Festivalul de la Cannes

Sete de sânge la Cannes

de Gloria Sauciuc in 15 Mai 2009
Sete de sânge la Cannes

Sang-hyun e un preot iubit şi admirat, dintr-un orăşel din Coreea de Sud, care - de asemenea - e voluntar pentru spitalul local. El pleacă în Africa, voluntar pentru un experiment al cărui scop este găsirea unui vaccin pentru o boală mortală, cauzată de virusul Emmanuel. În timpul experimentului însă, preotul e infectat cu virusul şi aparent moare. Însă după o transfuzie cu sânge de origine necunoscută îşi revine miraculos. Însă, fără să ştie, e transformat într-un vampir.


Întors acasă, ştirile despre vindecarea lui încep să circule, iar oamenii încep să creadă că are darul vindecării, grăbindu-se să îi primească binecuvântarea. Printre cei sosiţi se află un prieten din copilărie, Kang-woo şi soţia lui, Tae-ju. Sang-hyun e imediat atras de ea. Şi aceasta e atrasă de el. Înţelege că a devenit vampir, dar cu toate astea încep o relaţie secretă. Sang-hyun îi cere femeii să fugă cu el, dar ea îl refuză, cerându-i în schimb să o ajute să-şi omoare soţul.

Aceasta este povestea filmului de două ore şi un sfert care se proiectează astăzi la Cannes,  BAK-JWI (Thirst), de Chan-wook Park. Regizorul a obţinut în 2004 Marele premiu la Cannes pentru lungmetrajul Oldboy, despre un om obişnuit pe nume OH Dae-su, care trăia fericit cu soţia şi cu adorabila lor fiică, dar care este răpit sechestrat. Dae-su are numeroase tentative de a fugi sau de a se sinucide, dar toate eşuează. Tot acest timp Dae-su se întreabă ce l-a făcut pe autorul răpirii să îl urască într-atât pentru a-l sechestra fără nici un motiv. În timp ce este închis, Dae-su e surprins să afle la ştiri că soţia i-a fost ucisă în mod brutal. Atunci jură să se răzbune pe cel care i-a distrus viaţa fericită. După cincisprezece ani, Dae-su este eliberat, având în buzunar un portofel cu bani şi un telefon mobil. Un necunoscut îl sună, întrebându-l dacă ştie pentru ce a fost sechestrat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells