Campionii lui 2015

de Ştefan Dobroiu în 27 Dec 2015
Află cele mai populare filme lansate anul acesta în România!

Ca şi anul trecut, când Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri oferea o surpriză de proporţii, campionii lui 2015 ar putea fi protagoniştii unor rocade serioase de-a lungul următoarelor zile: Star Wars: Trezirea Forţei este în continuare cel mai cerut film al sfârşitului de an, după ce a avut cel mai bun debut în ordinea încasărilor şi al doilea cel mai bun debut în ordinea numărului de spectatori. Iată mai jos care sunt cele mai gustate filme lansate anul acesta în România.

Este clar, românii îl iubesc pe Vin Diesel! Furios şi iute 7 este cel mai popular film al anului la noi în ţară, cu 651.000 de spectatori. Spectaculosul Fruios şi iute 7 (citeşte cronica noastră) a avut o mulţime de avantaje la lansarea sa din 3 aprilie: un public însetat de blockbustere pline de efecte speciale, dar şi curiozitatea românilor cu privire la modul cum producătorii au reuşit să rezolve problema dispariţiei neaşteptate a actorului Paul Walker, ucis într-un accident de maşină în noiembrie 2013. Numele mari de pe afiş, mai ales Vin Diesel, Jason Statham şi Dwayne Johnson, au ajutat şi ele la atragerea publicului în cinematografe. Furios şi iute 7 se poate lăuda şi cu cel mai bun debut românesc din toate timpurile în ceea ce priveşte numărul de spectatori: 196.000, în weekend-ul 3-5 aprilie 2015.

Citeşte despre planurile de viitor ale francizei Furios şi iute, dar şi despre posibilităţile de extindere ale francizei.

În 2015, numărul animaţiilor care au reuşit să depăşească un miliard de dolari încasări la nivel global s-a mărit la trei: după Toy Story 3 şi Frozen/Regatul îngheţat, Minionii reuşeşte această onorantă performanţă. Mai mult, animaţia a intrat în top ten-ul din toate timpurile, cu încasări de 1,157 miliarde. Nouă filmul ni s-a părut cam prea "pentru copii", dar zeci de mii de familii de români s-au bucurat de aventurile colorate ale minionilor, catapultând animaţia pe locul doi în topul popularităţii, cu 433.888 de bilete vândute.

În topul românesc urmează Spectre, care nouă ni s-a părut că omagiază prea mult primele filme ale francizei, devenind supărător de familiar, ocupă locul trei cu aproape 323.000 de spectatori. Este urmat de Fifty Shades of Grey, cu 317.000 de spectatori. Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron, pe care Cinemagia l-a văzut în premieră mondială la Londra, este filmul cu supereroi cel mai popular al anului în România, cu 233.409 spectatori, urmat în top de Jurassic World (captivant şi intens, l-am considerat noi), cu aproape 232.000 de spectatori.

The Martian, unul din filmele noastre favorite din 2015, se află pe locul 7 în ordinea încasărilor, cu 198.000 de spectatori, urmat de amuzantul Hotel Transylvania 2, cu 219.000 spectatori. Topul celor zece campioni ai anului, în ordinea încasărilor, este completat de Jocurile foamei: Revolta - Partea a II-a, cu 184.000 de spectatori, şi Star Wars: Trezirea Forţei, aflat acum pe ultimul loc.

Nu putem prevedea în acest moment pe ce loc va fi catapultat Trezirea Forţei până la sfârşitul anului, dar filmul lui J.J. Abrams are toate şansele să-l împingă pe Spectre de pe podium, ocupând locul trei. Şansele ca Trezirea Forţei să întreacă Minions sunt mici, iar detronarea lui Furios şi iute 7 este pur şi simplu imposibilă.

Care este filmul tău favorit din 2015?

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, The Hobbit: The Battle of the Five Armies, Fast and Furious 7, Minions, SPECTRE, Fifty Shades of Grey, The Avengers: Age of Ultron, Jurassic World, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2, The Martian

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Wonka pe 27 decembrie 2015 16:23
Asta cu "cu cel mai bun debut românesc din toate timpurile în ceea ce priveşte numărul de spectatori" depinde ce care timpuri vorbim, sau ati avut vreo sursa sigura.
eedy pe 27 decembrie 2015 21:09
Evident că e vorba de cel mai bun debut de când există statistici,adică de prin 2001,dar dom' Ştefan a uitat să menţioneze asta...
StefanDo pe 28 decembrie 2015 12:32
ignorati faptul ca pana la aparitia proiectiilor digitale in cinematografe se folosea pelicula. costul de productie ridicat facea ca in tara sa circule doar cateva exemplare ale filmului, care rulau intai in bucuresti si apoi in orase mai mici. era imposibil ca un film sa aiba 200.000 de spectatori in trei zile, numarul gigantic de spectatori de dinainte de 2000 se obtinea de proiectarea unui film pe perioade de luni, uneori ani de zile.
ScorpyaCristina pe 27 decembrie 2015 18:03
Black Mass & Spy.
cosmin742000 pe 28 decembrie 2015 00:00
Numai daca te uiti la topul asta iti dai seama ca 2015 este cel mai prost an din istoria cinematografiei, ori asta ori publicul roman de film are creierul nivelat de patineaza musca pe el.Cine vrea sa comenteze postarile mele , sa se gandeasca bine la ce face .Eu emit pareri personale si nu am comentat niciodata postarile altora.Fiecare are dreptul la o parere.
danny987 pe 28 decembrie 2015 15:24
La nivel de incasari,a fost cel mai bun an din istorie pe plan mondial si cel mai bun an e la noi din era moderna.Filmele in sine ,nu au fost prea bune cei drept;dar distractive unele.
victor_neo75 pe 29 decembrie 2015 02:54
Mad Max: Fury Road este cel mai memorabil film din 2015 vazut in cinematografe. Imediat dupa el, este The Martian.

Vreau sa imi exprim din nou dezamagirea in privinta calitatii lui Star Wars: The Force Awakens. Nu degeaba nu a primit nicio nominalizare la premiile Globul de Aur sau la precursorul Oscarurilor (premiile Critics Choice). Nu concep isteria de a vedea ceva banal, mediu si de uitat in 2-3 zile. Asteptam ceva in genul Star Wars: Revenge of the Sith din 2005 (merita sa il revedeti) sau chiar sf-ul cerebral imbinat cu suspans si comedie din reboot-urile Star Trek din 2009 si 2013. Acelea meritau atentia si dorinta de a iesi din cotidian al spectatorului obisnuit.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells