jul 2004, 16:27   #2
MinRep
Legend
 
MinRep
 
Join Date: Jan 2003
Location: Transilvania
Posts: 2,904
Send a message via Yahoo to MinRep
Eu am vazut filmul la TIFF. Nu mi se pare ca merita (deja) o a doua vizionare, dar filmul e bun. In primul rand, Tom Hanks joaca aproape perfect (si cam el conduce filmul). Dar pot fi mentionati si Irma P. Hall, Marlon Wayans si Tzi Ma sau cum il cheama.

Fascinant mi s-a parut atmosfera sudista a filmului (care amitneste, oarecum, de un film inferior al fratilor Coen, "O, Brother, Where Art Thou?"). Dar cred ca punctul de atractie este modul in care povestea este spusa, cu citatele din Poe si revenirile repetate pe pod, de unde cadavrele sunt aruncate pe slep si sunt duse la groape de gunoi, traseul construit din genericul de inceput. Si, evident, muzica e grozava, de la Bocherrini la hip-hop-ul pe care il asculta Gawain ("I left my wallet in El Segundo" - parca asa se numea).

Singurul cusur pe care l-as gasi acestui film este ca nu se ridica la nivelul altor filme de fratii Coen (la fel ca "O, Brother...", "Intolerable Cruelty") Insa asta se apropie ceva mai mult de "Barton Fink" si "The Big Lebowski". Sa speram ca o sa faca imediat un film grozav!
__________________
"And in case I don't see ya: good afternoon, good evening and good night!"
(Jim Carrey - "Truman Show")
http://poisonwhiskey.blogspot.com/
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jul 2004, 21:56   #3
i_matei
Veteran
 
i_matei
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 202
Eu zic ca e cel putin la fel de bun ca "Intolerable cruelty"... acelasi umor, acelasi stil de regie... e corecta remarca referitoare la atmosfera sudista, prezenta prin muzica, personaje si aerul acelui mic orasel... plus as mai spune ca e o imbinare intre o era apusa (ceva care aminteste din "Pe aripile vantului") si noua era a hipity-hop-ului

Eu zic ca merita si o a doua vizionare... adica cred ca o sa ma mai duc odata cu niste prieteni sa il savurez inca odata...
Tom Hanks cu filmul asta, cred ca devine actorul meu preferat... alaturi de Robert de Niro, Jack Nicholson sau Al Pacino, cred ca el poate juca perfect ABSOLUT ORICE GEN de rol...
jos palaria !
i_matei is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Jul 2004, 01:24   #4
PoliFanAthic
Guru
 
PoliFanAthic
 
Join Date: Oct 2002
Location: Timisoara
Posts: 1,434
Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Hanks, bun Hanks, dar filmul in sine o dezamagire, mai ales din partea fratilor Cohen. Acest umor prea-laudat mi se pare sa fie de clasa joasa si exceptand cateva scene de-a dreptul ilare, ca si comedie nu impresioneaza. Adica, am vazut mult mai bune.
Ah, sa nu uit, genial generalul!
__________________
Asteptand Rambo 5 aka Aliens vs Predator vs Rambo
PoliFanAthic is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Jul 2004, 08:33   #5
ctoma
Senior
 
ctoma
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 88
Sunt putine momente reusite care imi amintesc de fratii Coen, este si prea mult umor ieftin , una peste alta eu cred ca este cu mult sub originalul englezesc din '55.
Chiar daca Irma P. Hall e simpatica eu unul o prefer pe batranica naiva din versiunea lui Alexander Mackendrick . In ceea ce-l priveste pe Hanks se achita mai mult decat onorabil de rol dar sa nu uitam ca totusi el incearca , e adevarat cu foarte mult succes, sa imite originalul care ramane inegalabilul Alec Guinness.
Desi dupa parerea mea nu are nici pe departe farmecul originalului, filmul cred ca are meritul ca-l readuce in actualitate.
ctoma is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Jul 2004, 08:26   #6
TLD
Spirit of the System
 
TLD
 
Join Date: May 2003
Location: bucuresti
Posts: 2,200
Ce putea sa vina de la un film regizat de fratii Coen ... Logic o comedie de nota 9/10 sau chiar mai mult... Hanks joaca excelent rolul profesorului... iar la personaje hilare de-a dreptul cred ca Lump castiga de departe... Un final genial si el.. cu mentiunea ca in ultimele 20 de minute nu puteai sa te abtii sa nu razi... Una din comediile bune ale anului acesta!
TLD is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Jul 2004, 08:33   #7
Danica
Guru
 
Danica
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 304
Genial! n-am mai ras de f. mult timp asha la o comedie!este f. greu sa-i gaseshti defecte....performatatza lui Tom Hanks e uimitoare...ca shi citatatele din"mintea nelistita a lui E.A.Poe :w00t: ..super....@TLD vezi ca ai uitat un a de la "putea"...you might want to get that fixed
.....mai mult impresii mai incolo...C.U!
__________________
...........................................
Danica is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Jul 2004, 09:03   #8
christi
Guru
 
christi
 
Join Date: Feb 2002
Location: route 66
Posts: 676
Send a message via Yahoo to christi
Senzational film. Am ris, efectiv, cu lacrimi. Good work, Coen Bros
__________________
We are accidents waiting to happen...
christi is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Jul 2004, 11:36   #9
Blanche
Senior
 
Blanche
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 118
Vazut, placut ...
S-a spus deja ce era de laudat
Mie mi-a palcut mai ales muzica si scenele cu alunecare slepului "masina de gunoi"

Vad ca toata lumea il lauda pe Tom Hanks ...Nu vi s-a parut ca uneori Tom Hanks il juca pe Jack Nicholson, ca sa zic asa ?
(in scenele in care vroia sa fie malefic )
Blanche is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jul 2004, 09:48   #10
EgoN
Guru
 
EgoN
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 740
"oh, coens where art thou?" ca sa zic asa....m-a dezamagit ladykillers. multe momente de un umor ce imi aminteau vag de glumitzele de altadata a celor 2, intrerupte de cadre meseriashe care pareau a spune:"vedeti, inca nu ne-am pierdut mana" . iar eu le spun: "mana nu, da koaiele da!"
__________________
I smile and I sip my opium tea.
EgoN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Jul 2004, 21:34   #11
notorious
NBK
 
notorious
 
Join Date: Sep 2003
Location: The Selznick Studio
Posts: 1,971
hai, ca mi-a placut 'the ladykillers'. oarece mai bun ca 'intolerable cruelty' (a nu se intelege ca acesta din urma nu mi-a placut). am scris si o mica cronicutza pt cine e interesat:

Profesorul Heinricht Goldswaithe Dorr plãnuieºte lovitura secolului: sã jefuiascã un vas ce gãzduieºte un seif plin cu bani proveniþi din jocuri de noroc, sãpând un tunel pânã la seiful cu pricina tocmai din pivniþa gazdei la care stã, o agreabilã bãtrânicã de culoare. Dar, ajutat de o gaºcã de neisprãviþi, nimeni nu poate sã facã din rahat bici…
Uitaþi subiectul, aflat la graniþa dintre thriller (dupã cum îl numea Alex. Leo ªerban, “un thriller leneº”) ºi comedie, ºi savuraþi restul, deoarece, în cazul de faþã, story-ul nu este decât camuflajul pentru o nouã infuzie de comic negru pervers de la Joel & Ethan Coen. Uitându-ne pe lista cu distribuþia, putem spune din start cã “marca Coen Bros.” lipseºte: fraþii renunþã la George Clooney ºi la “acei” actori (John Turturro, John Goodman, Steve Buscemi, Frances MacDormand, prezenþe constante de pe genericele filmelor celor doi) în favoarea cuplului meticulos ales ºi laborat Irma P. Hall / Tom Hanks. Ea este o agreabilã bãtrânicã de culoare, chiþibuºarã ºi habotnicã (atenþie, discuþia cu ºeriful despre “hippity-hop” riscã sã vã ucidã în râs), el - de neuitat prin vestimentaþia ce aduce, dupã cum atrãgea atenþia tot a.l.º., cu Edgar Allan Poe, dar mai ales prin poezia recitatã cu un stil funebru din repertoriul scriitorului englez. Poate cã în asta stã prima reuºitã a lui The Ladykillers, momentul întâlnirii celor doi fiind cu siguranþã cel mai bun al filmului.
Jucat la superlativ de cei doi, preocuparea fraþilor Coen se îndreaptã mai mult spre actorie decât spre filonul estetic, la care excela, de exemplu, The Big Lebowski, mult mai sofisticat ºi mai reuºit din punct de vedere stilistic, dar parcã mai diluat ca materie comicã, ºi tocmai de aceea, mai greoi. În mâinile unor meºteºugari precum fraþii Coen, pânã ºi cabotini precum Marlon Wyans (seria Scary Movie), ºi actori aflaþi în flancul al treilea de la Hollywood, din comedioare de filierã chinezeascã gen Rush Hour, precum Tzi Ma, fac roluri de milioane. O menþiune specialã ºi pentru Stephen News Radio Root în rolul ºefului de cazino ºi o apariþie specialã - Bruce Campbell ca membru al American Humane Association..
Diferit total de (deja) clasicul thriller noir Blood Simple sau de Fargo, o dramã mai preocupatã de exploatarea acidã a slãbiciunilor umane decât de stil propriu-zis (memorabil rolul pe care îl face Frances MacDormand în rolul poliþistei Marge Gunderson, recompensatã cu Oscar), The Ladykillers escamoteazã umorul negru necruþãtor al fraþilor Coen: laitmotivul feroce al aruncãrii fiecãrui hoþ decedat la gunoi, în vapoarele ce trec pe sub podul împodobit cu statui de piatrã desprinse parcã din universul bacovian, transportarea morþilor cu… dricul (!!) pânã la locul de “deversare”, pisica babei care asistã complice la fãrãdelegile celor cinci hoþi, dând arþãgos din coada stufoasã, câinele cu masca de gaze, tentativele celor cinci de ucidere a bãtrânei.
Nu în ultimul rând, meritã menþionat cã, deºi acþiunea este plasatã în zilele noastre (prilej pentru o combinaþie bombasticã de stiluri de pe coloana sonorã compusã de Carter Burwell, de la jazz la hip-hop), fraþii Coen lasã, paradoxal, aproape intact feeling-ul de epocã al filmului original, din 1955.
Tom Hanks spunea, într-un interviu, cã: “Sã joci într-un film de fraþii Coen e ca ºi cum ai trage lozul cel mare la loterie”. Hanks n-a tras chiar lozul cel mare cu The Ladykillers, dar rolul memorabil al sãu ºi al Irmei P. Hall, amplificate de umorul ºi ironia neagrã ale fraþilor îl fac un film memorabil.
__________________
"That's one thing about intellectuals: they've proved you can be brilliant and have no idea what's going on."
(Woody Allen)
notorious is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Jul 2004, 15:37   #12
ursulet
Novice
 
ursulet
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 3
LADYKILLERS o comedie neagra de milioane

TOM HANKS ...inocentul din ''forest gump'' salbaticul si supravietuitorul din ''CAST AWAY '' acum ....devine '' hotul secolului , profesor genial titrat la YALE ?!''alaturi de un jucator de fotbal american debil, un fost general chinez, un fost pirotehnist in armata US , un negru urgisit in copilarie cu jargon de bronx. Cei 5 pun la cale jaful secolului din orasul american in care stau si se folosesc de o batrina negresa.
Soarta le e potrivnica pina la capat intr-un stil care desi e tragic si dramatic, te face sa rizi cu lacrimi.
TOM HANKS face din nou un rol de OSCAR si in acest film unde are ''dintii dublati sa para peltic, ochii obositi, parul si barba sura.''

Amestecatura de stiluri ale celor 5 personaje ( hotii ) completati de firea gazdei lor ''ladykillers '' sunt extraordinare. Faze haioase si hilare, limbaj american de bronx, situatii ciudate ( ciinele se asfixiaza, tunelul explodeaza prea tirziu, pirotehnistul care sufera de SID diaree cronica si mereu fuge la toaleta, pisica gazdei care fuge cu degetul unuia dintre hoti in gura, masina mortuara de transport pentru instrumente muzicale ,imaginile din capul unui jucator de fotbal american, politisti nebuni, o negresa batrina si bintuita de imaginea sotului care arata ca o gorila , muzica bisericeasa de negri dansind , oameni care mor pe rind in cele mai bizare feluri, slepul de gunoi care ii ia, laitmotivul pisica si moartea ) totul este o amestecatura extraordinara intre stilul Emir KUSTURICA si Alfred HITCHKOC ....

Tot filmul sunt urmariti de ghinion intr-un stil de comedie debordabil.
Alaturi de celelalte filme, fratii COEN sunt la inaltime si de aceasta data !
Stilul este mai apropiat de cel european ca situatii si ca prototopuri umane.

Merita vazut , veti ride cu lacrimi!_ ))))
cea mai tare comedie neagra a anului de pina acum !

As vrea sa le spun celor care au fost dezamagiti,ca imi pare rau pentru ei, e imposibil ca un om optimist si realist sa nu rida la asemenea faze si sa nu le considere geniale.
Inainte de a judeca, e bine sa te pui in postura de a crea asa ceva ! Si oare citi dintre noi pot face filmul ca viata si traiesc viata ca-n filme ?
Trebuie sa recunoastem meritul artistic al regizorilor si scenariul excelent !

Daca filmul asta i=a dezamagit, inseamna ca n-au pic de sare si piper in vietile lor ! Si e pacat !
Daca nu putem face alte lucruri, macar sa facem haz de necaz !
Totul se reduce la existenta umana, la cit de efemer este totul : visul, vointa , viata si moartea ! Le desparte un fir de ata in univers !
ursulet is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jul 2004, 12:03   #13
K's
Guru
 
K's
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 487
Re: LADYKILLERS o comedie neagra de milioane

Originally Posted by ursulet:
Amestecatura de stiluri ale celor 5 personaje ( hotii ) completati de firea gazdei lor ''ladykillers '' sunt extraordinare.Faze haioase si hilare, limbaj american de bronx, situatii ciudate
....................
Daca nu putem face alte lucruri, macar sa facem haz de necaz !
Totul se reduce la existenta umana, la cit de efemer este totul : visul, vointa , viata si moartea ! Le desparte un fir de ata in univers !

Atat de mult cliseu si beating around the bush for nothing!?!?
Ma rog, ladykillers sunt ei, ea este landlady, daca tot vroiai sa folosesti termenu; situatiile sunt chiar banale, poate felul in care au fost trase in camera e mai interesant; nu ai intuit bine profilu' celui caruia i-a displacut the ladykillers, dar citind subtila si profunda ta filosofie de viata- "Daca nu putem face alte lucruri, macar sa facem haz de necaz !", imi elucidez misteru.
pese: Si cand se rupe ata, ce se intampla?
__________________
How is the KKK like a Group of Real-Estate Agents?
K's is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2004, 14:25   #14
Demona
your Worst Nightmare
 
Demona
 
Join Date: Oct 2001
Location: Hell
Posts: 1,776
Originally Posted by christi:
Senzational film. Am ris, efectiv, cu lacrimi. Good work, Coen Bros

Bey, ce dreq mai pot sa adaug? A fost criminal filmul. Hanks rulzzz!
__________________
"People say I'm a freak, dark, weird, sick and twisted person, but I actually have the heart of a young girl - in a jar, on my desk..."
Demona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Aug 2004, 18:05   #15
KORBEN
Guru
 
KORBEN
 
Join Date: Nov 2003
Location: deeper underground
Posts: 1,428
ca si alte facaturi ale cohenilor, o chestie care se vrea inteligenta si hazoasa da e iritanta, plikticoasa si plina de pretentii intelectuale
o scarnavie
exact ca si protagonistul tom hanks
tre sa admit ca irma p hall face toti banii
in rest pliktisssssssss
__________________
If I was not me, I would hate me too
Just like you do
I don't need to need you
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Aug 2004, 01:12   #16
Pink Panther
Senior
 
Pink Panther
 
Join Date: Mar 2004
Location: Bucuresti
Posts: 77
ah, nu-mi vine sa cred... ce citesc pe forum..
cand am dat click, ma asteptam sa vad numai "injuraturi" la adresa acestui film...
mie nu mi-a placut deloc !
10 negri mititei, care de fapt erau 5.. unu mai dobitoc decat altul.. si baba care saraca numai hazlie nu mi se pare...
Tom Hanks mi se pare ca s-a prostit rau cu acest rol.. a scazut mult in ochii mei.. mai ales cu rasul ala de toata cacaoa din film...
nu stiu cum un actor de valoarea lui s-a coborat sa interpreteze rolul unui asemenea dobitoc. Faceti si voi comparatzia > Forrest Gump - Ladykillers... (daca se poate vorbi de asemenea comparatzii... nici nu se compara )

hmm well.. intotdeauna am zis.. gusturile nu se discuta.. dar macar mi-am zis si io parerea.. cu riscul ca lumea sa imi sara in cap... :oops:
__________________
[Clouseau has entered a house soaking wet]
Inspector Jacques Clouseau: I'm sorry, my idiot driver parked too close to the fountain

Last edited by Pitbull : 06 Aug 2009 at 00:24.
Pink Panther is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 19:44.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells