Vin blockbusterele!

de Ştefan Dobroiu în 27 Mar 2014
Noah deschide sezonul mega-producţiilor de la Hollywood

Până nu demult trebuia să aşteptăm vara pentru a vedea producţiile cu buget mare ale Hollywood-ului, dar acum iată că nici nu e bine aprilie şi acestea încep să-şi facă apariţia pe ecrane. Startul îl dă Noe, cu Russell Crowe în rolul titular, o producţie ce combină măcar trei dintre elementele definitorii ale blockbusterului american: un regizor cunoscut, un star în rolul principal, un buget consistent, un concept interesant sau măcar să fie parte a unei serii de succes. Iată mai jos alte câteva producţii de anvergură ale Hollywood-ului aşteptate în curând pe ecrane şi motivele pentru care noi am vrea să le vedem cât mai repede.

Transcendence/25 aprilie
Nu Johnny Depp ne-a atras atenţia la acest proiect şi nici pleiada de staruri din jurul său (Cillian Murphy, Morgan Freeman, Rebecca Hall sau Kate Mara), ci faptul că scenariul lui Jack Paglen s-a aflat în 2012 pe aşa-zisa listă neagră a celor mai bune scenarii neproduse de la Hollywood. Regizor este Wally Pfister, director de imagine al filmelor lui Christopher Nolan, aflat acum la debut. Povestea se învârte în jurul unui specialist în inteligenţă artificială (Depp) care, în viitorul apropiat, militează pentru crearea unei maşinării conştiente. Când cercetătorul este ucis, soţia şi partenera sa de cercetare (Hall) îi transferă conştiinţa online, dar va ajunge curând să regrete decizia.

The Amazing Spider-Man 2/2 mai
Luna mai debutează cu Peter Parker şi Spider-Man. Andrew Garfield revine în rolul titular, iar trailerele lansate până acum sugerează că Marc Webb a cheltuit eficient bugetul de 200 de milioane de dolari al filmului, aducând pe ecran spectaculoase efecte speciale. Şi dezvoltarea personajelor are parte de atenţie în sequel, căci Peter află repede că puterile sale au o limită şi că, în faţa unui adversar ca Electro (Jamie Foxx), aptitudinile sale ieşite din comun aproape că nu contează. Măreşte aşteptările şi faptul că vom afla mai multe despre legăturile dintre trecutul familiei Parker şi corporaţia-gigant Oscorp. Paul Giamatti şi Dane DeHaan interpretează şi ei antagonişti, dar Webb promite că filmul său nu va suferi din cauza invaziei de villain-i, aşa cum s-a întâmplat cu Spider-Man 3 în 2007.

Godzilla/16 mai
Gareth Edwards a sărit de la un buget de 500.000 de dolari, pentru debutul său Monsters, la unul de 160 de milioane. Murim de curiozitate să vedem rezultatul aşteptat pe ecrane la jumătatea lunii mai, mai ales că trailerele lansate până acum sunt cât se poate de promiţătoare. Este interesant şi faptul că scenariul lui Frank Darabont reinventează biografia şopârlei uriaşe, umblând şi la dimensiunile acesteia: un infografic publicat săptămânile trecute sugera că monstrul ar fi cel mai voluminos din întreaga istorie cinematografică a personajului. În rolurile principale Aaron Taylor-Johnson şi Elizabeth Olsen (achiziţii şi în The Avengers: Age of Ultron), înconjuraţi de nume precum Bryan Cranston, Ken Watanabe, Juliette Binoche şi David Strathairn.

X-Men: Days of Future Past/23 mai
Mulţi arată cu degetul spre prima trilogie X-Men pentru a explica imensa popularitate actuală a filmelor cu supereroi. După ce a dezlănţuit avalanşa, Bryan Singer dovedeşte că încă are multe de spus despre subiect şi, după ce ne-a purtat în trecutul unor personaje precum Wolverine, Charles Xavier şi Magneto, împleteşte trecutul şi prezentul (sau viitorul, depinde din ce punct priveşti) în X-Men: Viitorul este trecut. Asta înseamnă că în acelaşi film vom vedea versiuni tinere şi vârstnice ale aceloraşi personaje, cu James McAvoy şi Patrick Stewart interpretându-l pe Xavier şi Michael Fassbender şi Ian McKellen pe Magneto. Faptul că în rolul antagonistului, un cercetător care creează o gamă de roboţi specializaţi în identificarea şi vânarea mutanţilor, îl vedem pe Peter Dinklage face lucrurile şi mai interesante.

Edge of Tomorrow: Prizonier în timp/8 iunie
Facem un pas în sezonul estival cu acest nou blockbuster cu Tom Cruise în rolul principal. Inspirat de romanul All You Need Is Kill al lui Hiroshi Sakurazaka, SF-ul regizat de Doug Liman ne poartă în viitor, când Terra este atacată de o rasă extraterestră, iar omenirea organizează o ofensivă disperată şi aproape fără şansă. Cruise este Bill Cage, un soldat care descoperă că atingerea unui extraterestru îl blochează într-o buclă temporală: zi de zi porneşte la luptă şi are aceleaşi experienţe, pentru a-şi afla sfârşitul şi reînvia. La început complet lipsit de experienţă militară, Cage o convinge pe Rita (Emily Blunt), o luptătoare legendară, să-l antreneze, încercând în acelaşi timp să descopere o cale de scăpare din buclă, dar şi punctul slab al invadatorilor extratereştri.

Ce blockbuster aştepţi cu mai mare nerăbdare?

Exploreaza subiecte similare:

Transcendence, The Amazing Spider-Man 2, godzilla, X-Men: Days of Future Past, Edge of Tomorrow, Noah

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
LuC1aNu pe 27 martie 2014 10:33
Noe vazut. Toate le astept!
Han_Solo pe 27 martie 2014 10:46
The Raid 2.
cristi23 pe 27 martie 2014 11:09
amazing spider-man 2.si x-men days of future past......
cosmin742000 pe 27 martie 2014 13:20
Vin si trec fara sa lase ceva in urma .
Crynick pe 27 martie 2014 13:49
eu am incredere in regizorul de la Noah
AndreBlack pe 27 martie 2014 17:39
Godzilla , X-Men dar si Edge of Tomorrow .
dido pe 27 martie 2014 20:34
Edge of Tomorrow in primul rand!!!
Mishu25 pe 27 martie 2014 22:44
Jupiter Ascending de la fratii Wachowski
yukkio pe 27 martie 2014 23:13
chiar le astept pe toate
alex_il_fenomeno pe 28 mai 2014 19:52
Primele doua le-am urmarit, si chiar au fost surprinzatoare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells