Se reconstruieşte Hobbiton

de Ştefan Dobroiu în 20 Iul 2009
Se reconstruieşte Hobbiton

Acum câteva zile producătorul Peter Jackson dezvăluia că el şi Guillermo del Toro nu se grăbesc să-l aleagă pe interpretul lui Bilbo din simplul motiv că scenariul filmului nu este terminat. "Doar trebuie să-i arătăm omului ceva, ca să se poată hotărî, nu?", s-a întrebat Jackson. NU, zicem noi, pentru că oricine-ar fi cel căruia i se va oferi rolul o să-l accepte fără să stea pe gânduri.

Cu sau fără actor principal, echipa The Hobbit nu pierde vremea: a început refacerea vestitului orăşel al hobbiţilor, cel mai confortabil sălaş din Comitat, Hobbiton. În imaginile de mai jos, publicate prima oară de TheFirstRing, un site pasionat până la fanatism de lumea lui Tolkien, puteţi vedea Copacul petrecerilor, dar şi noi vizuini de hobbit, precum şi răscrucea unde se întâlneşte Frodo cu Gandalf la începutul primei părţi a trilogiei The Lord of the Rings. Locaţia va fi extinsă de această dată (vezi fotografia a patra, unde locurile unor noi vizuini sunt semnalizate cu panouri şi sunt mari şanse ca ponderea scenelor care să apeleze la noile construcţii să fie mai mare decât în trilogie.

Chiar dacă nu a fost ales Bilbo, faptul că Elrond, Gandalf şi Gollum se vor întoarce în hainele (sau, bine, zdrenţele) aceloraşi Hugo Weaving, Ian McKellen şi Andy Serkis este o garanţie că acest preambul la trilogie s-ar putea să ne placă la fel de mult ca filmele regizate de Peter Jackson.

Primul film va apărea în 2011.

Un sinopsis pe scurt: hobbit-ul Bilbo Baggins îşi părăseşte confortabila vizuină şi, însoţit de un grup de pitici, porneşte spre Muntele Singuratic pentru a recupera din măruntaiele sale nepreţuita comoară furată de balaurul Smaug. Aparent neajutoratul Bilbo va trebui să înfrunte o mulţime de pericole, dar va pune mâna între timp şi pe fantasticul Inel al puterii, cel în jurul căruia se dau atâtea lupte în trilogia The Lord of the Rings.

Tu ce crezi, cele două filme The Hobbit se vor ridica la nivelul trilogiei?

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Serjcoi pe 20 iulie 2009 15:22
Clar da !!!
Wonka pe 20 iulie 2009 15:28
super
dorinHD pe 20 iulie 2009 15:43
interesant :)
Gakumba pe 20 iulie 2009 15:58
Ma gandesc ca da, ca doar povestea este super, personaje extraordinare, iar cei trei care revin din trilogie doar nu au cum sa fie mai slabi decat in LOTR. Abia astept acest film !!!
deynho pe 20 iulie 2009 18:41
SUPER!!!!!desi trebuie sa asteptam pana in 2011 cred ca va merita!
anca_luna pe 20 iulie 2009 18:54
Da , cred ca da!
Poate le va si depasi! Who Knows?

patry16 pe 20 iulie 2009 19:12
Wow....cred ca va fi un film super...doar e Peter Jackson la conducere. :)...de abia astept... :D
doinarac pe 20 iulie 2009 19:13
Da, de abia astept le vad!
Mai ales ca am citit si cartea , care la noi in Romania a aparut inca din 1975, in editura Ion Creanga "O poveste cu un hobbit" se numea, iar traducerea din limba engleza a fost facuta de Catinca Ralea.
Asteptam rabdatori pana la lansare si sper ca va fi si mai bun decat trilogia!

angesa pe 20 iulie 2009 19:16
DA sigur va fi mai bun!
Sanatatye si rabdare ne trbuie pana in 2011!
Sper sa-l bata la incasari record la prima aparitie pe Harry Potter -ul lansat recent.

doinarac pe 20 iulie 2009 19:56
Vom face un drum la Bucuresti sa-le vedem, ca in provincia mea nu se lanseaza simultan cu capitala. Nu mai merge cu: daca am asteptat pina in 2011, ce mai conteaza cateva luni (bune) sa vina!
Morsmordre pe 20 iulie 2009 21:38
@angesa
oare nu prea esti multumita de faptul ca seria Harry Potter are un succes prea mare? :P daca filmul asta va avea sau nu succes vom vedea......oricum macar de va fi la nivelul Lord of the Rings....iar daca seria HP are succes prea mare......asta e .....si-l merita sa stii....oamenii aia chiar au muncit la filmul ala de sparge multe recorduri. pfff....si totusi mai e o groaza pana in 2011

StevieGG08 pe 20 iulie 2009 22:15
The Hobbit va fi peste LOTR sau macar egal...si faptul ca se intoarce Ian McKellen aka Gandalf e extraordinar...va reinsufleti atmosfera din triologie
Morsmordre pe 20 iulie 2009 22:47
@StevieGG08, eu sper sa fie macar la nivelul lui LotR, nu neaparat peste.......mie mi-e greu sa cred ca se vor mai face filme ca LotR, a fost prea perfecta trilogia....nu stiu daca acest film va putea reinsufleti acea atmosfera.....la fel
angesa pe 23 iulie 2009 12:27
@morsmordre
Culmea este ca sunt fana HP, am citit toate cartile!
Asta nu inseamna insa ca nu mi doresc concurenta acerba intre productii, ca filmele sa fie ,cu fiecare noua productie, mai bune decat precedentele si decat concurenta.
Spre binele nostru al cinefililor!

BLACK-SPIDER pe 28 iulie 2009 16:09
Cu siguranta...daca sunt pastrate o serie din personajele principale si aici ma refer la Gandalf si Smeagol si cu un regizor ca Del Torro, nu are cum sa dea gres! ;-)
aLLy pe 5 aprilie 2010 21:43
Exista filme mai bune si mai proaste, depinde cum privesti. TLOTR este un film extraordinar,am vazut de mai mult de 30 de ori fiecare parte. Are efecte extraordinare, replici extraordinare, atmosfera extraordinara. Chiar daca unele intamplari nu sunt ca in carte, e un film bun. La fel astept si de la The Hobbit. Si faptul ca Ian McKellen, Andy Serkis, Hugo Weaving si mai ales Peter Jackson vor lucra la el ma face sa cred ca va avea succes, poate chiar se va ridica la nivelul filmelor TLOTR. Pana in 2011 sau 2012 mai e ... si pana atunci voi astepta cu nerabdare filmele
rrs85 pe 14 mai 2010 12:26
;)
FearAssasin pe 9 iunie 2010 21:09
Nu stiu ce sa spun! Sunt un fanatic al LOTR si lam vazut de multe ori(stiu replicile pe de rost:D). Sper doar sa fie la fel de bun si nu cred ca va fi mai bun ca LOTR! Dar am vazut ca si voi filme super si apoi continuarile lor niste adevarate dezastre! Sper sa nu fie asa! Dar mai e pana atunci. Ce nam ineteles este de ce nu e acelasi actor in rolul lui Bilbo Baggins??? Cred ca a jucat exceptional!
crilove8 pe 11 aprilie 2012 17:53
Hobbiton.........se construieste!......IN SFARSITT.......Abia astept!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells