Adevărul neștiut despre Matrix

de Gloria Sauciuc în 10 Iul 2018
Înainte să finanțeze filmul, Warner Bros. nu a înţeles de ce eroii nu au spulberat Matrix-ul „ca pe Steaua Morţii”

Galerie

Matrix nu ar fi prins niciodată viaţă dacă nu ar fi existat, mai întâi, un film slab: în 1995, Assassins avea premiera. Filmul era un vehicul pentru starurile de acţiune Sylvester Stallone şi Antonio Banderas, iar singurul obiectiv al filmului semnat de Richard Donner erau încasările. Dar era, totodată, cel de-al doilea scenariu finalizat al fraţilor Wachowski (primul, Carnivore, a atras atenţia dar nu a fost ecranizat), scrie looper.com.

Filmul atrăgea atenţia producătorului Dino De Laurentiis, care l-a vândut repede către Warner Bros. pentru un preţ de cinci ori mai mare decât producția propriu-zisă. Mai departe, filmul avea să primească contribuţia lui Brian Helgeland (el semna mai târziu L.A. Confidential şi Mystic River), care a revizut scenariul  fraţilor Wachowski, scrie looper.com.

Lana Wachowski susţine că Brian Helgeland a eliminat „tot subtextul, metaforele vizuale... ideea că în cadrul lumii noastre există spaţii care funcţionează după alte legi morale”. Ba, mai mult, cei doi Wachowski au cerut chiar (fără succes) să li se scoată numele de pe generic.

Însă, tot răul spre bine: Assassins le-a finanţat fraţilor Wachowski o renovare a locuinţei, dar - mai important - le-a asigurat colaborarea cu Warner Bros. Managerul Lawrence Mattis şi-a adus aminte că studiourile Warner au achiziţionat proiectul „jumătate datorită relaţiei cu cei doi Wachowski, jumătate pentru valoarea pe care au văzut-o acolo”. Odată colaborarea începută, fraţii Wachowski au făcut totul ca să păstreze controlul creativ.

Iată, în continuare, o serie de alte lucruri, mai puțin știute sau chiar necunoscute despre Matrix, via looper.com.

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

The Matrix, Dino De Laurentiis, Brian Helgeland, Assassins, Sylvester Stallone, Antonio Banderas, Lana Wachowski, Lawrence Mattis

Alte știri din cinema

Filmele cu femei în rol principal au avut încasări mai mari decât cele cu bărbați

„A vedea femei și fete pe ecran nu doar că este bine pentru toți - mai ales pentru copii - dar este și plăcut și profitabil...”, a spus Geena Davis

Jason Momoa nu a văzut încă Aquaman, iar motivul este înduioşător

Filmul se va lansa în cinematografele noastre pe 21 decembrie

O potenţială regizoare a lui Black Widow crede că „este foarte obositor să vezi un film Marvel”

Lucrecia Martel este de părere că s-ar putea renunţa la unele efecte vizuale

Viitorul film Pixar se numeşte Onward. Vor face parte din distribuţie Tom Holland şi Chris Pratt

Regizorul Dan Scanlon explică, pe scurt, care este povestea animaţiei aflate în pregătire

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ddman pe 10 iulie 2018 18:11
Desi la poza nr. 3 se face referire, printre altii, la Val Kilmer in poza este Nicolas Cage.
ddman pe 10 iulie 2018 18:15
Tom Cruise doar apare in poza. Parere personala - trebuia sa faceti referire, in primul rand, la cei din poza si sa amintiti de ceilalti .
carmen_angelus_romila pe 8 august 2018 09:43
Interesanta povestea existenta in spatele filmului "Matrix", dar poate, si aceste intamplari neprevazute, au contribuit la succesul acestuia, ulterior.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells