Totul despre Dracula Untold

de Ştefan Dobroiu în 19 Iun 2014
Vlad Ţepeş revine pe ecrane în interpretarea lui Luke Evans

Cinemagia a petrecut ultimul Halloween la castelul Bran şi a auzit mai multă engleză decât română printre sutele de turişti veniţi să se distreze cu ocazia acestei sărbători atât de americane. Dacă iniţial am spus că o nouă forfecare a istoriei României în Dracula Untold nu e foarte de dorit, nu vom putea decât să ne bucurăm dacă filmul va convinge mii şi mii de turişti să ne viziteze ţara pentru a verifica dacă nu cumva mergem pe stradă cu şiraguri de usturoi la gât. Şi, cine ştie, poate că premiera din 3 octombrie va fi interesantă şi spectaculoasă, pentru că potenţial există din plin! Iată mai jos premisele horror-ului istoric şi ce surprize ar putea oferi producţia...

Regizor este tânărul Gary Shore, absolvent al facultăţii de film din Dublin în 2006 şi aflat la prima încercare în lungmetraj. Nimic inspăimântător aici, din moment ce există o mulţime de debuturi extrem de interesante. Ni se pare chiar lăudabil că Universal Pictures i-a dat pe mână unui regizor fără prea mare experienţă un proiect de 100 de milioane de dolari.

În centrul atenţiei este Vlad Ţepeş, interpretat de tot mai cunoscutul Luke Evans, după apariţia sa în rolul antagonistului din Furios şi iute 6 şi în cel al lui Bard din Hobbitul: Dezolarea lui Smaug. Este unul dintre cei mai versatili şi convingători tineri actori de la Hollywood şi l-am vedea potrivit pentru mai toate genurile cinematografice posibile, de la filmul de acţiune la comedia romantică. Evans este categoric o alegere mai bună decât Sam Worthington, actorul australian dorit iniţial în rolul principal, după extraordinarul succes al lui Avatar.

Se pare că Gary Shore va spune o poveste gotică, reinventând biografia lui Vlad Ţepeş, de la naşterea sa la Sighişoara la adolescenţa petrecută ca ostatic la curtea sultanului Mehmet al II-lea. Dracula Untold va explora relaţia tânărului Ţepeş cu sultanul interpretat de Dominic Cooper, motivul urii extraordinare dintre cei doi bărbaţi şi înfruntarea lor pe câmpul de luptă. Bineînţeles, un extrem de important episod în biografia lui Vlad va fi transformarea sa în vampir. Ne aşteptăm ca succesul unui prim film să fie baza unei francize, cu Vlad în chip de erou romantic bântuit de episoadele tragice din viaţa sa şi gata să se transforme, din răzbunare, într-o invincibilă creatură a întunericului veşnic...

Nu ştim câte detalii va păstra producţia americană din adevărata biografie a lui Vlad Ţepeş, dar măcar numele personajelor au sonorităţi româneşti. Pe fiul protagonistului îl cheamă Îngeraş şi este interpretat de Art Parkinson, Noah Huntley apare în rolul Căpitanului Petru, iar prin cadru vor mai trece Simion cel Înţelept, Cazan şi un personaj despre care nu ştim nimic, Dumitru. Pentru mai mult spectacol, scenariul o aduce în atenţie şi pe Baba Iaga, echivalentul slav al Mumei Pădurii (interpretată aici de Samantha Barks, văzută până acum în rolul Éponine din Mizerabilii lui Tom Hooper), dar şi ţigani. Cine ştie, poate că scenariştii Matt Sazama şi Burk Sharpless chiar şi-au făcut bine lecţiile şi au strecurat în filmul inspirat de vestitul roman "Dracula" al lui Bram Stoker şi realităţi româneşti.

Iată ce spune despre film Luke Evans: "Este o poveste gigantică şi captivantă despre omul din spatele personajului fictiv. Povestea are loc în secolul 15 şi este despre figura istorică Vlad Ţepeş, un rege şi un lider, un războinic extraordinar ce se bucura de dragostea şi respectul poporului său. În centrul atenţiei este atât el, cât şi transformarea sa în această creatură a nopţii, în acest vampir. Dacă vreţi, este o poveste a originilor. Este o poveste gigantică, plină de emoţie şi cu toate elementele pe care le-ai aştepta de la o dramă captivantă despre vremuri de mult apuse".

Chiar dacă evoluţia dramatică a personajului va fi în centrul atenţiei, luptele şi efectele speciale nu vor fi neglijate. Un comentariu al lui Evans într-un interviu acordat Collider ne face să credem că Gary Shore va combina atent drama personală a lui Vlad şi spectaculosul bătăliilor: "Secvenţele de luptă pe care le-am făcut pentru Dracula sunt extraordinare, pur şi simplu enorme. La un punct mă luptam cu sute de oameni şi erau toţi acolo, pe platou, sute de cascadori".

Premiera românească a lui Dracula Untold va avea loc pe 3 octombrie.

Ce aşteptări ai de la film?

Exploreaza subiecte similare:

Luke Evans, Dracula Untold, Dominic Cooper, Gary Shore, The Hobbit: The Desolation of Smaug, Fast & Furious 6

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 19 iunie 2014 13:43
sincer abia astept sa vad filmul..sper sa fie bun si in acelasi timp sa faca cinste legendei noastre.......
keops pe 19 iunie 2014 14:58
Tepes Begins...
xerses pe 20 iunie 2014 11:06
Imi plac teribil aceste aripi "zdrentuite".
Tyson_Kyd pe 21 iunie 2014 22:32
Pare interesant... imi place Luke Evans si cred ca rolul de Dracula se potriveste de minune.
augustin_si_timea_ianc pe 28 iunie 2014 10:54
Se pare ca istoria ne mai salveaza...
spanac2015 pe 1 iulie 2014 21:15
Dracula Origins :)))
iuliana_renata pe 5 iulie 2014 00:25
sunt foarte curioasa de filmul acesta,sper ca ne va face sa fim mandri de originile noastre
aNdreea93p pe 20 iulie 2014 14:06
Sper sa fie un film de succes.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells