The Revenant, ce ştim

de Ştefan Dobroiu în 3 Mar 2015
Filmul cu Leonardo DiCaprio ar putea fi favorit la Oscar 2016

Birdman a câştigat săptămâna trecută patru Oscaruri, dintre care unul pentru Cel mai bun film şi unul pentru Cel mai bun regizor, acordat lui Alejandro González Iñárritu. Regizorul mexican va rămâne în atenţia membrilor Academiei şi la anul, căci The Revenant, noul său proiect, are toate şansele să impresioneze. Iată mai jos motivele pentru care vom vorbi des de acest film care vrea să arate nu doar că Leonardo DiCaprio este un actor foarte bun, ci şi că genul western nu a murit.

În primul rând, The Revenant este o nouă ocazie pentru Leonardo DiCaprio să câştige un Oscar, iar rolul său, cel al unui soldat-explorator din 1823 care se răzbună pe tovarăşii săi după ce aceştia îl părăsesc în sălbăticie, îi va permite actorului să arate cât de dezlănţuit şi intens poate fi în faţa camerei de luat vederi. Pentru a-l ajuta pe actor să parcurgă dificilul intinerariu al protagonistului, González Iñárritu a filmat scenele în ordine cronologică, deşi această decizie a adăugat şapte milioane de dolari la bugetul filmului.

The Revenant este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acțiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediții în Munții Stâncoși, unde este atacat de un urs grizzly și rănit grav. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinși de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele și echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăște, deși mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare pe cei care l-au părăsit. Faptul că Glass este neîntrecut în amplasarea de capcane pentru vânat mare va face lucrurile şi mai interesante pentru publicul filmului.

Leonardo DiCaprio interpretează rolul titular, iar cei trei pe care se va răzbuna sunt jucaţi de Tom Hardy (abia aşteptăm să-l vedem în Mad Max: Fury Road), Will Poulter (The Maze Runner, We're the Millers) şi Domhnall Gleeson (Unbroken). Răspunzător de imaginea filmului este Emmanuel Lubezki, laureat cu Oscar pentru Gravity şi Birdman.

Producţia filmului a fost foarte încercată, proiectul având nevoie de aproape 15 ani pentru a primi undă verde. Iniţial regizorul ataşat era Park Chan-wook, iar Samuel L. Jackson urma să joace rolul principal. Şi Christian Bale şi Sean Penn au negociat la un moment dat apariţii în The Revenant.

Filmările au început în octombrie 2014, iar González Iñárritu a anunţat că s-ar putea termina nu mai devreme de mai 2015. Unul dintre motivele acestei producţii de nu mai puţin de opt luni de zile este faptul că marea majoritate a scenelor sunt filmate în locuri atât de sălbatice, încât numai deplasarea până la locul filmării şi înapoi scurtează ziua de lucru cu 40%.

The Revenant este programat pentru lansarea americană pe 25 decembrie, ceea ce subliniază clar intenţiile unei campanii pentru premiile Oscar. Este posibil ca premiera mondială a filmului să aibă loc în cadrul festivalului de la Veneţia, în septembrie, festival a cărui ediţie din 2014 a fost deschisă de Birdman. În România The Revenant va putea fi văzut din 21 ianuarie 2016.

Exploreaza subiecte similare:

Alejandro González Iñárritu, leonardo dicaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson, The Revenant, Birdman, Samuel L. Jackson, Christian Bale, Sean Penn, Emmanuel Lubezki, Gravity, Michael Punke

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 3 martie 2015 11:19
Nu ar putea.... momentan, inainte sa vedem vreun film chiar este marele favorit.
XShadowX pe 3 martie 2015 12:24
Doar doar sa ia DiCaprio si el un OSCAR saracu ;)
VIBERS pe 4 martie 2015 10:20
Pai trebuia sa aiba pana avand in vedere in ce filme a jucat si in ce fel a jucat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells