Alien: Covenant – primele reacţii ale criticilor

de Cristina Grigore în 8 Mai 2017
Opinia majoritară este că filmul este, totuşi, mai bun decât Prometheus

Premiera mondială a lui Alien: Covenant a avut loc în acest week-end, în Londra, şi a adus online primele comentarii legate de noul film al lui Ridley Scott. Mesajele fanilor de pe reţelele sociale susţin că pelicula este chiar mai bună decât Alien: Prometheus, pentru că revine la originile horror ale seriei, reuşind, în acelaşi timp, să captiveze prin imagine şi suspans. Opiniile criticilor sunt, însă, mai nuanţate.

Eric Kohn de la Indiewire susţine că „filmul se dezvăluie ca un hibrid între filozofia greoaie din Prometheus şi tacticile de supravieţuire de tipul 'trage si fugi' din primele două filme Alien, atingând tonuri satisfăcătoare, dar luptându-se să echilibreze unele abordări mai puţin inspirate”.

Cath Clarke, de la Time Out London, îl elogiază pe Michael Fassbender: „Este, cu adevărat, show-ul lui David/Walter. Din motive ce ar dezvălui prea multe la momentul acesta, Fassbender este fantastic, oferă o interpretare ce-ţi dă fiori”.

Robbie Collin (Telegraph) spune: „Alien: Covenant este filmul unui geniu nebun – fără îndoială, unul dintre cei mai extravaganţi. Este grandios, palpitant, alunecă vertiginos spre cinism şi oferă o simfonie a perversităţii departe cu mult de acea relansare a lui Alien pe care studiourile o cereau de la regizorul de 79 de ani”.

Pentru Todd McCarthy, de la The Hollywood Reporter, „drama se desfăşoară cu fluiditate, nu ca în continuările multor francize. Este livrată din plin toată acea acţiune şi tensiune pe care majoritatea publicului o aşteaptă, ba chiar ceva în plus”.

Exploreaza subiecte similare:

Alien: Covenant, ridley scott, Prometheus, Michael Fassbender

Alte știri din cinema

Cristian Mungiu, distins cu Legiunea de Onoare în grad de Cavaler

Este cea mai mare distincţie oferită de statul francez şi vine că o recunoaştere pentru activitatea sa cinematografică

Unele dintre cele mai premiate documentare VR din lume pot fi văzute gratuit în Bucureşti

Până duminică, între orele 14:00 – 22:00, publicul poate experimenta gratuit în Veranda Mall poveștile care au schimbat modul în care privim lumea

Thor: Ragnarok, o fundație construită pe mitologia scandinavă

Filmul „Thor: Ragnarok” este distribuit de Forum Film România şi va fi disponibil în avanpremieră începând din 26 octombrie 2017, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos

Regizorul italian Antonio Piazza, la închiderea Les Films de Cannes à Bucarest

250 de actori participă la a doua ediție a workshopului Managing Talents

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 8 mai 2017 20:43
Ce critici elogioase! Sa vedem daca-i pe bune.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback