Sandra Bullock a împlinit 50 de ani

de Ştefan Dobroiu în 26 Iul 2014
O jumătate de veac încheiată cu mare succes de populara actriţă

Născută pe 26 iulie 1964, Sandra Bullock împlineşte astăzi 50 de ani. O cifră care îi uimeşte pe mulţi, dat fiind aspectul fizic al actriţei şi energia cu care apare anual în unele dintre cele mai mari succese de casă. Cu un Oscar câştigat pentru The Blind Side şi cel mai mare onorariu încasat vreodată de o actriţă pentru un film, Sandra Bullock nu a pierdut deloc vremea la Hollywood. Iată mai jos o trecere în revistă a celor mai mari succese dintr-o carieră deloc lipsită de eşecuri, dar şi detalii despre următorul film al actriţei.

Actriţa s-a născut în statul american Virginia, dar a crescut până la 12 ani în Nuremberg, Germania. Actoria a pasionat-o din adolescenţă, iar în facultate a urmat cursuri specializate, mutându-se în Manhattan şi muncind ca chelneriţă, garderobieră şi barman pentru a se întreţine. Începutul carierei a fost lent: scurtmetraje studenţeşti, roluri scurte în filme de televiziune şi producţii independente. Are o şansă la celebritate în 1990, când joacă rolul titular în serialul TV Working Girl, doar că acesta este anulat. Deja uşile încep să se deschidă pentru Sandra Bullock la Hollywood şi până în 1993 are deja trei roluri principale la activ, în filme precum Love Potion No. 9, The Thing Called Love şi Fire on the Amazon. Din păcate toate sunt eşecuri de casă.

Devine cunoscută după apariţia în cel mai important rol feminin din Demolition Man, SF cu Sylvester Stallone şi Wesley Snipes şi important succes de casă al anului 1993. Un an mai târziu apare în rolul care o face celebră, Annie Porter din Speed, unul dintre cele mai iubite personaje din întreaga ei carieră şi, cu 350 de milioane de dolari încasate în toată lumea, cel mai mare succes de casă al actriţei până în 2013.

AICI un articol aniversar despre Speed, unul dintre cele mai lăudate şi iubite filme de acţiune ale anilor '90.

După Speed toate uşile se deschid. Cronicile laudă versatilitatea actriţei, iar regizorii, producătorii şi agenţii de casting îşi dau seama că Sandra Bullock poate jongla convingător cu toate genurile. Primeşte oferte pentru comedii, filme de dragoste şi thrillere. Are succes în comedia romantică While You Were Sleeping (1995), The Net (1995) şi A Time To Kill (1996), devenind una dintre cele mai în vogă tinere actriţe de la Hollywood. Are parte de un eşec răsunător în Speed 2: Cruise Control, sequelul desfiinţat de critică al succesului din 1994. Cu toate acestea, salariul de 11 milioane de dolari o catapultează în selectul grup al puternicilor Hollywood-ului.

Următorul succes important vine de-abia în anul 2000, când apare în Miss Congeniality, ale cărui încasări de 212 milioane i-au convins pe producători să realizeze un sequel. Are succes şi cu Two Weeks Notice, comedia romantică în care joacă alături de Hugh Grant. În 2004 urmează Crash, drama lui Paul Haggis laureată cu Oscarul pentru Cel mai bun film anul următor. Deşi apare constant în filme, un succes important îl va avea doar în 2009, când joacă în The Proposal, una dintre cele mai de succes comedii romantice din ultimul deceniu, dar şi în drama The Blind Side, care îi va aduce în 2010 Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal.

În 2009 apare şi în All About Steve, o comedie romantică desfiinţată de critică. O menţionăm doar pentru Sandra Bullock este protagonista celui mai cool discurs inclus vreodată într-o gală a premiilor Zmeura de Aur. Cu o zi înainte de a câştiga Oscarul pentru The Blind Side, actriţa îşi ridică Zmeura pentru All About Steve şi cucereşte publicul galei cu umorul ei. O căutare pe youtube cu "Sandra Bullock Razzie Awards 2010 Speech" îţi va arăta cum a făcut actriţa haz de un moment controversat al carierei. Este unicul caz în istorie când cineva câştigă în acelaşi weekend şi o Zmeură de Aur, dar şi un Oscar.

The Heat devine una dintre cele mai gustate comedii ale lui 2013, dar vârful carierei este atins o dată cu Gravity, care i-a adus nenumărate cronici pozitive şi o nouă nominalizare la Oscar şi a transformat-o într-una dintre cele mai bogate actriţe de la Hollywood. Dat fiind proiectul riscant, în doar două personaje, Bullock şi-a negociat un contract extrem de avantajos, iar fenomenalul succes al filmului i-a adus în cont un onorariu de nu mai puţin de 77 de milioane de dolari. Sandra Bullock este unica femeie în topul actorilor care au obţinut cei mai mulţi bani de pe urma unui singur rol, top dominat de Tom Cruise şi cele 290 de milioane de dolari obţinute datorită agentului Ethan Hunt din seria Mission: Impossible.

AICI topul celor mai profitabile personaje din istoria Hollywood-ului, cu Ryan Stone, cercetătoarea interpretată de Sandra Bullock în Gravity, pe locul şapte.

Acum actriţa se pregăteşte pentru un rol care ar putea face impresie la anul, în filmul biografic Tupperware Unsealed. Ea va fi Brownie Wise, o angajată a companiei Tupperware ce a evoluat de la simplu agent de vânzări la director de marketing. Wise a devenit prima femeie din istorie prezentă pe coperta revistei Business Week, dar cariera ei nu a fost deloc lipsită de probleme. În acest moment nu se ştie când s-ar putea lansa filmul, dar cu siguranţă Sandra Bullock este în cărţi pentru o viitoare ediţie a galei Oscar!

Foto: MediafaxFoto

Care este filmul tău preferat cu Sandra Bullock?

Exploreaza subiecte similare:

Sandra Bullock, Love Potion No. 9, Demolition Man, Speed, While You Were Sleeping, The Net, A Time To Kill, Miss Congeniality, The Proposal, Gravity, The Blind Side, Two Weeks Notice, The Heat, All About Steve, Crash

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
unkn0wn pe 26 iulie 2014 00:38
Cu bani reglezi toate trasaturile fetei, dar... oricum se cunoaste... babaciune expirata.
Crissy_2525 pe 26 iulie 2014 00:40
daca nu-ti place de ea ce cauti aici ?
Invictus pe 26 iulie 2014 21:05
Penibil....carcotim sa fim in treaba.......
Crissy_2525 pe 26 iulie 2014 00:41
La multi ani !!! E o actrita minunata !
cristi23 pe 26 iulie 2014 18:24
la multi ani......e o actrita foarte buna.......si abia astept viitoarele ei filme....
SilverKnight pe 27 iulie 2014 00:57
La multi ani!!! Imi place foarte mult de ea.
spiritul pe 27 iulie 2014 04:26
La multi ani!! Arata ca la 30!
lili22 pe 27 iulie 2014 08:01
Arata rau pentru o femeie de 50 ani...
ddman pe 27 iulie 2014 11:13
Mda, nu prea le ai cu talentul actoricesc si nici cu aspectul. Daca si asta arata rau la 50 - ma refer atat la fata(nici cand era tanara nu a fost vreo frumusete ci doar draguta) cat si la corp - mai bine nu mai posta. As vrea sa te vad pe tine nu la 50 ci la 40 de ani.
tatucu_alin pe 20 ianuarie 2015 11:59
Tot frumoasa a ramas.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells