Top personaje profitabile

de Ştefan Dobroiu în 25 Iun 2014
Iată suma colosală adusă de Ethan Hunt lui Tom Cruise!

În tendinţa studiourilor de a exagera cu bugetele producţiilor lor (AICI despre filmele cu cele mai mari bugete din istoria Hollywood-ului), auzim tot mai des că actorii sunt plătiţi cu zeci de milioane de dolari pentru a accepta participarea într-un nou blockbuster. Doar că în loc de un salariu fix, actorii negociază un procent din încasările finale ale filmului, ceea ce uneori îi poate face extraordinar de bogaţi. Cei de la CelebrityNetworth.com au calculat suma totală obţinută de un actor pentru interpretarea aceluiaşi personaj, iar totalurile sunt pur şi simplu uimitoare. Află mai jos cele mai profitabile personaje din istorie!

Ethan Hunt/Tom Cruise - 290 de milioane de dolari
Cele patru filme Misiune imposibilă, toate cu Tom Cruise în rolul agentului Ethan Hunt, au fost extrem de bine primite de public, iar actorul nu a avut de câştigat de pe urma lor pentru că, pe lângă un salariu fix, şi-a negociat şi un procent din încasări. Pentru fiecare dintre filme, el a câştigat între 70 şi 75 de milioane de dolari, pentru un total de 290 de milioane: este cea mai mare sumă câştigată vreodată de un actor în interpretarea aceluiaşi personaj.

Neo/Keanu Reeves - 262 de milioane de dolari
Puţine sunt trilogiile cu succes mai mare decât Matrix. Punct culminant al carierei lui Keanu Reeves (citeşte AICI despre Speed, filmul care l-a transformat în star şi de la premiera căruia se împlinesc 20 de ani), trilogia fraţilor Wachowski i-a adus actorului şi un record foarte interesant: este beneficiarul celui mai mare onorariu din toate timpurile pentru un singur film. Pentru a doua parte a trilogiei Reeves a primit 15 milioane de dolari şi 15% din încasări, ceea ce ridică totalul la 126 de milioane de dolari. Nici nu e de mirare că nu prea l-am mai văzut la cinema după terminarea trilogiei!

Jack Sparrow/Johnny Depp - 185 de milioane
Cele patru filme Piraţii din Caraibe l-au transformat pe Johnny Depp într-unul din cei mai bogaţi oameni de la Hollywood, cu onorarii între 20 şi 60 de milioane pentru fiecare parte. CelebrityNetworth.com comentează că, pentru a reveni într-o a cincea parte a francizei (pe care Depp nu şi-o mai doreşte), studiourile Disney vor fi nevoite să ridice miza la 95 de milioane de dolari, adăugând în ofertă şi un procent din vânzările de DVD-uri şi de obiecte inspirate de personaj.

Malcolm Crowe/Bruce Willis - 120 de milioane de dolari
Este cel mai mare onorariu pentru un film de sine stătător. Pentru a-l convinge pe Willis, unul din marile staruri de la Hollywood, să joace în Al şaselea simţ, o producţie cu subiect bizar ("I see dead people") regizată de un debutant, studiourile i-au oferit 14 milioane de dolari salariu fix, plus 17% din încasări. Filmul avea să încaseze 670 de milioane de dolari, de unde şi totalul ieşit din comun primit de Willis pentru participarea sa în acest hit surpriză al lui 1999.

În top urmează din nou Tom Cruise şi Will Smith, cu 100 de milioane de dolari pentru War of the Worlds şi Men in Black III, iar pe locul 7 se află Sandra Bullock, cu 77 de milioane câştigate pentru Gravity. Este cea mai mare sumă câştigată vreodată de o actriţă pentru un singur rol. Aceasta ar putea creşte pentru că Bullock şi-a negociat şi procente din încasările rezultate în urma vânzărilor de DVD-uri şi în urmă difuzării la TV a filmului.

Top 10-ul este completat de Forrest Gump, care i-a adus lui Tom Hanks 70 de milioane de dolari, Indiana Jones, pentru cea mai recentă interpretare a căruia Harrison Ford a primit 65 de milioane de dolari, şi de Joker-ul lui Jack Nicholson din Batman (1989), interpretate remunerată cu 60 de milioane de dolari (citeşte AICI despre filmul lui Tim Burton, de la a cărui lansare se împlinesc săptămâna aceasta 25 de ani).

Exploreaza subiecte similare:

Tom Cruise, Will Smith, Keanu Reeves, Johnny Depp, Bruce Willis, Sandra Bullock, Harrison Ford

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 25 iunie 2014 12:56
3 personaje din 3 non-filme :))
ddman pe 25 iunie 2014 14:45
Cumva CelebrityNetworth.com a uitat de Robert Downey Jr /Tony Stark?
TheJesus pe 26 iunie 2014 01:49
El a luat 50 mil. iar cea mai mica suma reprezentata in top e de 60.
ddman pe 26 iunie 2014 02:04
Nu m-am referit doar la Iron Man 3. L-a jucat pe Tony Stark in 4 filme. Sunt curios cat a adunat la toate cele 4 filme.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells