Animalele villain-ilor

de Gloria Sauciuc, sursa: Cinematical, în 25 Apr 2010
Animalele villain-ilor

IMDB listează peste o sută de filme în care personajul principal este un animal. Dar poate "filmele de familie" nu sunt genul vostru preferat. De multe ori, animăluţele au doar rol decorativ, îndulcind reacţiile spectatorului faţă de un film prost. Cu singuranţă, însă, nu vă lăsaţi păcăliţi de astfel de artificii.  Alteori, mamiferele sau bipedele îl ajută pe eroul pozitiv, ori pe cel negativ. Asupra acestora din urmă ne vom concentra atenţia în acest articol. Şi pentru că tot vorbim de concentrarea atenţiei, vă propunem ca după parcurgerea listei de mai jos să vizionaţi The Men Who Stare at Goats, în premieră săptămâna aceasta.
Prin urmare, iată o inventariere a animalelor din filme, cărui villain aparţin şi ce rol au în desfăşurarea acţiunii.

Animalul: Bubastis, linxul modificat genetic din Watchmen
Cui îi aparţine: singurul companion al lui Adrian Veidt pe Karnak, fortăreaţa creată de acesta în adâncul gheţarilor, este acest linx, pe care Veidt îl va sacrifica atunci când îi întinde o capcană Doctorului Manhattan.
Rolul în film: îi atacă pe doi dintre Watchmen, cei care descoperă latura malefică a lui Veidt şi, în consecinţă, încearcă să-l oprească.

Animalul: pinguinii malefici din Batman Returns
Cui îi aparţin: ei sunt "ucenicii" lui The Penguin
Rolul în film: transportă toată încărcătura de explozibil, pregătită de The Penguin, ce urmează să facă praf şi pulbere Gotham City.


Animalul: un papagal cacadu alb
Cărui villain îi aparţine: Whiplash, un dur al mafiei ruseşti, pe numele adevărat Ivan Vanko, în Iron Man 2.
Rolul în film: nu se ştie de ce eroul negativ are un papagal, dar cel puţin acesta e unul dintre animalele de casă ale eroilor negativi care nu devorează oameni.

Animalul: o pisică persană, albă
Blofeld, eroul negativ dintr-un film din seria James Bond, care îşi mângâie pisica albă după ce tocmai şi-a omorât cu sălbăticie o victimă.
Dacă stăpânul e nu doar diabolic, ci nebun de-a binelea, pisica se mulţumeşte să privească în linişte crimele.


Animalul: o maimuţă-păianjen nazistă
Cărui villain îi aparţine: deşi se gudură pe lângă Indiana Jones, maimuţa e dresată de către un apropiat al celui de-al treilea Reich în Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark. Aşa că nu ne pare rău atunci când mănâncă nişte curmale otrăvite.
Animal bun sau rău? Ar trebui să fie limpede, ţinând cont că mica maimuţică ştie salutul nazist.

Animalul: Urechelniţa de pe Ceti Alpha V
Cui îi aparţine: în Star Trek: The Wrath of Khan, una dintre aceste creaturi, singurii locuitori ai planetei Ceti Alpha V, e animalul de casă al lui Khan.
Rolul în film: intrând în urechi, îşi face victimele foarte vulnerabile la sugestii negative. Pe lângă faptul că au i-au omorât lui Khan o parte din echipaj.

Animalul: Flotsam şi Jetsam din The Little Mermaid
Cui îi aparţin: lui Ursula, vrăjitoarea mării, care are toate motivele să se încreadă în cei doi acoliţi ai ei. În fond, cei doi arată cât de buni în cele rele pot fi doi peştişori, şi cât de puternic poate fi un personaj negativ atunci când e cuplat cu animalul potrivit.
Rolul în film: Cei doi au ochi magici care pot scana marea, ajutând-o pe malefica Ursula să poată spiona de la mare distanţă.

Tu pe care dintre animăluţele de mai sus le-ai înfia?

 

 

 

Imagini

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristinica pe 26 aprilie 2010 10:45
super animale...
Radu pe 26 aprilie 2010 11:19
Bravo, Gloria !

http://www.cinematical.com/2010/04/07/the-good-the-bad-and-the-ugly-movie-villains-and-their-pets/

Copy-paste to the max ! (macar nu i-ai scris pe toti)

Gloria pe 26 aprilie 2010 11:43
SURSA e citata, chiar in semnatura.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells