Interviu cu Ben Affleck!

6 Nov 2012
Interviu cu Ben Affleck!

De vineri poţi vedea pe marile ecrane Argo, filmul lui Ben Affleck despre care se spune deja că ar putea fi unul dintre cei mai "iubite" la următoarea ediţie a premiilor Oscar. Premiera îţi spune povestea unui misiuni CIA, care, în încercatul an 1979, adoptă o metodă obişnuită pentru a "extrage" în siguranţă şase angajaţi ai ambasadei SUA din Teheran, prinşi în tumultul revoluţiei islamice. Affleck joacă şi rolul principal, cel al agentului CIA Tony Mendez, prin urmare e cel mai potrivit să-ţi spună despre ce e vorba în noul său proiect.

Cum te-ai documentat pentru realizarea filmului Argo?
Cel mai important aspect al documentării a fost vizita la CIA. Am văzut cu adevărat cum este atmosfera de acolo, m-am plimbat pe holuri, am vorbit cu angajaţii şi cu directorul. Astfel, am văzut exact cum se lucrează acolo şi că acei oameni nu sunt super-eroi, de genul spionilor din filmele de acţiune, care se împuşcă, apoi se aruncă pe fereastră sau fac tot felul de cascadorii. Din contră, sunt oameni obişnuiţi, care îşi aduc prânzul la birou, le place să petreacă timp cu familia şi au activităţi normale, însă profesional vorbind, sunt foarte bine pregătiţi.

Povesteşte-ne despre Tony Mendez, personajul interpretat de tine în film.
Tony Mendez este specialist în retrageri sub acoperire, un fel de "extracţii". Concret, el reuşeşte să scoată în siguranţă oameni importanţi, cum ar fi agenţi sau informatori, din anumite locuri periculoase. Astfel, aude despre cele şase persoane care se ascund în Iran, în casa ambasadorului canadian, dar i se spune să nu se implice şi nici măcar să nu vorbească despre asta. El decide însă că nu poate sta deoparte şi astfel ajunge să ia parte la această misiune sub acoperire.

Cum ţi s-a părut ideea lui Mendez de a-i scoate în siguranţă pe cei şase din Iran?
Mendez se gândeşte că cei şase ar putea să se dea drept o echipă de filmare în căutare de noi locaţii pentru că ştia de la prietenul său John Chambers, make-up artist, că cei din această branşă călătoresc mult, în tot felul de destinaţii neobişnuite. Era o idee care stătea în picioare şi la care nimeni nu s-ar fi gândit pe post de acoperire, tocmai pentru că era foarte riscantă.

Cum a decurs colaborarea cu John Goodman, cel care joacă rolul lui John Chambers?
Goodman este un actor incredibil, a jucat într-o mulţime de filme, din cele mai diverse genuri, de la comedii, până la filmele fraţilor Coen. Este un adevărat profesionist, o persoană care impune respect şi pe care o iei în serios, dar care poate fi şi foarte amuzantă, dacă vrea. În plus, arată exact ca Chambers: la sfârşitul filmului apar pe ecran fotografii şi poti vedea foarte clar asemănările dintre cei doi.

Ce ne poţi spune despre Alan Arkin?
Alan Arkin a fost prima alegere pentru rolul lui Lester Siegel. Este amuzant, dar integru şi face totul să pară foarte real. Arkin este capabil să dea cele mai neaşteptate replici şi să ţi se pară absolut naturale. Poţi gândi: “Da, într-adevăr, această persoană chiar ar spune aşa ceva”, nu să suspectezi că este o replică pusă în scenariu doar pentru a stârni o reacţie din partea publicului.

Povesteşte-ne pe scurt misiunea sub acoperire din filmul Argo.
Cei şase americani se ascund în casa ambasadorului canadian, iar Tony ajunge în Teheran şi poate sta acolo puţin peste două zile. În acest timp scurt, trebuie să îşi facă treaba, sa creeze o situaţie credibilă, în aşa fel încât americanii să poată scăpa, apoi sa plece. Autorităţile iraniene aprobă această căutare falsă de locaţii de filmare, însî cei şase trebuie să blufeze, să pretindă că fac parte din industria cinematografică, să conducă prin Teheran, lucru care nu este deloc sigur pentru ei, să caute şi să verifice potenţiale locaţii.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vali_r pe 6 noiembrie 2012 19:45
Astept sa vad "viziunea" regizorala a lui Ben Affleck , dar si cum joaca !
Imi pare bine ca s-a "redescoperit" in aceasta industrie. A pornit impreuna cu Matt , a ramas putin in urma.... acum recupereaza .. se pare cu brio !

alex_il_fenomeno pe 15 decembrie 2012 10:45
mi-e greu sa cred ca va dezamagi cu productiile sale viitoare, la ce perspectiva are acesta!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells