Touch, serialul cu debut global

de Ştefan Dobroiu în 25 Mar 2012
Touch, serialul cu debut global

Colaborarea dintre Kiefer Sutherland şi Fox continuă, după apreciatul serial 24, cu noul Touch, lansat recent în mai bine de 100 de ţări de pe glob. Află mai jos detalii despre serial, dar şi detalii despre noua strategie a corporaţiilor media americane, aceea a lansărilor globale.

Touch are toate şansele să te prindă în mreje, deşi subiectul a mai fost fumat de eroi ai micului şi marelui ecran. Protagonist este Sutherland, în rolul lui Martin, un fost jurnalist, acum muncitor la aeroport, care face tot posibilul ca fiul să nu-i fie luat de lângă el. Micul Jake (David Mazouz) este autist, nu suportă să fie atins şi nu a scos o vorbă în toată viaţa lui. În primul episod, Martin ajunge să înţeleagă că paginile întregi de cifre scrise de Jake, precum şi coincidenţele ieşite din comun ce îl înconjoară pe acesta au o explicaţie: băiatul percepe ţesătura invizibilă a universului, modul în care vieţile oamenilor se întrepătrund şi se afectează reciproc. Martin îşi dă în curând seama că numai de el depinde să-l ajute pe Jake să restabilească echilibrul...

Cele două episoade difuzate până acum au ritmul şi energia primului sezon din Heroes, serialul NBC atât de bine primit în 2006. Nici nu e de mirare, din moment ce Touch şi Heroes se bazează pe imaginaţia aceluiaşi om, Tim Kring, cunoscut şi pentru Strange World sau Crossing Jordan. Sperăm doar ca ideile lui Kring să nu se epuizeze la fel de repede şi ca Touch să reziste mai convingător în atenţia spectatorilor din lumea întreagă.

Şi serialul are toate şansele să devină un fenomen global, mai ales că a beneficiat de una dintre cele mai extinse lansări din istorie. Pentru a combate pirateria, Fox a făcut parteneriate cu mai multe corporaţii media de pe glob, iar serialul s-a lansat săptămâna trecută în aproximativ 100 de ţări de pe glob. Producătorii au abordat lansarea ca pe premiera unui blockbuster, organizând un turneu de promovare (greul a picat pe umerii lui Kiefer Sutherland, desigur) ale cărui opriri au cuprins Moscova, Madrid, Londra şi Berlin. Chiar dacă nu este primul serial cu o lansare atât de extinsă (The Walking Dead se lansa acum doi ani în 120 de ţări), Touch ar putea beneficia de această strategie şi datorită subiectului cât se poate de internaţional, evenimentele din serial având loc în lumea întreagă, din SUA până în Orientul Mijlociu şi îndepărtata Japonie.

Din punct de vedere financiar, strategia are toate şansele să funcţioneze, pentru că Fox are acum parteneriate cu adveriseri globali, precum Unilever, ale cărui reclame ritmează pauzele publicitare ale serialului, fiecare ţară având parte de reclame la produse locale. Cine ştie, s-ar putea să avem în faţă viitorul triunghiului format din producători, finanţatori şi telespectatori...

Excelent jucat, Touch reuşeşte să impresioneze cu primele sale episoade, dar cu siguranţă trebuie să ascundă şi alţi aşi în mânecă, pentru că şirul de coincidenţe din aventurile lui Martin şi Jake vor avea nevoie curând de proptele serioase pentru a rezista în atenţia spectatorilor. Din păcate România nu este pe lista ţărilor unde s-a lansat Touch, o situaţie care justifică întrucâtva pirateria de la noi din ţară. Cu excepţia canalelor HBO şi AXN, puţine sunt posturile de televiziune care investesc în achiziţionarea drepturilor unor seriale noi, astfel încât marile succese internaţionale ajung la noi târziu şi de cele mai multe ori nu ajung niciodată.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
iLikeMilfs pe 25 martie 2012 15:44
Din primele doua episoade pare interesant,iar evenimentele par bine gândite...sper sa mențină asa și sa nu fi dat tot ce au mai bun în primele 2 episoade ca sa atragă publicul!
sebybog pe 25 martie 2012 17:09
"Colaborarea dintre Kiefer Sutherland continua.." ??!!! Colaborarea dintre Kiefer si cine? Sau face parte din misterul filmului, din reteaua invizibila a universului?
MoldovanAdrian pe 25 martie 2012 17:10
am postat deodata hahah :)) o sa corecteze
MoldovanAdrian pe 25 martie 2012 17:10
Colaborarea dintre Kiefer Sutherland continuă, .
xerses pe 25 martie 2012 19:03
Mi-au placut primele doua episoade,asa ca sunt in asteptare pentru urmatoarele.Cred ca se regera la colaborarea cu regizorul filmului.
emi4bt pe 26 martie 2012 09:09
noi am ramas la stadiu de telenovele. si mai nou chinezarii si japonisme, de exemplu ieri, 25.03.2012 duminica, de la ora 14 - pana la ora 20 nu aveai ce vedea la telembizor. iar ca sa faci 100 de km pana la un 3D sau 35 km pana la un film care a avut premier acum 2 saptamani nu se merita. te multumesti daca ai noroc sa ti meagra conxiunea la internet cu ceea ce gasesti pe net. descarci pt bucuria sufletului si a ochiului ceea ce gasesti.
iar despre Touch - Awake - Alcatraz, merita vazute chiar daca la noi o sa ni se lungeasca gatu pana peste ocean si inapoi pana apar pe telembizoarele romanesti

Champion pe 31 martie 2012 04:49
...ati inteles ce se intimpla ,interesant articol, o spune cine cineva mai pregatit ca mine .
alex_il_fenomeno pe 18 aprilie 2012 19:36
din spuse , pare un serial care promite ...
Razvan600 pe 17 septembrie 2012 13:56
pacat ca nu este si la noi mediatizat ca in alte tari.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells