Interviu cu Tom Cruise

3 Iun 2014
Actorul se luptă cu extratereştrii în premiera Edge of Tomorrow

Anul trecut aborda genul SF cu Oblivion, iar de vineri se întoarce în atenţie cu Edge of Tomorrow: Prizonier în timp, una dintre cele mai spectaculoase premiere ale lunii iunie (vezi AICI recomandările Cinemagia în ceea ce priveşte posibilităţile cinematografice ale lunii). Tom Cruise este Bill Cage, un soldat nepriceput dintr-un război al viitorului, prins într-o buclă temporală ce-l face să retrăiască iar şi iar aceeaşi zi, dominată de o sângeroasă bătălie cu invadatorii extratereştri. Iată mai jos ce are Cruise de zis despre film.

Cum ţi se pare ideea care stă la baza filmului?   
Structura poveştii şi felul în care bucla temporală funcţionează permit publicului să intre în atmosferă, să cunoască regulile şi să i se alăture lui Cage în misiunea sa progresivă. Deşi retrăieşte aceeaşi zi, niciodată nu avem senzaţia de redundanţă pentru că personajul îşi schimbă constant atitudinea; conduce mereu acţiunea înainte.

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la personajul tău?
M-a atras ideea de anti-erou, de neadaptat care nu are nicio şansă de a izbuti. Cage a fost foarte plăcut de interpretat. Lucrează în armată, dar nu este militar în adevăratul sens al cuvântului; se ocupă cu partea de comunicare a războiului şi nu are nicio pornire eroică. Mai mult chiar, este un laş care ar spune orice ca să scape de o luptă. Însă acum este forţat să retrăiască aceeaşi bătălie sângeroasă la nesfârşit. De fiecare dată când se trezeşte, cel mai negru coşmar al său devine realitate.

Cum ai lucrat cu regizorul Doug Liman?
Mi-am dorit de mult timp să lucrez cu el. Filmele sale mereu descriu o evoluţie a personajului care mie îmi place. Este capabil să creeze un ton şi o intensitate ale acţiunii care ţin publicul în tensiune până la final. Îndulceşte povestea cu umor şi umanitate. Îmi place să dau tot ce-i mai bun din mine pe platourile de filmare, iar el face la fel. Din acest motiv, colaborarea dintre noi a decurs extrem de plăcut zi de zi.

Cum este relaţia dintre Cage şi Rita?
Rita este singura care poate să înţeleagă ce se întâmplă cu Cage. Cei doi conduc acţiunea în forţă. E un parteneriat total. Deşi pare o alianţă neobişnuită, ei îşi dau seama că nu pot supravieţui unul fără celălalt. Cage ajunge să ţină la ea, însă sentimentul nu este reciproc deoarece, pentru ea, este vorba despre o singură zi. Este exploatată o latură foarte interesantă a relaţiei dintre ei.

Cum ai lucrat cu Emily Blunt?
Emily a fost minunată. Îmi place mult ce a făcut cu Rita. Personajul i-a ieşit perfect. Poţi simţi umanitatea ei şi te înduioşează. În plus, nu-ţi dai seama deloc că Emily nu a jucat niciodată într-un film de acţiune. Este o actriţă foarte talentată şi mi-a făcut plăcere să joc alături de ea.

În film, militarii poartă nişte costume metalice extrem de grele. Cum a fost în realitate?
Îmi amintesc că am venit cu câteva luni înainte de filmări şi am început să probez costumul care, într-adevăr, cântărea destul de mult. A fost un adevărat test de rezistenţă psihică. În momentul în care am început să testăm echipamentul mi-a luat cam 30 de minute să intru în el. Dacă eram forţat să îl dau jos în timpul filmărilor, pierdeam încă 30 de minute pe care nu le aveam la dispoziţie. Aşa că am propus echipei mele ca până când vom începe producţia să reducem timpul de echipare la 1 minut. De aceea am început să cronometrez fiecare moment. Devenise un concurs. Până la urmă, am reuşit cu ajutorul lor să mă îmbrac în 30 de secunde.

Ce ţi-a plăcut cel mai mult la acest proiect?
Să aterizez cu elicopterul în Trafalgar Square a fost unul dintre momentele excepţionale din cariera mea. Am fost extrem de încântat.

Exploreaza subiecte similare:

Tom Cruise, Doug Liman, Emily Blunt, Oblivion, Edge of Tomorrow

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells