Serial nou: Gotham

de Ştefan Dobroiu în 30 Sep 2014
Universul DC Comics, explorat într-un prim sezon de 16 episoade

Fanii DC Comics şi ai lui Batman se vor bucura să afle postul Fox a început difuzarea unui noi serial, Gotham, inspirat de celebru oraş pe care Batman se tot chinuie să-l salveze de la pierzanie. Interesant este faptul că serialul are în centrul atenţiei aventurile poliţistului James Gordon, la începuturile sale în cadrul poliţiei din Gotham. Primul caz al lui Gordon? Asasinarea lui Thomas şi Martha Wayne, în faţa fiului lor de 11 ani, Bruce. Ştim cu toţii că această crimă îl va transforma pe Bruce Wayne, decenii mai târziu, într-unul din cei mai iubiţi justiţiari din lumea benzilor desenate.

AICI detalii despre 11 dintre cele mai interesante şi aşteptate seriale ale toamnei.

După ce Christopher Nolan a actualizat cu mare succes personajul Batman şi oraşul Gotham, cei de la Fox au inspirata idee să meargă în trecut şi să retraseze istoria lui James Gordon, dar şi copilăria lui Bruce Wayne, prezentând în acelaşi timp originile mai multor răufăcători legendari din oraş. În primul episod facem cunoştinţă cu Selina Kyle, Oswald Cobblepot, Ivy Pepper şi Edward Nygma, mai cunoscuţi datorită sumbrelor sale alter ego-uri supereroice Catwoman, Pinguinul, Poison Ivy şi Riddler.

Creat de Bruno Heller (Rome, The Mentalist), serialul a jucat o carte câştigătoare alegându-l în rolul principial pe foarte convingătorul Ben McKenzie, aproape deloc cunoscut publicului larg în ciuda unor apariţii în filme precum Southland, Junebug şi 88 Minutes. McKenzie este foarte nimerit în rolul onestului poliţist James Gordon, erou de război care încearcă să-şi refacă viaţa în Gotham.

Chemat la locul crimei soţilor Wayne, James Gordon este primul care îl încurajează pe micul Bruce (David Mazouz, din serialul Touch) şi îi promite că asasinul va fi prins şi pedepsit. Alături de partenerul său Harvey Bullock (Donal Logue), Gordon porneşte investigaţia în clubul periculoasei Fish Mooney (Jada Pinkett Smith), răspunzătoare pentru multe din afacerile necurate ale oraşului şi aghiotantă a lui Carmine Falcone (John Doman), cel mai puternic mafiot al oraşului. Fish Mooney se va folosi de valurile provocate de James Gordon în subteranul mafiot al sumbrului Gotham pentru a plănui răsturnarea lui Falcone.

James Gordon are toate şansele să devină unul dintre cele mai luminoase şi eficiente personaje ale noului sezon de seriale. Cu interpretarea sinceră a lui McKenzie, preocuparea pentru adevăr a poliţistului şi nenumăratele provocări ridicate lui de un oraş unde clasa politică e dominată de corupţie, iar străzile forfotesc de gangsteri, vor ţine cu siguranţă atenţia trează telespectatorilor. Şi viaţa personală a lui Gordon este ofertantă: scenariul sugerează că logodnica sa Barbara (Erin Richards) ar fi avut o relaţie lesbiană cu nimeni alta decât Renee Montoya (Victoria Cartagena), o altă poliţistă cunoscută din benzile desenate DC Comics, care o minte pe că logodnicul ei ar fi înscenat moartea unui suspect.

Chiar dacă aglomerează uşor forţat viitoarele iţe ale poveştii de dezvoltat în episoadele următoare, episodul pilot aranjează pe micul ecran o tablă de şah interesantă, sugerând că nimic în Gotham nu este alb sau negru sau că albul cam lipseşte din peisaj. Pe lângă abordarea inspirată, Gotham se poate lăuda cu un excelent efort de producţie. Producătorii au folosit un buget generos pentru a aduce pe micile ecrane un oraş dominat de umbre şi acoperit de un cer întunecat, prevestitor de furtună. Conform sinopsisurilor următoarelor episoade, scenariul atinge teme încă şi mai dificile: episodul doi dezvăluie că Seline Kyle, martoră de la înălţime a crimei părinţilor lui Bruce Wayne, ar fi fost victima unei reţele de prostituţie infantilă.

Primul episod din cele 16 ale sezonului a fost urmărit în Statele Unite de nu mai puţin de opt milioane de oameni. Alături de Happy Valley (detalii AICI), The Honourable Woman (detalii AICI) şi Manhattan (detalii AICI), Gotham a fost unul dintre serialele cel mai primite din a doua jumătate a lui 2014, cu un procent de 90% cronici pozitive pe Rottentomatoes.

Exploreaza subiecte similare:

Gotham, Jada Pinkett Smith, Bruno Heller, David Mazouz, John Doman, Erin Richards, Happy Valley, The Honourable Woman, manhattan

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Han_Solo pe 30 septembrie 2014 09:47
8 milione de telespectatori pentru un serial pe FOX nu este deloc impresionant, mai ales ca nu vordim de targetul de audienta care este de 18-49 ani si unde probabil numarul a fost in jur de 2.5 mil.
cristi23 pe 30 septembrie 2014 15:47
grozav, abia astept sa vad si eu serialu......

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells