Comic-Con, târgul blockbusterelor

de Ştefan Dobroiu în 11 Iul 2012
Comic-Con, târgul blockbusterelor

Diseară vor începe proiecţiile şi evenimentele Comic-Con, convenţia găzduită de oraşul american San Diego ce te va conecta la mai toate titlurile mari aşteptate pentru sfârşitul lui 2012 şi pentru întreg anul 2013. Este evenimentul care strânge laolaltă oameni din întreaga industrie cinematografică şi, cei mai importanţi, cei mai pătimaşi fani ai diferitelor personaje aşteptate să migreze pe marele ecran.

Despre Comic-Con se spune că e în stare să "facă" un film, adică să-l transforme într-un adevărat succes încă dinainte de lansare. Cum publicul convenţiei este format de obicei din fanii cei mai împătimiţi (cine altcineva ar fi în stare să stea la coadă câte cinci ore pentru a vedea primele imagini din The Hobbit, Pacific Rim sau Iron Man 3?), comentariile lor pozitive în reţelele de socializare pot da naştere unui curent de opinie în stare să crească nerăbdarea cu care este aşteptată o anumită producţie.

Convenţia nu înseamnă doar imagini în avanpremieră, ci şi întâlniri cu şi autografe primite de la staruri. Unul dintre marile nume aşteptate la ediţia ce începe diseară este Arnold Schwarzenegger, care îşi va face revenirea oficială la Comic-Con, într-o prezentare a noului său film, Eroi de sacrificiu 2. Cu atâtea ştiri despre eventuale noi proiecte ale lui Arnie, doar confirmarea de pe propriile lui buze îi va face pe fani să creadă că starul action chiar intenţionează să revină pe marele ecran.

Printre cele mai misterioase producţii aşteptate la Comic-Con se numără Elysium, noul film al lui Matt Damon, cu Jodie Foster în rol de extraterestră (care va veni să prezinte detalii despre producţia aşteptată pe 1 martie 2013). Cu această ocazie vom afla cu siguranţă mai multe despre subiectul SF-ului lui Neill Blomkamp (transformat într-o celebritate de apreciatul District 9), a cărui acţiune are loc în viitorul îndepărtat, pe o planetă extraterestră.

Inainte de Comic-Con, marile studiouri oferă frânturi de informaţie despre viitoarele blockbustere. De exemplu The Hobbit: An Unexpected Journey a lansat zilele trecute un nou poster, dar la convenţie fanii vor avea ocazia să vadă imagini în premieră şi să confirme îngrijorarea presei internaţionale care a scris acum câteva luni, după un eveniment dedicat exclusiv presei şi distribuitorilor din lumea întreagă, că decizia de a filma ecranizarea după Tolkien cu 48 de cadre pe secundă face producţia lui Peter Jackson să arate nenatural, ca un film de televiziune.

Django Unchained o să aibă parte de un eveniment special, iar Marvel o să arunce asupra fanilor o avalanşă de informaţii privind Iron Man 3, Thor 2 şi probabil Ant-Man, proiectul în regia lui Edgar Wright. E posibil ca la Comic-Con să se anunţe şi regizorii continuării lui Captain America şi să fie se dea detalii despre Guardians of the Galaxy, o nouă aventură Marvel aşteptată nu mai devreme de 2014.

Man of Steel o să aibă parte de un eveniment special, iar Pacific Rim, SF-ul despre extratereştrii gigantici ce atacă Terra, ieşind din apele oceanelor, ceea ce face omenirea să riposteze cu ajutorul unor roboţi la fel de gigantici, o să se arate pentru prima oară publicului, după ce zilele trecute a fost lansat un poster care sugerează dimensiunile colosale ale roboţilor ce trebuie să ţină piept atacului. Fanii filmelor horror se vor delecta cu Silent Hill: Revelation 3D, continuarea succesului din 2006. Cei care aşteaptă Dredd cu nerăbdare (şi pot merge la San Diego) ar trebui să se bucure, căci filmul va fi proiectat cu mai bine de două luni înainte de premiera programată pentru 21 septembrie.

Cinemagia o să te ţină la curent cu cele mai noi informaţii lansate în timpul convenţiei.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 11 iulie 2012 12:38
as da orice sa pot participa si eu macar odat la San diego comic-con......poate intr-o zi..oricum atmosfera acolo in acest moment este una fantastica si abia asteptam sa citim articolele despre noile lansari
becusor1974 pe 12 iulie 2012 11:37
fhgsdrh
AimeeLov pe 11 iulie 2012 12:51
Eu nu aş sta doar cinci ore aş sta şi ani...
Crisi23 ai dreptate şi eu mi-aş dori să fiu acolo, vorba ta poate într-o zi....

legolas05 pe 11 iulie 2012 13:34
si eu mi-as dori sa merg acolo.
Han_Solo pe 11 iulie 2012 16:03
Mai bine mas duce la conventia de la Las Vegas...acolo as avea ce vedea. Stiti voi, conventia aia cu Sasha Grey, Asa Akira, Tori Black, etc.
catajedi pe 11 iulie 2012 21:17
Eu unul cel mai mult astept sa vad daca DC Comics-Warner Bros. lanseaza sau nu trailer la Man of Steel asa cum au facut si acum 2 ani cu Green Lantern (adica cam cu un an inaintea premierei), chiar astept sa vad cum arata noul Superman, nu doar in fotografii care oricum nu arata produsul final care va fi aratat publicului. Desigur si cateva secvente reale si nu din trailer din The Hobbit si poate chiar macar niste fotografii daca nu un teaser la Iron Man 3 (la celelalte filme Marvel nu cred ca va aparea ceva mai mult decat niste concepte/imagini si probabil prezentarea actorilor din noile proiecte, gen Ant Man, pentru ca nici nu cred ca au inceput inca filmarile). Sa nu uitam nici de Pacific Rim. Ar merge macar un teaser. Robotii aceia chiar sunt gigantici. De asemenea, toate acestea sa fie lansate si pentru publicul larg, nu doar pentru platitorii de bilete de la Comic-Con. Sper ca macar cateva dintre dorintele mele in ceea ce priveste Comic-Con 2012 sa se implineasca. Mi-as dori foarte mult sa fiu acolo, mai ales pentru ca sunt mare fan comic books si desigur al filmelor bazate pe acestea. Ati uitat sa mentionati ca tot la Comic-Con se vor difuza si unele episoade-pilot care vor incepe sa se difuzeze pe marile canale de televiziune din Statele Unite in toamna aceasta in sezonul 2012-2013. Eu as vrea mai ales sa vad episodul-pilot la Arrow cu Green Arrow. Fanii Smallville si DC stiu despre ce vorbesc, desi Oliver Queen in acest serial nu este jucat de Justin Hartley. Eu unul sper ca serialul sa aiba succes si sa fie cat de cat bun. N-am vazut decat decat un trailer si arata binisor.
Chiar mi-as dori sa pot vizita vreodata Comic-Con.

alex_il_fenomeno pe 30 iulie 2012 13:03
se anunta niste momente magice cu adevarat .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells