Cu lumea-n cap, inegal

de Ştefan Dobroiu în 2 Mar 2012
Cu lumea-n cap, inegal

Jennifer Aniston şi Paul Rudd sunt câteva dintre cele mai cunoscute nume din lumea comediei de azi şi puţini sunt creatorii mai populari decât Judd Apatow în acelaşi gen. Pe hârtie Wanderlust/Cu lumea-n cap are mare potenţial, dar, o dată cu derularea genericului de final (punctat de momente amuzante din timpul filmărilor) sunt şanse să-ţi spui că eşti dezamăgit: nimic din aventurile protagoniştilor nu-ţi va rămâne în memorie.

Dacă ţii morţiş să vezi o comedie pe marele ecran, Wanderlust ar putea fi, cu toate acestea, o soluţie bună, căci timp de aproape două ore măcar nu te vei plictisi. Scenariul este plin de momente imprevizibile şi măcar vei chicoti de câteva ori, dacă nu vrei râde în hohote.

Jennifer Aniston şi Paul Rudd sunt George şi Linda, un cuplu din Manhattan care trebuie să ia decizii importante după ce George îşi pierde slujba, iar veniturile familiei se duc pe apa sâmbetei. Soluţia ar fi să lase în urmă zgomotosul Manhattan (nimic rău în asta, nu?) şi să o ia de la capăt în Atlanta, ajutaţi de fratele lui George (totul este foarte rău în asta, crede-ne pe cuvânt). Doar că în drum spre sud, eroii noştri dau din greşeală peste o tabără de hipioţi, Elysium, şi se trezesc contaminaţi de spiritul liber şi convingerile atipice şi colorate ale acestora.

Regizat de David Wain (ai putea să-l ştii mai ales datorită lui Role Models, cu acelaşi Paul Rudd) şi produs de Judd Apatow, comedia respiră în ritmul multora dintre producţiile acestuia, dar în acelaşi timp pare să sufere într-o mai mare măsură de hiba specifică: parcă este o sumă de mici sketchuri, firul unificator al poveştii rupându-se din loc în loc. O dată ajunşi în Elysium totul devine foarte fragmentat pentru eroii noştri, căci coloratele personaje secundare trebuie să-şi facă şi ele numărul, nu?

O să-l vezi pe Alan Alda în rolul patriarhului comunităţii, pe Justin Theroux în cel al mierosului aghiotant (cu intenţii sexy în ceea ce o priveşte pe Linda - actorul şi scenaristul este şi iubitul din viaţa reală al lui Aniston), pe blonda Malin Akerman în cel al Evei, care se bucură din plin de libertatea sexuală deplină a comunităţii, dar şi pe interesanta Lauren Ambrose, devenită celebră după rolul semnificativ din serialul HBO Six Feet Under.

Chiar dacă Paul Rudd şi Jennifer Aniston au o chimie foarte bună (oare o să-i mai vedem vreodată împreună într-o comedie romantică?), relaţia lor de pe ecran este scurtcircuitată de mult prea multe divagaţii, astfel încât evoluţia lor ajunge să se piardă. Printre cele mai nefericite deraieri sunt apariţiile lui Rick (Ken Marino), fratele atât de antipatic al lui George, încât devine neverosimil chiar şi în inclus în şirul de ciudaţi din filmul lui Wain...

Filmul poate fi văzut pe ecrane, în regim de avanpremieră, cu începere din 2 martie. Premiera oficială are loc pe 9 martie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 2 martie 2012 14:07
As merge la un astfel de film....
andreeeeeeea pe 3 martie 2012 22:56
Si eu. Orice cu Jennifer Aniston merita.
intis pe 13 iunie 2012 14:55
Filmul asta dovedeste ca nu...
alex_il_fenomeno pe 8 martie 2012 18:58
sa vedem cat de originala este ideea de baza !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells