WALL-E - în premieră pe micile ecrane

22 Iul 2009
WALL-E - în premieră pe micile ecrane

Unul dintre cele mai premiate lungmetraje de animaţie ale ultimilor ani, WALL-E (r. Andrew Stanton, SUA, 2008), soseşte pe micile ecrane din România, în premieră şi în exclusivitate la HBO. Astfel, duminică, 26 iulie, de la ora 20:00, telespectatorii Home Box Office vor putea să urmărească super-producţia marca Disney-Pixar, răsplătită cu peste 40 de distincţii ale festivalurilor de film şi asociaţiilor de cineaşti în 2008.

WALL-E este cel mai recent căştigător al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film de lungmetraj – animaţie. Pe lângă trofeul care a încununat impresionantul bilanţ al peliculei, filmul a fost nominalizat la alte cinci categorii importante ale Premiilor Academiei Americane de Film, printre care se numără Cel mai bun scenariu (Andrew Stanton, Jim Reardon, Pete Docter), Cea mai bună muzică originală (Thomas Newman) sau Cea mai bună melodie originală (Down to Earth – Peter Gabriel şi Thomas Newman). Globul de Aur, Premiul BAFTA sau Grammy nu lipsesc nici ele din palmaresul lui WALL-E.

O combinaţie de science fiction, love story şi film-profeţie, realizat într-o cheie vizuală impresionantă, povestea lui WALL-E (prescurtarea de la Waste Allocation Load Lifter Earth-Class) este plasată în anul 2700, când micul robot gunoier construieşte, disciplinat, zgârie nori din deşeurile rămase în urma existenţei rasei umane.

Lăudat la unison de critica internaţională şi apreciat de spectatori de toate vârstele din lumea întreagă, WALL-E nu impresionează numai prin realizarea tehnică cu totul deosebită. care ajută personajele filmului să devină icon-uri ale animaţia contemporană de la Hollywood, ci şi prin scenariul regizat şi co-scris de Andrew Stanton, realizatorul altui lungmetraj de animaţie antologic, Finding Nemo.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AeroX pe 23 iulie 2009 11:49
e un film foarte foarte bun, l-am vazut de 2 ori :)....si cred ca o sa-l vad si pe hbo, e preferatul meu dupa seria Ice Age.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells